Ançüezli Biber Dolması

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
Kullanılacak Malzeme (4 kişi İçin):
İri ve etti 4 dolmalık biber,
1/2 demet maydanoz,
1 avuç fesleğen,
1 diş sarmısak,
1 fincan rendelenmiş kaşer peyniri,
4 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu,
zaytinyağina yatırılmış 4 ançüez filetosu,
1/2 bardak zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapımı: Biberleri iyice yıkadıktan sonra ortadan uzunlamasına ikiye bölmeli. Biberlerin çöplerini bırakmalı ama tohumlanyie içlerindeki beyaz tohum yataklarını çıkarmalı.
Bir kâseye kıyılmış maydanozla fesleğeni, sarmısağı koymalı. Bu karışıma tuz, karabiber ve kurutulmuş ekmek tozuyla rendelenmiş peyniri katmalı. Bunları iyice karıştırdıktan sonra biberlerin içine doldurmalı.
İçi dolan biberleri pyrex bir kayık tabağa yerleştirmeli. Ufak ufak doğranmış ançüezleri bu doldurulmuş biberlerin üzerlerine yerleştirmeli. Yarım bardak zeytinyağını da gezdirerek döktükten sonra kabı orta ısılı fırına koymalı.
Biberler iyice yumuşayıp pişinceye kadar kabı fırında tutmalı. Sonra biberleri çıkarmalı ve herhangi bir haşlama yemekte birlikte servis yapmalı
 
Üst Alt