Ah almak ne demektir?

gülen yüz

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
24 Ekim 2013
Mesajlar
39
Tepkime puanı
0
birinin ahını almak Ah Almak Nedir Dinimizde ah almak ahını almak ah etmek

Selamin aleykum hocam. Hayırlı günler. Benim merak ettiğim bir konu var. Bir insanın ahini almak ne demektir. Ne yaparsak bir insanın ahini almış oluruz. Ve bir insanın hem ahini alıp hem ona kotu şeyler yaptıysak. Ve bize hakkını helal ettiyse. Aldığımız ahi Allah c'c yanımıza bırakır mi?
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
afduasi.jpg


Ve Aleykümselam Hayırlı günler..birinin ahını almak yapılan haksızlıklar karşısında edilen nice beddualar eşliğinde,
ileriki zamanlarda başına gelecek binbir türlü olumsuzluğun kilit kelimesi.
Ahı veren taraf olunduğunda, ahı alanın başına gelebilecek ya da gelmesi istenebilecek her türlü olumsuzluğu kendinden bilerek garip bir haz duyabileceğin durum.
Oysa olumsuzluk kendinden değil Allah`in Adalettindendir...

Biz beddua ,Ahh!!etsek de etmesekde Rabbim adalet Sahibidir.kimsenin hakkını kimsenin yaninda birakmaz!!
Hani bazen dost görünümlü düşmanlarımız vardir yüzümüze gülüp arkamızdan kuyumuzu kazarlar ve biz bilmeyiz bir de onlara Dua ederiz..
Onlara ettiğimiz hayır dualarimiz kabul edilir mi...?

Ben koruyucu anneyim korumamdaki Küçük Çocuklar ,yetimler var onlari aç biraksam da bana Beddua Ahh!!etmeyi bilmiyorlar..
onlara zarar verdiğimi de bilmiyorlar ama bu benim yanimda kalir mi saniyorsunuz.. her şeyi gören ve bilen Rabbimiz var!!
Buna Kazanma Kuşağında Kaybedenler denir...Keser döner, sap döner, gün olur, hesap döner..
ilahi adalet mutlaka ama mutlaka bir gün gelir ve herkese hak ettiğini veririr..
O yüzden insan ne yaparsa kendine yapar,iyi veya kötü.insanın kendine ettiği kötülüğü hiç kimse etmezmiş.

rahmetli annem derdi ki;''önce sana kötülük yapanlara kötülük düşünmemen gelir, insanlığa attığın ilk adım budur.
sana kötülük yapanlara iyilik yapabildiğin an ise ikinci büyük adımı atar ve hakiki insan olmaya başlarsın.
nihayet, sana iyilik yapanla kötülük yapan arasında bir fark hissetmeyecek hale geldiğin zaman da insani kamil olursun."

ama Anne bu çok zor dediğimde ;Muhakkak ki insan, sabırsız ,aceleci, hırslı, tahammülsüz yaratılmıştır...
kızıp beddualar eder..sinirlerini yıpratip kendini mutsuz eder..siniri geçince O insana karşı yumuşar...
belki de en sonunda beddua ettiği insan ile barışabilir.. o yüzden Ahh ve bedduada acele etmiyelim..
Yarın düşmanlarımız Dost, Dostumuzda düşmanlarımız da olabilir..hayatta bunuda gördüm ..
Rabbimin Adalettine siğinalim...
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Peygamberimiz s.a.v bir duasının sonunda "Allah'ım insanların kahrını almaktan (insanların ah etmesinden) sana sığınırım" diyor. Ah etmek, beddua etmek veya başkasının ahını almak son derece tehlikeli ve sonuçları tam olarak kestirilemeyecek bir durumdur. Özellikle mazlumun, yetimin ahı, haksızlığa uğratılan bir insanın ahı....

Çok dikkat etmek lazım, gerçekten ah alan iflah olmaz, er yada geç yapılanların karşılığı mutlaka görülecektir. Yapılan haksızlığın, yenilen hakkın hesabını veremeyiz....

"Lânetullahi alazzalimin -Allah'ın laneti, zalimlerin üzerinedir!" [Hûd-18] Âyeti kesin delildir!

Allah, Aziz'ün züntikam -Allah Aziz ve intikam alıcıdır! [Âl-i İmran-4]

Ah eden, haksızlığa uğrayan, mazlum olan kişi çoğu zaman zalim karşısında güçsüz ve çaresiz kaldığını düşünür. Bu durumda 'Mutlak Güç Sahibi' Yüce Yaratıcı'ya sığınmak ve O'ndan yardım istemek zorunda kalır. Böyle bir inanç içerisinde yapılan duâ ile insan, sınırsız kudret sahibi olan Rabb'ine samimi bir şekilde bağlanmış olur. Bu hakikate kavuşmak, mazlum için büyük bir kazanç ve mutluluk, zulum eden için dayanamayacağı bir ateş ve azap demektir.
 

