Allah yeryüzündeki zulme neden izin veriyor

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
ALLAH YERYÜZÜNDEKİ ZULME NEDEN İZİN VERİYOR?
Dünya üzerindeki zulüm daha çok ateist çevreler tarafından sürekli dile getirilip Allah’ın varlığına karşı bir argüman olarak kullanılmaya çalışılıyor.

Halbuki yeryüzündeki zulmün, açlığın, savaşların vb. olayların Allah’ın varlığı ya da yokluğu ile uzaktan yakından alakası yoktur. Bunu ilk başta belirtmek istedim. Bir Yaratıcının varlığı canlılardaki tasarım, bilgi, teknoloji, sanat, evrendeki düzen, denge hassas ayar, entropi, bir başlangıcının olması vb. katrilyonlarca delille sabittir. Sadece canlı DNA’larındaki bilgi bile bizim akıl sahibi bir varlık tarafından yaratıldığımızı tek başına kanıtlar.

Peki Allah neden zulme izin veriyor?
Aslında bu soruyu soran kişiler hakikati aradıkları için değil insanları kendilerince Allah’a düşman etmek için sürekli aynı şeyi tekrarlar.
Dikkatli düşünüldüğü zaman ise yaşadığımız evrenin zıtlıkların olduğu bir evren olduğunu görürüz. Eğer savaş olmasa barışın ne olduğunu, açlık olmasa tokluğu, adaletsizlik olmasa adaleti, kötülük olmasa iyiliği hiçbir zaman bilemezdik. Evrendeki her şey zıttı ile vardır. Eğer zıttı yoksa kendisi de olamaz. Bu nedenle her şeyin olumsuzunun olması mutlaka şarttır.

Bunun haricinde Allah dünyanın imtihan yeri olduğunu bildiriyor. İmtihan olması için yanlış şıklar olması ve insanın özgür olması gerekir.
İmtihanda yanlış şık işaretlerken hiçbir hoca size karışmaz. Dünya üzerinde de bir bıçakla ameliyat yapıp bir can kurtarabilir ya da o bıçakla birini öldürebilirsiniz.
Tıpkı imtihan sırasında aynı kalemle doğru şıkkı ya da yanlış şıkkı işaretleyebileceğiniz gibi. Eğer dünya üzerinde kimse kimseyi öldüremese, hiçbir çocuk aç kalmasa, hiçbir çocuğa kimse zulmedemese dünyada imtihan ortamı kalkardı.

İmtihan olduğumuzu bize Kuran bildiriyor. Kuran’daki iddia ise bu evrenin sahibi olan Allah’ın kitabı olduğu. Peki delil? Evet çok sayıda delil Kuran’ın Allah’ın sözü olduğunu gösteriyor.
Allah bu dünyada herkes aynı şekilde imtihan olacak diye bir vaadde bulunmamış. Kimisi fakirlikle kimisi zenginlikle imtihan oluyor. Kişisel kanaatim zenginliğin daha büyük bir imtihan olduğu yönünde. Çünkü amaç dünyada rahat yaşamak değil, Allah yolunda yaşamak. Ayrıca emin olun ki bir zenginin arabası çizildiğinde yaşadığı sinir ve üzüntüyü Afrika’daki çocuklar içecek su bulamayınca yaşamıyordur.

Kimisi başına bomba düşmesinden korkarken, kimisi yazılıdan 90′nın altında almak korkusu yaşıyor. Ama Allah’ın bir vaadi varsa o da kimseye güç yetireceğinden fazla yük yüklememesidir;

Hiç kimseye güç yetireceğinden fazlasını yüklemeyiz; elimizde hakkı söylemekte olan bir kitap vardır ve onlar hiç bir haksızlığa uğratılmazlar. [Müminûn Suresi (23/62]

Ayrıca adaleti minik beyniyle gerçekleştirmeye çalışan insan bilsin ki sonsuz adalet sahibi Allah tarafından ahirette tam bir adalet sağlanacaktır;

Her insan-grubunu imamlarıyla çağıracağımız gün, artık kimin kitabı sağ eline verilirse, onlar kitaplarını okuyacaklar ve onlar, bir ‘hurma çekirdeğindeki iplikçik kadar’ bile haksızlığa uğratılmazlar. [İsra Suresi (17/71]

;
 

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Şubat 2012
Mesajlar
705
Tepkime puanı
2
İnsana zulmeden zalim, insan olamamış insan, nefsine zulmedende yine nefsini bilmeyen insan diyesim geldi.
 

S@nem

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Katılım
2 Mart 2015
Mesajlar
89
Tepkime puanı
0
Doğada güçlü olan yaşar, türünü devam ettirir.
Bu doğanın en temel kuralıdır.
Bizler de doğanın bir parçası olduğumuz için, bu kural bizim için de geçerlidir.
Bu yüzden Allah'tan medet ummak doğru değildir, İslam dini de böyle der... Ama müslümanlar ne yazık ki bu mesajdan bihaber...
 

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Şubat 2015
Mesajlar
1,512
Tepkime puanı
10
Doğada güçlü olan yaşar, türünü devam ettirir.
Bu doğanın en temel kuralıdır.
Bizler de doğanın bir parçası olduğumuz için, bu kural bizim için de geçerlidir.
Bu yüzden Allah'tan medet ummak doğru değildir, İslam dini de böyle der... Ama müslümanlar ne yazık ki bu mesajdan bihaber...

:) :) :)

Doğa: Yeryüzü, gökyüzü ve ikisi arasındakiler. Öyle değil mi?

Doğa ne zamandan beridir bunların sahibi olmuştur???

:) :) :)

Allahü Teala: "Yerin de, göğün de ve ikisi arasında var olan her şey'in sahibi benim" buyurur.

:) :) :)

Konunun tek cevabı vardır:

Allah zulmetmez! Ancak insanlar (kendilerine/başkalarına) zulmederler!

Allah zulme seyirci değildir, lakin iyiliğin ikame edilmesini de kötülüğün (zulmün) ortadan kaldırılmasını da insanlara emretmiştir.

İnceliği anladınız?

Neden? Çünkü imtahan olunandır insan! Hangi konu da? Tartıştığınız bu konuda!

:) :) :)
 
K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Bu dünyada mutlak adelet yok. Ama hala anlamış değilim degilim insanlar parçalanıyor zarar görüryor öteki tarafta hesabı görülecek deniliyor. Gerek varmıydı bu kötülügün yaratılmasına iyligi de kötülügü de Allah yartattı. Ama kötülük her zaman daha agır basıyor, insanlar çaresizce haksız yere zulme uğruyor. İlahi adelet neden tecelli etmiyor. Kimsenin kimseye ettigi bu dünyada kalmaz deniliyor malesef kalıyor.
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Kimsenin yaptığı yanına kalmaz, bunu böyle bil. Sen görürsün veya göremezsin ama hak kalmaz. Bunu böylece bilesin.
 
Üst Alt