Âdemde Sırrullâh var..

Mehmet1943

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
İnsan'da ,onun varlığını oluşturan Mutlak Varlık Allâh'ı müşahede edememenin sonucu,İblis gibi lânet'lenerek tard edilmektir..
Kim'ki insana, baktığı zaman onu Allâh.cc'tan ayrı bir varlık olarak görür; onda İlâhi Esmâ'nın zuhurunu müşahede edemezse ; ondaki varlığın,HAKK'ın varlığı olduğunu anlayıp değerlendiremezse ;bu yanlış değerlendirmesi yüzünden İblis, yani şeytan hükmüyle yaşamını sürdürür.
İnsan'ın insana bedenen secde etmesi ,kesinlikle caiz değildir.Hz.Rasûlullâh insanların,kendisi gelirken bile ayağa kalkmalarına müsaade etmemiş, bunu yasaklamıştır..Kendisi için, başkalarının ayağa kalkmasına, hele secde etmesine müsaade edenler, Rasûlullâhaleyhisselâm'ın yolundan sapan kişilerdir..
Ancak...
Bâtın'da insan'a secde etmeyen de Allâh.cc'ı inkar ederek,gerceği örtenlerden olur.
Çün bildin mü'minin kâlbinde Beytullâh var,
Niçin izzet etmedin ki ol evde Allâh.cc var ?
Her ne var Âdemde var; Âdem'den iste HAKK'ı sen..
Olma İblis-î şakî ,Âdemde Sırrûllâh var.!.
Öte yanda Zahirde insana secde eden ise gene Allâh'ı inkâr ederek gerçeği örtenlerden olur.Tenzih'in hakkını geri bırakmış olur.
Halifetullâh olarak yaratılmışken,kendi varlığında ki bu yüce nimetten gaflete düşerek ;yalnızca karşındakini görüp, kendindekinden perdelenmek suretyle ,Hıritiyanların Hz.İsa'ya karşı olan durumuna düşer; ve neticede Halifetullâhlık kemâlâtından mahrum kalır..
Eğer dahada gaflet ederse karşısındaki insanda , O'nun varlığını göremezse, bu defa da CİN seviyesine düşer, şeytan seviyesine düşer ve böylece tamamen bedene dönük değerlendirmeler içinde ,yiyip, içip, zevkedip,
''Belkide onlar hayvanlardan da daha aşağıdırlar..''(7-179) şeklinde hüküm yer..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah RAZI olsun efendim cok guzel ilmi bilgiler yaziyorsunuz..
ama bu gunlerde biraz fiz. ve ruhsal olarak rahatsizim.. yazdiklariniz cok guzel ve derin ama ben bir turlu okuduklarima konsantre olamiyorum..
o yuzden hep hava-dan Su -dan adem-den muhabet konumunda yaziyorum..
göz görmek için güneşe muhtaç olduğu gibi, akıl da anlamak için Kur’ân güneşine muhtaç...Amenna ve sadakna!
Halk eden Hâlık, mahlûkunu bilmez mi?
Ona lâzım olan neyse vermez mi?
Evet, bize de ihtiyacımız olan her şeyi vermiş. O’nu bilmemiz, O’nu bulmamız için...
Yeter ki, gözümüzün ve kalbimizin önündeki gaflet perdelerini Rabbim sıyırıp açip idrak edebilmemizi
akil nefsimizi delip iman ve yuregimize ulasmayi nasip etsin ins.

