(((__meftun__)))'un Günlüğü...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Bugün Şaban Ayı'nın 14. Günü... Mevla Teala'nın müsadesi ile -inşallah- akşam vakti ile beraber Şaban Ayı'nın 15. gününü selamlamış olacağız. Geceyi Mevla Teala'nın rızasına matuf eda ederek yarın da oruç'la beraber Beraat'ı yad edeceğiz. Gerek içersinde bulunduğumuz sitenin sahibi ve yöneticilerinin, gerekse sitedeki üye arkadaşların ve gerekse de bütün müslümanların Beraat'ı mübarek ve bereketli olsun. Mevla Teala bütün müslümanlara hem dünyada ve hem de ahirette hakiki beraat'lar nasip eylesin. Bu mübarek geceye matuf olarak ikame edilen ibadet, taat ve kulluğu da Rabb'im kabüllerin en güzeli ile makbul eylesin.
Günahlarından, hatalarından ve yanlışlarından temizlenenlere selam olsun. Unutulmamalıdır ki "Beraat" "temizlik" için ulvi bir zaman dilimidir.
Selamlar...

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Elbet, mübarek gün ve gecelerde "ekstralarımız" olsun. Bizim onlara ihtiyacımız var. Çünkü, kelam, fiil ve kalp cenahından nakıslıklarımız mevcut. Nakıslıklarımızı telafi anlamında ekstralar bizim için kaçınılmazdır ve ziyade de önem arzeder.
Ama şu da asla unutulmamalıdır:
Mevla Teala'ya "kulluk" noktasında müslüman'ın her "an"ı mübarektir. Mukaddestir.
Dolayısıyla, mübarek gün ve gece anlayışı bizleri hakiki mükellefiyetimizden uzaklaştırmasın.
Bizim birinci derecede olmazsa olmazımız bunlardır.
Kulluğunda müdavim olan güzel vasıflı insalanlara selam olsun.

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Müslümanlar olarak söyle bir darligimiz var.
Mesela Beraat Gecesi'ni, beraat gecesi oldugundan dolayi farkli ifade etmek nafiledir. Mesela Kur'an okumak. Beraat'i oruclu karsilamak. Dua etmek. Namaz kilmak vs.
Bu ibadetler genel ama özel de beraat icin eda etmek nafile.
Bizim mahallenin müslümanlarinda nafile ve asl'i anlamada ve önemini kavrama da garaiplik vardir.
Halbu ki, nafilenin karsiliginda mükafaat vardir lakin yapilmadigi takdirde cezasi yoktur.
Namaz ise asl'dir, kilinan namaz icin mükafaat vardir ama kilinmayan namazin azabi, atesi vardir bir ceza olarak.
Iste kavrayamadigimiz husus burasidir.
Ya bilerek yapiyoruz ya da bilmeyerek ama "nafileleri" "asl"in üzerine bina ediyoruz.
Unutmayalim: Yüz sene eda edilen nafile, bir anlik asl'in yerini tutamaz ve ona asla galip gelemez.

NOT: Sadece Beraat icin camiye gelenlere de bir sey yapamiyoruz, olur ya bu gece o kisinin ferasetine nail olabilir.
Bundan mütevellit marjinallik "vasat ümmet"in sifati degildir.

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Ve aleyküm selam meftun kardeşim, günlük sayfanız hayırlı olsun inş. En güzel paylaşımlarda buluşmak duasıyla..