Edalen

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
13 Haziran 2016
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Merhaba ben 5 aylık nişanlıyım basta hersey rüya gibi başladı, beni cok istediler nişanlım olacak kisi senin icin herseyi yaparim dedi, icki içmesini istemiyorum dedim, tamam bırakırım dedı. Cidden de günlük içen adam bunca ay da bir iki kere içti. Ben onu zamanla egitecegimi düşünürken inadı, hırsı, sınırı yüzünden son zamanlar da hep kavga etmeye başladık. Annesine herseyi anlatmaya başladı, annesi de cok guzel akıl verdi oğluna, ağlardım yapma derdim merhamet etmezdi, hıc acıma duygusu yoktu ama ben onu cok seviyordum kendi de beni sevmese evlilik yoluna sokmazdı, hergun Ozledim diye gelmezdi yanıma. Anlamiyorum, seni hıc bırakmam dedı, küçücük bir meseleden iki hafta konuşmadı kustu bana, bende cok kırıldım bende yazmadım. Sonra annesi aradı iki hafta sonunda esi yurtdisindan gelmişti, adamcağızın hiçbirşeyden haberi yok doldurmuş getirmişler adamı, anlattık olanları adam ozur diledi oğlu geldi sonra sessizce annesi kapıyı açmış, içeriye girdim yüzüme bakmadı ben dayanamadım ağladım içeriye gittim sonra tekrar geldim babası bu konuyu kapatıyoruz birbirinize bir sans daha verin dedı, bana sordu tamam dedim, nişanlım olacak adam hayır istemiyorum dedı annesi kulagina eğilip bırsey dedikten sonra sinir krizleri gecirdim. Ertesi gun arayıp esyalari, altınları istedi o kadın. Beni cok seven güya eski nişanlımda eve gider gitmez heryerden engellemiş konuşmaya fırsat bile vermeden gitti, babasına da hosgeldin demediği icin yok dedim deyip kandirmislar adami. Dayanamiyorum 20 gun oldu ama gecmiyor, adam eskiden takıldığı içtiği kızları eklemiş Mutlu Mesut ben ise anca ağlıyorum ahimi aldı ne Zaman baslarına bırsey gelecek.
 

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Katılım
3 Haziran 2014
Mesajlar
1,608
Tepkime puanı
47
"Allah katında en aziz kişi intikam almaya gücü yettiği halde AFFEDENDİR..." (Hadis-i Şerif)

Hayırlı akşamlar Kardeşim,
Geçmişte aynı durumdan muzdarip olmuş bir kardeşin olarak sana tek tavsiyem; bu mübarek günde beddua etme! Allaha havale et sadece!..
Allahın İLAHİ ADALETİ kendisiyle yakinen ilgilenecektir ŞÜPHEN OLMASIN!!!

Dua et kendin için, başka faydalı işlerle meşgul ol, Allaha dua et: aklımdan, gönlümden sil, beni ondan kurtar YA RABBİM diye....

İnan bana ileri ki zamanlarda çok pişman olursun onu düşündüğün, hayıflandığın her saniye için!

Değmez! kimse için kendini hırpalamaya!!!
 
G

Garip Seyyah

Kayıtsız
Misafir
Ben 22 yaşında bir erkeğim, 20 yaşımda bir kız ile tanıştım kapalı bir bayandı daha lise 4 deydi, üniversiteye hazırlanmasına yardımcı oldum, istanbul üniversitesi Bilgi belge yönetimini kazandı sözlenmiştik o üniversiteye gidince benden habersiz biri ile görüşüyomuş 2. yıl bitiminde öğrendim. Bana gerekçe olarak o çocuk Kur'an okuyor namaz kılıyor dedi ve ben namaz kılan birisiyim ayrica çocuk aynı sınıftaymış ve benimle sözlü olduğunu bildiği halde beni oynatmışlar. Şu an 2.sınıfa geçtiler ve çok mutlular ben ise kendimi kapattım sadece Allah'a sığındım. İst Üniv Bilgi Belge Yönetimi 1. Öğretim okuyolar, isimlerini vermek istemiyorum ama o kadar çok yıkıldım ki. Bu dünyada da öteki dünyada da Aldatmalarının cezasını Allah versin ben kafayı yicek durumdayım yardım edin.
 