Mehmet1943

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
ÂMİN..Allâh cümlemize sağlık,sıhhat,afiyet versin..
Aslında ,yazmakla ; unuttuklarımı hatırlıyorum,kaçırdıklarımı anlıyorum,en önemlisi zihnimi faydalı bilgilerle meşgul ediyorum.Böylece kendime iyilik yapmış oluyorum..
Zaten yazdıklarım,bilinenlerin tekrarı,yeni birşey değil.Belki tarz farklı olabilir,yeni ve güncel bakış açıları olabilir..Yani , yazdıklarım alıntı demek istiyorum..Bana da Allâh.cc bilgileri,ilimleri lazım,nerden geldiği,nasıl geldiği önemli değil..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
amin..amin.. Allah bizleri toplasin..aklimiz.. yuregimiz..duygu ve dusuncelerimiz sizi bilmem ama su son gunlerde cook dagildim.. daginikim..
belkide bir cok kisisel sorun ve baski altindayim son gunlerde belkide sadece cook yorgunum.. kim bilir belkide kendimi bir cok konuda yetersiz ve gunahlarimin altinda ve kullugumu yeterince layiki ile yerine getirememe bilinci altinda eziliyorum....
etrafima bakiyorum Cemre dusmek uzre her sey civil civil canlaniyor..
ya Ben Ya ruhum ya benim icimdeki iman nasil ve bir canlanma goruluyor mu?
iste butun bunlar bende celiskili bir dingilemme yaratiyor belki de..
Allahu Alem..
o yuzden okuduklarimin nerden kimden oldugu sizin dediginiz gibi onemli degil.. butun ilmin Kaynagi Rabbim-dir O istemese ,hukmetmese bizler kesinlikle idrak edemeyiz..
simdi bir kendime bakiyorum birde 10 sene omceki fikir ve dusuncelerime Hamd olsun Hayat ve yasadiklarimiz bizleri her gun egitiyor.. gelistirior olgunlastiriyor..
olay ve maddeye bakis acimizi.. ufkumuzu genisletiyor..
Bu forumda dikkat ederseniz ben Yazi eklemekten ziyade muhabbet ediyorum.. nicin mi?
cunku Gurbet Diyarinda belki de Ana Vatan..Sila ve Dost muhabbetine hasrettim...
Kim bilir.. insanoglu bir Muamma.. coz cozebilirsen...
cozebilene Ask olsun...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bakmakla görmek çok farklı bir olay. Sürekli bakıyoruz. Ama, göremiyoruz.
Eğer baktığımız zaman görmüş olsak hiçbir zaman ruhumuz daralıp boğulacak gibi olmaz.
Ruhumuzu sıkan hadiseler içinde bizi mutluluğa ulaştıracak o kadar çok artılar vardır ki…
Baktığımız halde göremediğimiz için bu kadar ıztıraba dûçâr oluyoruz..
Halk eden Hâlık, mahlûkunu bilmez mi?
Ona lâzım olan neyse vermez mi?
Evet, bize de ihtiyacımız olan her şeyi vermiş. O’nu bilmemiz, O’nu bulmamız için...
Yeter ki, gözümüzün ve kalbimizin önündeki gaflet perdelerini Rabbim sıyırıp açip idrak edebilmemizi
akil nefsimizi delip iman ve yuregimize ulasmayi nasip etsin ins.
<!-- google_ad_section_end -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bende bu gunlerde bakıpta göremeyenlerdenim..
kendimi sürekli yargılayanlardanım, aslında en küçücük şeylerden bile mutlu olan birisiyimdir (bir çocuğun bana gülümsemesinden, yaşlı bir insana yardım ettiğimde) ne bileyim herşeyden mutlu olabiliyorum..Hamd olsun..
ama çoğu zaman kendimi mutsuz hissediyorum..
kendimdeki boşluğu, eksikliği bulmaya çalışıyorum hala bulamadım.. belki O yuzden..okudklarima konsantre olamiyorum..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Farkedemiyorum bazen..
Hayatin en zor isiymis farkedebilmek ,düşünmek
Gözüm görürken, kulagim duyarken,
bedenim hissederken nasil bir gaflettir bende ki..
Farkederek yasamak lazim, önce farkedilmisligimi ögrenmem lazim.
Rabbim tarafindan farkedildigimin farkinda olmaliyim..
Ey nefsim neredesin hayatin?Ey can neresindeyiz ömrün?<!-- google_ad_section_end -->

