Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Ançüezli Biber Dolması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 10382" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Kullanılacak Malzeme (4 kişi İçin):</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">İri ve etti 4 dolmalık biber,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1/2 demet maydanoz,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 avuç fesleğen,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 diş sarmısak,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 fincan rendelenmiş kaşer peyniri,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">4 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">zaytinyağina yatırılmış 4 ançüez filetosu,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1/2 bardak zeytinyağı,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">yeteri kadar tuz ve karabiber.</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Yapımı: Biberleri iyice yıkadıktan sonra ortadan uzunlamasına ikiye bölmeli. Biberlerin çöplerini bırakmalı ama tohumlanyie içlerindeki beyaz tohum yataklarını çıkarmalı.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Bir kâseye kıyılmış maydanozla fesleğeni, sarmısağı koymalı. Bu karışıma tuz, karabiber ve kurutulmuş ekmek tozuyla rendelenmiş peyniri katmalı. Bunları iyice karıştırdıktan sonra biberlerin içine doldurmalı.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">İçi dolan biberleri pyrex bir kayık tabağa yerleştirmeli. Ufak ufak doğranmış ançüezleri bu doldurulmuş biberlerin üzerlerine yerleştirmeli. Yarım bardak zeytinyağını da gezdirerek döktükten sonra kabı orta ısılı fırına koymalı.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Biberler iyice yumuşayıp pişinceye kadar kabı fırında tutmalı. Sonra biberleri çıkarmalı ve herhangi bir haşlama yemekte birlikte servis yapmalı</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 10382, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]Kullanılacak Malzeme (4 kişi İçin): İri ve etti 4 dolmalık biber, 1/2 demet maydanoz, 1 avuç fesleğen, 1 diş sarmısak, 1 fincan rendelenmiş kaşer peyniri, 4 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu, zaytinyağina yatırılmış 4 ançüez filetosu, 1/2 bardak zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber. Yapımı: Biberleri iyice yıkadıktan sonra ortadan uzunlamasına ikiye bölmeli. Biberlerin çöplerini bırakmalı ama tohumlanyie içlerindeki beyaz tohum yataklarını çıkarmalı. Bir kâseye kıyılmış maydanozla fesleğeni, sarmısağı koymalı. Bu karışıma tuz, karabiber ve kurutulmuş ekmek tozuyla rendelenmiş peyniri katmalı. Bunları iyice karıştırdıktan sonra biberlerin içine doldurmalı. İçi dolan biberleri pyrex bir kayık tabağa yerleştirmeli. Ufak ufak doğranmış ançüezleri bu doldurulmuş biberlerin üzerlerine yerleştirmeli. Yarım bardak zeytinyağını da gezdirerek döktükten sonra kabı orta ısılı fırına koymalı. Biberler iyice yumuşayıp pişinceye kadar kabı fırında tutmalı. Sonra biberleri çıkarmalı ve herhangi bir haşlama yemekte birlikte servis yapmalı[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Ançüezli Biber Dolması
Üst
Alt