Allah c.c neden kötülerin cezasını vermiyor?

Jan_23

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allah c.c neden kötülerin cezasını vermiyor? Biz boşuna mı temiz olmayı seçtik, neden Allah kötülük yapanları cezalandırmıyor bizim günahımız ne?

İyi geceler, bu sayfadaki kişileri dertlerime sıkacağım için şimdiden üzgünüm, herkesten özür dilerim. Sayfaya yeni katıldım içim şişti sizden akıl isteyecektim, umarım bana yol gösterecek biri bu saate çıkar :( bu güzel gece için o kadar heyecanlı bekliyordum ki moralim allak bullak oldu ne yapacağım bilemiyorum.
Dinsiz imansız değilim çok şükür ama moralim çok bozuk nasıl dua edeceğim ? Ne yapacağım bilmiyorum!
Ben 23 yaşında bekar bir kızım ailemle yaşıyorum, nakil yapmak zorunda kaldığım için annemden ayrı yaşayacağım artık. 30 yaşında öküz, odun, şerefsiz bir Abi'm var ondan bugün bir kez daha nefret ettim. Bugün anneme ağzına geleni söyledi, yine çok üzüldüm, çok öfkelendim! Annem namazında niyazında dindar, temiz, dürüst bir kadın. O şerefsiz adını ağzıma bile almak istemediğim o adi kişi bi dünya küfür etti anneme:( Allah kötülükleri seviyor mu acaba ? Biz boşuna mı temiz olmayı seçtik, neden Allah bu kişiyi cezalandırmıyor bizim günahımız ne ki böyle bir mendebur kişi anneme rahatlıkla küfredip kötü söz söyleyebilir ? Allah onun belasını versin şu anda içerde ve ben onu bir kaşık suda boğacak kadar öfkeliyim..!
Bu pislik adi şerefsiz kişi maalesef öz anne ve babamın çocuğu ! Babam iş için dışarı da çalışıyor :(
Dini inançlarımı sarsıyor, bu kişiyi görünce benim annem acı çekmeyi hakketmiyor, hiç bir masum temiz insan acı çekmeyi halketmiyor. Allah neden bize bunları yaşatıyor :(( biz iyi olmakla mı en büyük suçu işledik :( böyle bir dünya da nasıl yaşanır?
Isyan etmiyorum tövbe haşa ama kafam karıştı içim dayanmıyor! Ne yapacağımı, nasıl yaşayacağımı bilemiyorum:(( ya bir insan nasıl rahatlıkla öz annesine küfreder? :(

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm kardeşim;

Bak Allahü teala ne diyor Kuran-ı Kerim de..

(Enfal suresi/ 2:cool: Ve iyi biliniz ki, mallarınız ve evlatlarınız birer imtihan aracından başka birşey değildir. Allah katında büyük ecir vardır.

(Ankebut suresi/ 2-) İnsanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece “İman ettik” demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sandılar?

Allah c.c neden kötülerin cezasını vermiyor?

Diye sormuşsun onun cevabını vereyim,
Allah İMTİHAN EDER, İHMAL ETMEZ!!!

Yani bu, annenin evladıyla imtihanıdır!
Sabreder ve dua ederse kazanır, isyan ederse ecrinden mahrum kalır!
Öncelikle böyle bir şeye şahit olup ta vicdanına kulak vermene çok sevindim, niye mi?
Çünkü artık öyle bir nesil yetişiyor ki; "bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" diyen vurdum duymaz bir nesil!
Sen onlardan değilsin çok şükür, ne mutlu sana!
Peki sen ne yapabilirsin?
İlk önce şunu iyice aklına yerleştir, annen zaten abinle uğraşmaktan iyice yılmıştır ve onun dediklerini ister istemez artık göz ardı etmeye çalışıyordur. Eğer sen de annene gidip; “abim senden ne istiyor , ikide bir sana küfür ediyor” deyip annene sızlanırsan bu onun sıkıntısını iki misline çıkarır!
Gönlünden abine kızsan bile, senin annene karşı devamlı güzel sözlerle yaklaşman lazım!
“Anne; abim inşallah düzelecek, abime beraber dua edelim” filan diyebilirsin mesela...
Abine gelince; onun zayıf yönlerini, sana dayanamayıp yardım ettiği, senin sözünü dinlediği zamanlar muhakkak oluyordur, o anları tespit et ve o zamanlarda ona güzel bir şekilde anneni çok üzdüğünü anlat ama yargılamadan! Neden böyle davrandığını sor, öğren ilk önce güzellikle konuşmaya halletmeye çalış….

Hasili sen annen ve abin arasında bir köprü vazifesi yapabilirsin!

