Allah Rızası için bütün üyelerimizden dua istiyorum!

HACER

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Dua istiyorum

selamünaleyküm yarın mühim bir işim var benim için çok önemli ne-olur gönül dostlarım mümin kardeşlerim benim için dua eder-misiniz Allah sizden razı olsun haklarınızı helal ediniz ne olur.duaa..

İLiM DiLeNcİsİ

Rüyalar aleminden
Süper Mod
Aleykümselam Allah bütün meşru istekleriniz için hayırlısını nasip etsin inşallah. Rabbim dualarımızı kabul etsin Amin. Rabbim kolaylaştırsın, zorlaştırmasın.

Deruni

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Aleykum Selam Hacer kardesim,

Rabbim hakkinizda hayirlisini nasib eder insaAllah... Allah (c.c) yar ve yardimciniz olsun... (amin)

Somber

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Ve Aleykum Selam.
Rabbim işinizi kolaylaştırsın,yar ve yardımcınız olsun,hayırlara ulaştırsın İnşaAllah..

HACER

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
çok büyük bir sınavdayım ne olur mümin kardeşlerim dua eder misiniz Allah razı olsun

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
selamun aleyküm hacer kardeşim tabiki dua edicem müslüman bir kardeşim dara girmiş dua etmezmiyim inşALLAH allahın izniyle hayırlısıyla olucaktır rabbim inş.kolaylaştırır kardeşim içini ferah tut kardeşim sela ve dua ile....

goknur

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Dua istiyorum

Selamünaleyküm kardeşler. Sizlerden dua istiyorum, etrafımda bana zarar veren insanlar var korkuyorum elimden dua etmekten başka birşey gelmiyor. İş hayatında farklı sorunlar yaşadığım insanlar bana karşı kin nefret dolular. Üstelik birbirinden beni uzaklaştırmak için herşeyi yapan bu insanlar şimdi bana karşi birleşmiş durumdalar. Sizden bir akıl istiyorum rabbim yardım etsin. Özellikle biri hem aşiri derecede dine bağlı gibi gözüküyor iki kelimesinden biri ALLAH fakat bana o kadar ağır sözler ediyor o kadar eziyet ediyor ki rabbim şahit olsun ben kıyamet gününde davacıyım bu insandan. Normal biri değil bana birşey yapacak diye korkuyorum.hy..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
morcicek.jpg

aleyküm selam kardeşim.. Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun..zaman zaman herkesin içinde bu korku duygusu vardır..
herşeyin yolunda gitmesini isteriz, sıkıntı hiç kapımızı çalmasın diye dua ederiz. Ama bilmeyiz dertler insanı olgunlaştırır,
dertler sayesinde insanları tanır, tecrube sahibi oluruz...

sıkıntılarımızin kaynağı etrafimizdaki insanlardır. Rabbimde insanlar nankördür diye bizleri uyarır, yanı bu uyarı ne demektir.
Bana göre bu uyarı, Her ne yaparsan yap Allah için yap uyarısıdır. Ozaman ne nankörlük seni sarsacak ne de atılan iftiralar.
Ve Rabbimizi tam tanımıyoruz. Rabbim esmalarımla bana dua edin diyor, bizler esmaları manalarıyla bilmiyoruz ki, o ipe tutunalım..
Rabbim ne buyuruyor, Kim zerre kadar iyilikte yapsa , kötülükte yapsa karşılığını bulacaktır.
Attığımız her adım ,aldığımız her nefes, ettiğimiz her dua Rabbimin katında yazılıdır..

Rabbim her halimizden, her durumumuzdan haberdar, Ne mutlu ki size, kapısınıdan ayrılmamanız için daima kapısında tutuyor sizleri,
günlük dertler ve meşguliyetlerde, sizi kapısına çağırıyor.
Bu bir nimettir, değerini bilin kardeşim.. herkes uyurken geceleri yine aynı kapıya gidin, başka kapılardan sizlere hayır yok ...

Biliyormusunuz ben,En kötü zaman ve sıkıntılarimda Sabah aksam 100 kere Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh okurum.
Problemlerin hemen yok olmasada icine bir rahatlik ferahlik güc kuvvet veriyor...
Ben bunu Sizin durumunuzda olan bir kardeşime soyledigimde bana sunu belirtti..