Mehmet1943

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Müsadenizle,bugün televizyondaki bir haberi sizinle paylaşmak istiyorum.Avrupada bir anket yapmışlar ve halka sormuşlar;_Mutlu olmak için sizce paramı daha önemli,yoksa inançmı daha önemli?..Büyük bir çoğunuğun verdiği cevap,İNANÇ Mutlu olmak için daha çok önemli..
Bence de; bilgi ve inanç beni koruyor, oysaki parayı ben korumak zorunda kalıyorum..Buda mutluluğuma gölge düşürüyor..
Bigi ve inanç,şuur boyutuna aittir,ve sonsuza dek kalıcıdır..Para,madde beden boyutuna aittir,geçicidir.Bilinç boyutunda ki bilgi bedenime hükmederse,bedenimi konturol altında tutabilirse, beni bedenime taabi yaşamaktan kurtarabilirse,ben mutluluğu buluyorum..Yani,bedenime taabi yaşamaktan kurtulduğum anda,mutluyum.Hem bu dünyada,hem öbür dünyada..Bir başka anlamda;yapmak istediğim şeyi yapınca mutlu oluyorum..Kişi sevdiği ile berabermiş..Bende kendi ÖZ'üme dönüp,Rabbımla beraber olmak istiyorum..Başardığım anda,hayata bakışım değişiyor.
Zahirde gördüğüm her insanın, şuur boyutumda , gördüğüm insanın hakikatı olan HAKK'ın varlığını müşahede ediyorum,Basiretimle..Gördüğüm insandan çıkan fiiller,Allâh cc. tarafından yaratıldığı,ve kişinin nefsinden meydana geldiği için,eksik,kusur,yanlış aramadan ,onu anlamaya çalışıyorum..Anlarken de kafamda,çözümler bulan sorular üretiyorum..İnsanı hayata bağlayan ,yaşama sevinci..Elbetteki siz,bu konuları çok daha iyi bilirsiniz.Benimkisi amatörce iyi niyetli ve samimi olarak sohbet..Biraz karışık oldu galiba,kusura bakmayın..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
est efendim..bu konun amatörcesi, ustacisi yok..
Yazinizin basligi zaten basli basina bir Mana...
Adem de her insan da Allah-in SIRRI vardir.. amanna..
hepimiz insaniz burada mart ayi tatili var bir hafta okullar tatil..
yani ufakliklarim evde havada cook guzel... bir seyler hazirlayip gol kenarina piknige gittik..
evet Tv deki haberi paylasmaniza sevindim.. ben de bugun ufakliklarim ile piknikte iken
oglusumun Anne Yoruldum beni sirtinda tasisana sozu uzerine sizin de bildiginiz su hikaye aklima geldi..

“Baba ve iki küçük çocuğu ormanda gezintiye çıkmışlardı. Bir süre yürüdükten sonra çocuklardan biri:
‘Baba çok yoruldum. Beni omuzuna alırmısın?’
Baba hiçbir şey duymamışcasına yürümesini sürdürdü. Çocuğun ısrarı üzerine: ‘Üzgünüm, seni kucağıma alamam, ben de çok yorgunum..’ Çocuk ağlayıp sızlanarak istediğini yaptırmaya çalışmakta, babası ise hiç oralı olmadan yürümesine devam etmekte...
Bir müddet sonra babası ağaçtan bir dal keserek, onu bıçakla düzeltti ve oğluna verdi.
‘Al sana güzel bir at!’
Bir anda çocuğun gözlerinde mutluluk kıvılcımları belirdi. Babasına minnetle baktı. Büyük bir coşkuyla sıçrayarak atına bindi ve ona vurarak onu şaha kaldırdı...
Evin yolunu tuttu.
Baba olup biteni şaşkınlıkla izleyen kızına döndü ve gülümseyerek;
‘İşte hayat böyledir. Kimi zaman ruhsal ve fizikî olarak yorgun olduğunu hissedersin...
O zaman ağaç dalından kendine bir at bulmalısın. Mutlulukla atına binip yolunda ilerlemelisin.’
Kızının yüzüne bakıp yeniden gülümsedi:
‘Bir at, bir arkadaş, bir türkü, bir şiir, bir çiçek, belki de bir çocuğun gülümsemesi.. Etrafına bakıp böyle bir at arayan, onu bulabilir...
Yeter ki baktığında görebilsin. Öyle değil mi?’
Kız, her şeyi anlamış gibi başını salladı;
‘Evet babacığım’ dedi.

‘Hayatın ne denli zor olduğunu düşünürsen, hayat senin için o denli zorlaşır. Bazı insanlar, mutluluğu lüks saraylarda, lüks arabalarda, çok parada arar..’

Bakışlarını uzaklara çevirdi, güneşin gülümsemesine baktı. Sonra çiçekten çiçeğe uçan bir kelebeğin kanat çırpışını seyretti...
Ağacın dalında bir kuşun cıvıltılı ötüşü kulağına doldu.
Kızının saçlarını eliyle okşadı. Bakışlarını siyah, güzel ve ümit dolu gözlere çevirdi. Sözlerini şöyle tamamladı:
‘Halbuki, mutluluk, ruhumuzu gülümsetecek küçük şeylerde gizlidir..'

