Akıllı insan kimdir?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
akilliinsan.jpg

Sahi akıllı insan kimdir?
İnsanlara akılları kadar söz söyleyiniz..
Deliler mi akıllı yoksa bizler mi deliyiz...Herkes biraz delidir..

Sahi Deli kimdir, aklını kullanamayan, mantıksız ,saçma,sapan konuşan kişiler...Ben, benim gibi düşünmeyenleri akılsız ve mantıksız buluyorum. Eh kimsede benim gibi akıllı mantıklı olmadığına göre....

O zaman Akıllı kimdir, mantıklı konuşmanın kriteri nedir bilen var mı? Her insan kendine göre bir kriter uyguladığında bir kişiye göre diğeri deli olduğu anlamına geliyor. O zaman ben de diğer tüm insanlara göre deliyim. Lay lay lom....! .:tamam:.

Kendi kendimize bir prestij, bir haklılık ,bir Akıllılık meselesi yaratıp duruyoruz. Kendi kendime hep soruyorum, sahi ,Size göre akıllı insan kimdir..!!!

Bana kalsa Akıllı insan avukat, doktor, mühendis vs. olana değil, doğruyu eğriden, iyiyi kötüden ayırabilene, nereden geldiğini nereye gideceğini bilen insana denir. ..
Akıllı insan olmamız duasıyla....
acilangul1

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
death_valley-wallpaper-960x540.jpg

Akıllı insan avukat, doktor, mühendis vs. olana değil, doğruyu eğriden, iyiyi kötüden ayırabilene, nereden geldiğini nereye gideceğini bilen insana denir. ..
Akıllı insan olmamız duasıyla....
acilangul1

Amin Allah razı olsun. Akıllı olmak zaten odur, ki İslam'ın şekillendirdiği akıllı insan tipi de budur. Hal böyle olmasına rağmen, bu güzelliğin hilafına "akl"ını kullanan o kadar çok insan var ki keşmekeşlik de buradan geliyor zaten.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Bence akıllı insan, doğruyu yanlışı ayırt ettikten sonra,
Kendini kızgın kumlara atmayandır!...

Garanticidir, attığı her adımın Farkında olandır...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Bence akıllı insan, doğruyu yanlışı ayırt ettikten sonra,
Kendini kızgın kumlara atmayandır!...

Garanticidir, attığı her adımın Farkında olandır...

Kızgın kumlara atılan akıllılar vardı ama mesela Bilal-i Habeşi...

Akılsızların ortak ahlaki özellikleri böyledir..!

:) :) :)

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Dini anlamda, kendini kızgın kumlara atabilirsin, Allah zayi etmez emeklerini...

Benim söylemiş olduğum gündelik yaşama dair; göz göre göre kendine zarar geleceğini bildiği halde yanlış adım atanlara...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Dini anlamda, kendini kızgın kumlara atabilirsin, Allah zayi etmez emeklerini...

Benim söylemiş olduğum gündelik yaşama dair; göz göre göre kendine zarar geleceğini bildiği halde yanlış adım atanlara...

Görevli olduğumdan bu yana ilk kez bir mesaj aktifleştirebildim... O da sizin bu mesajınız oldu... Hayırlı olsun bana.. :) :)
Teknik işler cidden zor ya...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Kolay gelsin abi, zamanla pratikleştirirsin...

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Hz. Ali’ye: “Akıllı kimdir, bize anlatır mısın?” diye sordular. Buyurdu ki: “Her şeyi layık olduğu yere koyandır.” “Peki, cahil kimdir?” diye sordular. “Anlattım ya!” dedi. xxzzl..

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz

Çok insan kafaları olmadığı için kafayı bozmuyor. - Arthur Schopenhauer
Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir. - Albert Einstein
İnsan tabiatında akıllılıktan ziyade delilik vardır. - Francis Bacon
Gençliğin gidişini ancak delilik durdurur ve can sıkıcı yaşlılığı bizden uzak tutar. Desiderius Erasmus
Delilik herzaman kişiliğin çökmesi olarak anlaşılmak zorunda değil. Bir büyük atılım olarak da düşünülebilir. Tutsaklık ve varoluşçu ölüm olduğu kadar, özgürleşme ve yeniden doğuşun da tohumlarını taşıyor olabilir. - R. D. Laing
Bazen gezegenimiz acaba evrenin tımarhanesi mi diye düşünmeden edemiyorum. - Goethe
Delirmek bazen gerçekliğe verilebilecek en uygun tepkidir. - Philip K. Dick
Tüm akıl hastalıklarının temelinde meşru acıları yaşamayı reddetmek yatar. - Carl Jung
Sizin tek çılgınlığınız, kendinizi deli sanmanız. - Simone de Beauvoir
Delilikten muzdarip değilim her anın tadını çıkarıyorum. - Edgar Allan Poe
Deli olmanın delinin kendisinden başka kimsenin bilemeyeceği bir zevki var. - John Dryden
Delilerle baş ederken akıllıymış gibi davranmak en iyisi. -Hermann Hesse
Bana aklı başında bir adam gösterin size onu iyileştireyim. - Carl Jung
Deli ol. - Salvador Dali
Delilik, birçok şeyi başarılı bir şekilde çok hızlı düşünmek veya bir şeyi özellikle çok düşünmektir. - Voltaire
Delilik sandığınız şeyin sadece duyuların keskinleşmesi olduğunu söylememiş miydim ben size?[1] - Edgar Allan Poe
Delilik deneysel ben'in bir yok olması ya da dağılmasıdır. - Frithjof Schuon
Normallik denilen şey adı konulmamış bir deliliktir. - Blaise Pascal
sasi..

Üst Alt