K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Insanın canı cok yanınca hemen gormek istiyor ama Allah'ın adaleti oyle buyuk ki cok sukur gececek kardesim, unutma gececek.
 
K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
At gibi giden it gibi döner dönmüştür de eminim. Lütfen üzülme huylu huyundan vazgeçmiyor. Bende bunu yaşıyorum ve aynı ortamda çalıştığım başka birisiyle görüşüyor. Ayrıldığımızın ertesi günü yaptı bunu, içim yanıyor ama elden birşey gelmiyor. Allaha sığınmaktan başka.
 
A

Acılıkalp

Kayıtsız
Misafir
Hocam iyi akşamlar ben birini çok seviyodum evlenicektik istemeye gelicekti öyle söylüyodu bana biz ilişkiye girdik ama ben hiç istemedim evlenince olsun dedim oda zaten evlenicez söz veriyorum dedi bende güvendim inandım biliyorum hatalıyım günaha girdim sonrasında istemedi beni ablasıyla birlikte bana iftira attılar başkasıyla yapmışsındır o işi diye canım çok yandı çok ağladım ben günaha girdim tövbe ettim hocam peki onun hiçmi günahı yok şimdi nişanlandı gayet mutlu benim günahım neydi bende istemezmydim evlenelim yuvamızı kuralım bana iftira attılar vijdanlarını rahatlatmak için..
 
X

Xccc

Kayıtsız
Misafir
Ah almak

Selamun aleyküm. Ben biriyle tanışmıştım ortak arkadaşlarımız sayesinde birbirimizi beğenmiştik kıştı 1 kere gördük zaten birbirimizi benim arkadaşım bana dedi ki numaranı veriyoruz tamam dedim benim profil fotoğrafımda da sıfır kollu bir fotoğrafım vardı. Neyse konuştuk ettik çıkmaya başladık 2 ay sürdü ama o 2 ayda 2 senede yaşanılan şeyleri yaşadık körü körüne bağlanmıştım öl dese ölecek seviyedeydim siz düşünün.O da seviyordu beni emindim bundan bir ara ben seni asla bırakmayacağım diye söz verdi bana sonra iş biraz ciddileşti geleceğe yönelik konuşmalar başladı. Bana dedi ki iş ciddiye bindiğinde kapanacaksın okulsa okul işi bırakacaksın benim ailem böyle şeyleri kabul etmez ben de etmem dedi. Benim annem babam da üniversite mezunu okulu bırakırsam beni reddederler dedi, o ailesini karşısına almadı benim karşı almamı bekledi yapamadım .Üstelik en başta ilişkiye başladığımızda kendi kurallarından ailesinin kurallarından hiç bahsetmedi. Sonra bu şartlarımı kabul etmezsen bizim bir geleceğimiz olmaz dedi ve ayrıldı benden ben kahroldum. ilk 1 ay ruh gibi geziyordum ortalıkta o kadar üzülüyordum o kadar zoruma gidiyordu ki anlatamam. sonra benim bir arkadaşım benden hoşlandığını söyledi onunla çıktım ama niye bilmiyorum çıkmak değil mi ona onu da bilmiyorum haftalarca konuşmadığımız zamanlar oluyordu sonra ayrıldık. Ama o çok sevdiğim kişi aklımdan çıkmıuordu hâlâ da öyle 7 ay önce ilk ayrıldığımızda hakkını helal et dedi, cevap vermedim. Sizce o benim ahımı aldı mı ya da ben başkasıyla bir ilişkiye başlayatak onun ahını aldım mı.
 

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
825
Tepkime puanı
277
Konum
Türkiye
Ah almak