Mehmet1943

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Vahdet-î Vücûd,zahirde değil,şuurda yaşanır. İnsan şuur varlıktır.
Bir otomobil düşünün,içinde bir sürücü oturuyor.Yaklaşıyorsunuz sürücünün yanına ve soruyorsunuz;Siz kimsiniz ?Cevap veriyor ; _Ben bu gördüğün otomobilim.
_''Ya kardeşim,sen otomobil değilsin,arbanın içindeki sürücüsün,bir gün gelecek bu otomobilden iniceksin.Bu arabada çürüyünce hurdalığa gidecek..'' Diyorsun adama,adam hala ben otomobilim diyor.! Şimdi siz bu durum karşısında ne yapabilirsiniz ?,hiçbişey tabii..
Ancak ,arabadan inmeden önce,otomobil olmadığını kendi idrâk edecek, yada araç hurdaya giderken mecburen araçtan inecek ve otomobil olmadığını anlayacak..(Ölmeden önce ölünüz) Hâdisini hatırlayalım..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
İnsan her gün yepyeni bir kuvvet ve kudret, manevi bir haz ve zevk, güzel huy ve ahlak, himmet ve gayretle uyanmalıdır...
UYANAMIYORUM RABBIM YORGUN YATIP DAHA DA HALSIZ VE
KIMSESIZ..BIR BOSLUKTA UYANIYORUM...
OYSA UYANDIGIMDA SADECE SEVDIKLERIMIN VARLIGINI BILEREK UYANMAYI HAYAL ETMISTIM...
Farkedemiyorum bazen..
Hayatin en zor isiymis farkedebilmek ,düşünmek
Gözüm görürken, kulagim duyarken,
bedenim hissederken nasil bir gaflettir bende ki..
Farkederek yasamak lazim, önce farkedilmisligimi ögrenmem lazim.
Rabbim tarafindan farkedildigimin farkinda olmaliyim..
Ey Sevdigim neredesin hayatin?Ey can neresindeyiz ömrün?<!-- google_ad_section_end -->
Sensiz bir bosluktayim...
<!-- google_ad_section_end -->

Mehmet1943

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Evet,teşekkür ederim.Bu küçük hikâye çok güzel aslında,mutluluğun küçük şeylerlede,varolduğunu anlatıyor.
Kafamda ki dünyam bir nokta; bu noktayı (Allâh.c 'ın izni ile) ben çoğaltıyor,büyültüyorum..Nasıl düşünürsem,nasıl istersem,nasıl yorumlarsam öyle şekillenip oluşuyor ve büyüyor..Ve sonucunu da gene ben yaşıyorum..Onun için olumlu düşünüp,iyi niyetli yorumlar yapıyorum..Kafamda ki bu dünyama ; Dünya hayatı,Dünya yaşamı adını vermişler..Ondan sonrada ,eskilerin sözleri aklıma geliyor..kendi kendime gülüyorum, şu üç günlük dünyada değer mi?..Cevap gene kendimden ,ben'den geliyor, _Değer !..Ebedî yaşamımı kazanacağım için değer,gerçeğimi ,hakikatımı keşfedeceğim için değer, Allâh.cc'ı , Efhâl, Esmâ, Sıfat boyutları itibariyle idrâk edilebileceğini idrâk edeceğim için değer, Allâh.cc 'ın Zât'ı itibariyle idrâk edilemeyeceğinin idrâkine ulaşacağim için ,değer..
Kısacası,Rabb'imi bilip tanıyacağım için değer..
Yoksa niye değsin ki ?..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"eskilerin sözleri aklıma geliyor..kendi kendime gülüyorum, şu üç günlük dünyada değer mi?..Cevap gene kendimden ,ben'den geliyor, _Değer !..Ebedî yaşamımı kazanacağım için değer,gerçeğimi ,hakikatımı keşfedeceğim için değer, Allâh.cc'ı , Efhâl, Esmâ, Sıfat boyutları itibariyle idrâk edilebileceğini idrâk edeceğim için değer, Allâh.cc 'ın Zât'ı itibariyle idrâk edilemeyeceğinin idrâkine ulaşacağim için ,değer..
Kısacası,Rabb'imi bilip tanıyacağım için değer.."