"bazen öyle bir korku bir hal alıyor ki içim rabbim diyorum acaba dilim söylüyor kalbim söylemiyor mu da ben bu hale düşüyorum bu sefer daha çok
üzülüyorum kendimden ve herseyden korkar oldum"

Bu kardesim burada Yabanci bir Firmada Genel mudur iken kendisi manken gibidir bir elemana espiri seklinde takilmis bu eleman da kilosunu
komleks yaparak,bana sisko dedi!!diyerek, bu kardesimize karşi birleşmişler dedikodusunu, nasil onlari asagiladigini vs.. herkesi doldurmuslar...
gecenlerde yine arayinca ona dedim ki En cok cekindigin kisiye git onlarin tutumundan vicdanen rahatsiz oldugunu soyle ve neden boyle davrandiklarini sor ?
ve gerekiyorsa özur dile helalik iste..insanligini yap diye nasihat etmistim.. neyse bu kardesimiz dedigimi yapti ve baristilar..
cok sukur hersey yolunda bazen iletisim ve yanlis anlasilma da bir cok problemin olusmasina vesile oluyor..

siz üzerinize düşen vazifeyi göreviniz ne ise yapmaya çalışın, siz işinizi güzel yaptığınızı biliyor iseniz çevrenizdekilerin takdir etmesi veya
etmemesinden dolayı strese girmenize kendinizi germenize gerek yok.
Dua edin, ibadetinizi de aksatmayın.

Siz de biraz da Şüphe vesvese de var sanırım ?
Şüphe ve vesvese... Bunlar nefsin yegane yardımcıları Yaptıklarından emin olduğun halde acaba demeye başlar...
içinde boğazını sıkan bir ağ olusur!! bazen insan ferahlayıveriyor.. o zamanlar o kadar mutlu oluyorsunuz ki . Rabbim yanımda diyorsunuz ..
ama şeytan çok uğraşıyor dayanamayacam zannediyor.. o derece ki bazen ilerde ne olacak kaygısıyla cebelleşiyor olarak bulursunuz kendinizi..

Ben bir şey farkettim ahlakı,edebi ön plana alanların başına böyle şeyler daha çok geliyor..Bu da insanlarla aramızdaki bu boyut farkından meydana geliyor..
O düzene ait olmamanın,bu konudaki edep farklılıklarının sancısı bunlar..
Sen kimse hakkında konuşmazsın,ama onlar konuşur.Sen kimseyi şikayet etmezsin ama onlar şikayet eder.
Ahlakını,edebini görmez anlamaz,kıymet bilmezler,bu konuda cahillerdir..Öyle cahil cesaretiyle olay çıkarırlar..
Kul hakkından korkmazlar..Ama bizim gibiler kul hakkından korkarlar..Allah görüyor,müsterih olun...
İşe gidin gelin,işinizi yapın,kimseyle fazla muhatap olmayın,Kimseye açık vermeyin ,zira anlayışlı değillerdir..
Allah iyi insanlarla karşılatırsın bizleri..Cidden bazen bunaltıyorlar.. ama birbirimiz ile imtihan edildigimizi UNUTMAYIN...

Deruni

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum Hacer kardesim,

Allah (c.c) yar ve yardimciniz olsun inaAllah...

Deruni

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
ve Aleykum Selam kardesim,

Allah (c.c) yar ve yardimciniz olsun, size sabir versin.
Siz, dua ve ibadet ile Allah'a (c.c) sığındığınız müddetçe kimseden kormayin!
Yüce Rabb'im kötü ve ard niyetli insanlara firsat vermez insaAllah!