Selamun aleyküm. Ben biriyle tanışmıştım ortak arkadaşlarımız sayesinde birbirimizi beğenmiştik kıştı 1 kere gördük zaten birbirimizi benim arkadaşım bana dedi ki numaranı veriyoruz tamam dedim benim profil fotoğrafımda da sıfır kollu bir fotoğrafım vardı. Neyse konuştuk ettik çıkmaya başladık 2 ay sürdü ama o 2 ayda 2 senede yaşanılan şeyleri yaşadık körü körüne bağlanmıştım öl dese ölecek seviyedeydim siz düşünün.O da seviyordu beni emindim bundan bir ara ben seni asla bırakmayacağım diye söz verdi bana sonra iş biraz ciddileşti geleceğe yönelik konuşmalar başladı. Bana dedi ki iş ciddiye bindiğinde kapanacaksın okulsa okul işi bırakacaksın benim ailem böyle şeyleri kabul etmez ben de etmem dedi. Benim annem babam da üniversite mezunu okulu bırakırsam beni reddederler dedi, o ailesini karşısına almadı benim karşı almamı bekledi yapamadım .Üstelik en başta ilişkiye başladığımızda kendi kurallarından ailesinin kurallarından hiç bahsetmedi. Sonra bu şartlarımı kabul etmezsen bizim bir geleceğimiz olmaz dedi ve ayrıldı benden ben kahroldum. ilk 1 ay ruh gibi geziyordum ortalıkta o kadar üzülüyordum o kadar zoruma gidiyordu ki anlatamam. sonra benim bir arkadaşım benden hoşlandığını söyledi onunla çıktım ama niye bilmiyorum çıkmak değil mi ona onu da bilmiyorum haftalarca konuşmadığımız zamanlar oluyordu sonra ayrıldık. Ama o çok sevdiğim kişi aklımdan çıkmıuordu hâlâ da öyle 7 ay önce ilk ayrıldığımızda hakkını helal et dedi, cevap vermedim. Sizce o benim ahımı aldı mı ya da ben başkasıyla bir ilişkiye başlayatak onun ahını aldım mı.
Aleyküm selam. Hayır sizin ahınızı almamış, zaten ayrılınca helallik falanda istemiş sorun yoktur.
Hakkınızı helal ediniz, sizde ahını almamışsınız. Yine de görürseniz, hakkınızın helal olduğunu söyleyin. Selametle.
 
A

Aaaanajanjahahahjaha

Kayıtsız
Misafir
yaklaşık 4 yıllık ilişkim bitti 2 hafta önce.Aslında evlilik düşünüyorduk ve ben çok sevip çok sadıktır son 1 yıldır aramızda büyük sorunlar oluştu belki bir yıl sonra evlenecektik ikimizde çok kıskancız ben onun istemediği şeyleri yapmazken o son 4 aydır benim istemediğim şeyi yaptı istemediğim şey şuydu işini büyütecekti ve ben istemedim çünkü ailesi ve kendisinin değişip beni küçük göreceklerini düşündüm ki değişti de .sonra bu düşüncelerden kurtulup tamam dedim senin nasibin olan bir şeye ben karışamam madem çok büyütmek istiyorsun büyük işlerini dedim ama tek şartım çok kıskanç biri olduğum için geç kız çalışa almanı istmeiyorum dedim bu da o zaman kabul etti ve şunu ekledim dedim ki bak şuan kabul edip söz veriyorsun 1 ay sonra umarrım dönmezsin dedim yok dedi.Dediğim gibi oldu aradan 1 ay falan geçtikten sonra ben alacam kız çalışan ben iş yapıyorum sen karışamazsın moduna girdi ve ben yapamayacağımı belirtip ayrıldım öyle gerçek bir ayrılık değildi aslında bana tamam sen öyle istiyorsan evlenene kadar almıycam demesini bekledim bunu demek yerine iş yerine bize ait bir isim vermişti onun anlamını değiştirdi ben onu görünce daha çok üzüldüm daha çok öfkelendim ne olursa olsun bir anda bize ait manevi bir anlamı sildi ben onu görünce ciddi anlamda bitirmeye karar verdim bu bana yazmaya başladı sensiz yapmam vs vs bunalrı diyor ama benim kızdığım şeyleri düzletmiyordu ben defalarca ona anlttım kırıldığım şeyleri en sonun da onun yeni anlamını kaldırdı ama göstermelik kaldırmış ben normalde hiç konuşmadım bu süreçte ama onu kaldırınca inandım dedim ki düzeldi ve herşey eskiye dönecek deyip ona izin verdim özür diledi baya bi yazdı ama güvenmedim hemen iyi ki de öyle yapmışım ben ona güvenmiyorum nasıl düzelteceksin dediğim de bana sorun gerçekten kız çalışan Almam mı yoksa seni aldatmamdan mı korkman mı dedi yine delirdim yine konuşmamaya başladım ama yine umutluydum düzelecek herşeyi diye, herşeyi düzletmeSini beklerken o bizim verdiğimiz manevi olarak değeri olan ismi tekrar değiştirdi sonra gitti sosyal medyadan eski kızları takip etti yıkıldım ihanete uğramış yarı yolda bırakılmış gibi hissediyorum güvendim evlenecez dedik bi kaç gün önce küs olmamıza rağmen gelinlik denemiştim çok yıkıldım:( Beddua ettim çok çaresiz hissediyorum
 
Üst Alt