Aynen şu üç günlük dünya insana ebedi Alemde Cennet veya Cehennemi kazandirabilecek bir imtihan yeri.. vakti ve zamani SINIRLI..
Eyy Rabbim!Bizi salihlerden kil. Bizi iyiligin, erdemin, güzelligin ile donat...
Bizi ışıksız, azıksız birakma. Elimizi kötülükten, dilimizi kirden, dimagimizi kötürümlesmekten, inancimizi küfürden uzak tut..
Zamanin kirli ve bogucu örtüsünü üzerimizden atacak bilgi, bilinç ve hikmetle donat bizi...amin..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
İmtihan bilinciyle yaşamak
Varlığımızın sebeplerini anlamak için farkedilmesi gereken en önemli şeylerden bir tanesi imtihana tabi olduğumuzdur.
Allah kullarını sürekli olarak farklı sebeplerle denemekte; ve onlara yaptıkları amellere göre muamele edeceğini vaad etmektedir.
Böyle bir bakış açısını hayatımızın her alanına yayabilirsek müslüman olmanın farkını daha iyi kavrayabileceğimizi ve Allah’ın rızasına daha çok yaklaşabileceğimizi düşünüyorum.
Allah bizlere onun güzel yolunda ilerlemeyi nasip etsin.
Amin.
<!-- /haber -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah.cc.hu halk-a kendi yüceliğini dilerse aşikar olarak gözlere gösterir dilerse gizler sadece bildirmek dilekilerine bildirir.... şifrelerle okutur ....
Güneş tüm nuruyle parlamakta, ay son yıldızı kucaklarcasına hilal olmakta illa huu....
sır-ı rahim sıfatıyle hikmetli bakanlara gosteririr..

Mehmet1943

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
İmtahan bilinciyle yaşamak,
Varlığımızın hakikatını anlamak için, farkedilmesi gereken en önemli şeylerden bir tanesi imtahana taabi olduğumuzdur.
İmtahan eden kim ?
İmtahan olan kim ?
Şu nefsimizi, yani, kendimize ait var olduğunu zannettiğimiz benlik duygumuzu ortadan ,aradan bir kaldırabilsek,aynaya baktığın zaman, aynada HAKK'ın varlığını gören gene kendisi değil mi ?.
Allâh.(cc),yarattığı hiçbir şeyle, kayıt altına alınamaz.Sûphandır. Âlemlerden Ganîdir.Yaratılan herşey,hiçbirşey hariç olmamak üzere,Esmâ'nın zûhur mahallidir.Yani , o yaratılmışa ait olan ,Allâh'tan başka birşey yoktur.Ama hiçbir şeyede ,Allâh.(cc) diyemezsin.Sûphanallâh.(cc)..
Elhamdülillâh: Yaratılmış olan kime saygı gösterirsen,o saygı gösterdiğin birimin hakikatı, gerçeği itibarıyla (yani varlıkta,HAKK'ın varlığından başka varlık olmadığından) övgü ve saygı, ALLÂH'a ait olur =ELHAMDÜLİLLÂH
ALLÂHÛ EKBER :Sınırsız ,sonsuz varlık skalasında, Ehâdiyet'in sınırı ,sonu yoktur..Sınırı ve sonu olmayan'ın içi ve dışı'da olmaz.
Sınırı ve sonu olmayanın,içi ve dışı'da yoksa; Allâh'tan başka , hangi ikinci bir varlıktan söz edebiliriz.?..İhlâs Sûresini hatırlayalım.! (Lem yelid,ve lem yûled..) Kendinden, başka bir varlık meydana getirmemiş ve başka bir varlıktan da meydana gelmemiştir...E , tabi normal ;sınırsızın sınırı olacak ki, sınırın öte tarafında,kendisini meydana getirecek başka bir varlık olsun,yada ;kendisi,sınırın öte tarafına , kendinden başka bir varlık meydana getirsin !..Kur'ân; Allâh'ı(cc) böyle tarif ediyor..
''Ayân-ı Sabite vücut kokusu almamıştır ''.Tasavvuf Ehli,bu tesbiti ile İhlâs Suresine işaret ediyor.Varlık Âlemi,= Hayâl Âlemi'dir.Yani,Esma'nın Zuhûr mahallidir.
Mademki bize, Âdem'deki Sırrullâh'ı öğrenme yetkisi verilmiş,ve bu yetki sonunda bizlere sorumluluk yüklenmiş, öyleyse bizimde dersimize en iyi şekilde çalışmamız ve imtahanı kazanarak görevimizi yerine getirmemiz lâzım Allâh.(cc) nasip etmişse..! (ALINTI)

Üst Alt