goknur

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
ALLAH razı olsun kardesım,
Gercekten cok guzel seyler yazmıssınız. Okuyunca ıcım ferahladı, lakın sızın de dedıgınız gıbı vesvese dedıgınız sey, sanırım bende bu konuda olusmus. Bazen cok ferahlıyorum; yuzumde guller acıyor. Sonra, bu ınsanlar ozellıkle mutlu oldugum anlarda benı mahvedıyor. Ağlamaktan psikolojim bozuldu, bir de sadece bu yaptıklarına ağlamıyorum. İçimden ne geciyor bılıyor musunuz kardesım, aglarken keske dıyorum, peygamber efendımızın zamanında olsaydım. Keske gıdıp ona anlatsaydım derdımı, ben hatalıysam bana yol gosterse; onlar hatalıysa benım ıcın Rabb'ımden hayır ıstese, yardım dılese. Ben hayatımın en karanlık donemını yasıyorum. Bır yanda benı dunyanın en kotu ınsanı olarak anlatan, namusuma dıl uzatan, tehdıt eden ınsanlar; bır yandan da onların cok uzagında bana hayır duası okuyan ınsanlar var. Şimdi ben bu duruma bır anlam veremıyorum, ben gercekten kotu bırı mıyım? Nankor ıkıyuzlu bırı mıyım?

goknur

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
ALLAH razı olsun kardeşim, inşallah.

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum kardeşim, Allah yardımcın olsun, dua ve sabır kardeşim. Ben de çok ezildim, dua ve sabır...

goknur

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Aleykum selam kardesım, saolasın rabbım razı olsun.

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Ev yamabilmek için dua eder misiniz?

Selamun Aleyküm Gönül sızım hocam,

Hocam, biz yıllardır ev yapmak istiyoruz, ama bir türlü maddi durumdan dolayı yapamıyoruz. Fakat, borç harç yapmaya çalışıcaz. İnanın hiç öyle birikmiş paramız da yok. Bankadan çekeyim diyorum faiz ama çekmicem hocam. İnşallah ALLAH yardım eder, buna kalben çok inanıyorum hocam. Bize dua eder misiniz? Hayırlı bir ev yapıp ömrümüzü hayırlı bir şekilde geçirelim diye. ALLAH'tan herşeyin hayırlısını istiyorum hocam. Ev yapmak için okunan dua var mı? Bir dua nazardan kaza belalardan ve borçlarımız fazla olmasın, sıkıntıya girmeyelim diye. Tabi ki giricez ama.
Dualarınızı eksik etmeyin bizden hocam...

HACER

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Kardeşim allah acil şifalar versin inş geçmiş olsun dua edicim etmem mi tüm mimin kardeşlerim için

tebessümet

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah rızası için dua istiyorum

Şu içinde bulunduğum durumdan kurtulmak istiyorum dua eder misiniz çok sıkıntılıyım duaa..

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Kesinlikle kardeşim, dua ve sabret bu dünya çok da önemli değil, Rabbim her iki dünyada da mutlu mesut etsin...

Şakirt65

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
ALLAH Rızasi İçin Dua

Selamün Aleyküm. Allah'ın Selamı üzerine olsun. Sizden bir isteğim bir ricam olacak. Ben bu aralar çok sıkışık,çok darda,korkulara bürünmüş,her an başıma bir iş gelecek gibiyim. Duaya çok ihtiyacım var. Sizden ricam: Bana dua etmeniz. Rabbimden beni belalardan bu korkulardan başıma gelecek kötü şeylerden korumayı dilemeniz. Duanıza muhtacım Ey kardeşlerim.! Duanızı esirgememenizin ümidiyle.Hayırlı Günler...duaa..

Deruni

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm. Allah'ın Selamı üzerine olsun. Sizden bir isteğim bir ricam olacak. Ben bu aralar çok sıkışık,çok darda,korkulara bürünmüş,her an başıma bir iş gelecek gibiyim. Duaya çok ihtiyacım var. Sizden ricam: Bana dua etmeniz. Rabbimden beni belalardan bu korkulardan başıma gelecek kötü şeylerden korumayı dilemeniz. Duanıza muhtacım Ey kardeşlerim.! Duanızı esirgememenizin ümidiyle.Hayırlı Günler...duaa..

ve Aleykum Selam kardesim,

Allah (c.c) yar ve yardımcınız olsun inşaAllah. Size tavsiyem bol bol "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm" (Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah’ın yardımıyla elde edilir.) diyin. Bu duanın fazilatleri saymakla bitmez. Aşağıdaki linki okumanızı tavsiye ederim.

https://www.islamiforumlar.net/gene...llahil-aliyyul-aziym-demenin-faziletleri.html

Üst Alt