Allah yar ve yardımcın olsun……

Jan_23

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Açıklamanız için çok tşk ederim bu ne din ne iman nede imtihan olabilir bir insan annesine nasıl küfredebilir ya.
Söylediklerinizi denedim özürlü bu anlamıyor, anneme onu dünyaya getirdiği için sürekli isyan ediyor, Allah'a küfrediyor, anneme bize yoldan geleni gidene tam bi vakka ya ben kaç gündür evde kaldığım için maalesef tekrar görme ve hatta ilerlediğini gördüm, küfür de sınır tanımıyor :(((
Git psikoloğa diyoruz gitmiyor şunu yap yapmıyor, böyle yap olmuyor :(( Annem ağlamaktan helak oldu, hastalandı ama yok pislik işte hiç birşey söylemeyin esir gibi yaşayın yanımda diyor yada çekip gidin diyor :( abilerim, babam hep dışarda bu şerefsiz, namusuz ahlak ve imandan nasibini almamış kişi ile yaşıyoruz. :(

Benim annem melek gibi dediğiniz gibi kadın alışmış bunun zulmünü artık görmezden gelmeye çalışıyordu ama bugün beni çıldırtı benim yanımda annemde küfreti bende dayanamadım cevap verdim, annemi üzdüm farkındayım ama söyler misiniz ? Normal Birinin eşine söyleyemediği şeyi annesine söylemesi ?! Sizce bu durum karşısında nasıl susulur? Ya ben böyle ana Ata'ya küfreden, haksızlık eden zibidelerin değil olup gitmesini istiyorum ?!!! Allah'a bile küfrediyor ya anlatabiliyor muyum ? :(

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Allah ıslah etsin, Annen bu duayı okusun bol bol!
Allah annene sabır, güç kuvvet versin..

Sen annene destek ol devamlı, abinin aklına uyup ta, ona onun gibi karşılık verme! elinden geldiğince duymazdan, görmezden gel onu!
Sen de sonunda sinir hastası olursun, kendi sağlığın için yap bunu.........

Hani derler ya deliyle deli olunmaz! diye..
O deliyse sen veli olacaksın, elinden geldikçe sabredeceksin kardeşim, başka çıkar yolunuz yok gibi geliyor bana...

Baban ve diğer abilerin gelince ona duyurmadan yavaşça anlat olanları ve onlardan yardım isteyin bakalım onlar ne diyecekler?
Allah yardım etsin, sağlıcakla kalın...

Jan_23

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Tşk ederim ab-ı hayat kardeşim. Allah tüm ümmeti Müslim'e yardım etsin bize de etsin inş. Annem kaç gündür hastalandı hastane işleri ve kendisi ile ilgilendiğim için cevap veremedim yorumunuza.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Dua adamı "mum" eder, Beddua adamı divane!
Kun emrindir, yoldan çıkmıştır.
Kunfeyekun buyurulur, kimbilir yola tekrar girebilir.
Ne yapmak lazım o halde ,Allaha sığınıp bol bol dua etmek lazım.
Allah ıslah eder, Allah öyle güzel terbiye eder ki !
Ateş,kül olur.
Kardeşinin sana yaptığı ni sen ona yapma.
Sen Habil olmaya devam et kardeşim.
Allah annene ve tüm annelere şifa versin.
Selametle kardeşim

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Tşk ederim ab-ı hayat kardeşim. Allah tüm ümmeti Müslim'e yardım etsin bize de etsin inş. Annem kaç gündür hastalandı hastane işleri ve kendisi ile ilgilendiğim için cevap veremedim yorumunuza.

Rica ederim kardeşim,

Yine daralırsan ben buralardayım, elimden geldikçe yardımcı olurum.
Annene acil şifalar versin rabbim, ona moral vermeye devam et kardeşim......duaa..

Allaha emanet olun, Allah yardımcınız olsun...duaa..

Jan_23

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Dua adamı "mum" eder, Beddua adamı divane!
Kun emrindir, yoldan çıkmıştır.
Kunfeyekun buyurulur, kimbilir yola tekrar girebilir.
Ne yapmak lazım o halde ,Allaha sığınıp bol bol dua etmek lazım.
Allah ıslah eder, Allah öyle güzel terbiye eder ki !
Ateş,kül olur.
Kardeşinin sana yaptığı ni sen ona yapma.
Sen Habil olmaya devam et kardeşim.
Allah annene ve tüm annelere şifa versin.
Selametle kardeşim

Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için ben ona karşı annemi ona karşı doldurmuyorum, sonuçta evladı yüreği yanıyor ama o an söylediklerinden dolayı kendimi kontrol edemedim çok öfkelendim ve cevabını verdim. Bu aralar suskun inşallah tamamen düzelir :(
Lütfen dua edin :(
Allah razı olsun. Hakkınızı helal edin.
şuan da böyle bir başlık yazdığım için kendimden utanıyorum allahım beni de affetsin inşallah, bizim aklımız yetmez Allah'u Teala'nın işlerine. Iyilikte kötülükte Allah'tandır, sabır edip ailecek beklememiz gerek sanırım. İyiliğin gücüne inanıyorum kötülükle karşılaşınca beynim donuyor, anaya, babaya Ata'ya biri yanımda bir laf söylese çıldırıyorum kaldı ki küfüre nasıl tahammül edeceğim bilemiyorum ;(
İnşallah herşey yoluna girer, yanlış yollara sapan tüm ümmeti Müslüm yanlış yaptığının farkına varırda doğru (hak) yolunu bulur.

Rica ederim kardeşim,

Yine daralırsan ben buralardayım, elimden geldikçe yardımcı olurum.
Annene acil şifalar versin rabbim, ona moral vermeye devam et kardeşim......duaa..

Allaha emanet olun, Allah yardımcınız olsun...duaa..

Âmin ecmain. Çok teşekkür ederim Allah siZinde gönlünüzdeki tüm dilekleri hayırlısı ile kabul etsin inşallah.

Üst Alt