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Reel ve sanal'in haram ve helaller icin bir farkliligi yoktur. Kim olursa olsun, muhataplarimiza saygisizlik, onlari incitmek, onlara karsi kirici ve kaba konusmak ve küfürücü bir üslup kullanmak biz müslümanlarin sifati ve güzelligi degildir...
Ha kötü sözleri reelde, kelam ile söylemissiniz...
Ya da sanal'da yazi ile ifade etmissiniz..
Birisi duyuluyor birisi de okunuyor... Ister duyulsun ve isterse okunsun muhatabimiza küfretmek müslüman erkek ya da kadin olarak bizim hasletimiz degildir...
Suraya gelecegim:
Ötekine örneklik olma noktasinda da bir fiilin sanali ve reeeli yoktur...
Güzel kelaminizla, ötekini üzmeyen fiillerinizle, yaziniz ile kisiliginizle mutabik olmalisiniz...
Elbet, yaptigimiz ise, statümüze ve rolümüze ve bulundugumuz yere göre bu örneklik konusunda önde olmasi gereken insanlar vardir...
Mesela bir imam, camisinin hakim cemeatine birinci derece örneklik anlaminda sorumludur...
Namazin, orucun, giybet etmemenin, hacc'in, iftira atmamanin, ahlakin, hayanin, edebin önemini anlatiyor ve bunlari cemeatine ifade ediyorsa,
Birinci derecede kendisi bu fiilleri, kelam, kalp ve fiil cihetiyle hatasiz gerceklestirecektir...
Sonrasin da cemeat...
Isin ilmi yönü de budur akli yönü de budur...
Islami siteler de cami gibidirler...
Buranin da imami, benzetme yerindeyse, site sahibidir ya da sahipleridir...
Zaten, site sahipleri kendi ve sitelerinin misyonunu belli kurallar muvacehesinde madde madde üyelerine arzetmistir...
Dolayisiyla önce bu kardeslerimiz bunlara hassasiyetle ve samimiyetle uyarlar, ondan sonra da üyeler uyarlar...
Düsünün, site sahibi ya da sahipleri kendilerinin yazmis olduklari kurallara uymamislardir ya da uymuyorlar...
Ne olur, düsünemiyorum bile...
Dolayisiyla, nerede olursak olalim orada önder konumunda isek örnek konusunda hatasiz olmaliyiz...
Hal böyle olmasina ragmen, nice önderler vardir ki, ötekilerden istediklerine kendileri uymaz...
Rabb'im korusun...

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Ceza veriyorsan, "sakinlige" katlanacaksin..!

Yok eger ceza vermiyorsan "hareketlilige" katlanacaksin..!

Her iki "yar"dan da vazgecmiyorum diyorsan, unutma, muhataplarinin tamami "mütehassis (uzman) cambaz" degildir..!

Degil mi..?

Anlayana..!

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Mübarek Ramazan Ayi'na da girmis olduk ve ilk gününü de ikmal etmis bulunuyoruz.
Orucunuz mübarek ve bereketli olsun.
Ramazan Ayi birlik ve beraberligimize manevi kuvvet olsun.
Yeryüzünde bütün müslümanlarin uyanisina vesile olsun.
Tagut'larin tükenisine, Müslüman'larin dirilisine vesile olsun.
Elbet Ramazan, rahmet, magfiret ve günahlardan bagislanma ayidir.
Ramazan Ayi'ni bu güzelliklere matuf olarak eda etmeyi Rabb'im bizlere ihsan eylesin.
Ramazan Ayi'nin bu güzelliginden yararlanmak adina nice güzel ibadetleri de yerine getiren olacagiz, Rabb'im onlari da kaybül eylesin. Amin.

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Ben de 09.08.2012 tarihinde 12 günlük umreye gidiyorum...

İnşallah nasip olur...

süreyya58

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Ben de 09.08.2012 tarihinde 12 günlük umreye gidiyorum...

İnşallah nasip olur...
ne güzel Rabbim şimdiden kabul etsin umrenizi ve kolaylaştırsın yardımcınz olsun..bzim içinde dua edersenz sevinrim en çokta hafızlığımın kolaylaşması ve bitmesi için dua ederseniz çok memun olurum.ve tabiki bizede umre nasip olması için...Efendimz (sav) ve sahabeyi güzine ve o mübarek beldelere bizden selam görürün inşaalalh.

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Bu sahifelere pek yazi ve yorum gecemedim... Islerim de vardi... Ne bileyim bir de elimiz mi alismadi nedir bu sahifelere ama insallah Ramazan Bayrami'ndan sonra müdavim ugrayan oluruz bu sahifelere...
Benim umre isi kesinlesti...
Ramazan Bayrami'ndan sonra görüsürüz insallah...
Simdiden hakkinizi helal ediniz, tarafimizdan helal hos olsun...
Cümleten selamlar, hürmetler...
Dualarinizi esirgemeyiniz, elbet ben de...
Ben de sizler icin duaci olacagim insallah...
Geceniz mübarek olsun, hürmetler...

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Allah kabul etsin kardeşim, Hayır ve bereketle sonuçlansın İnşAllah Selametle...

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Allah kabul etsin kardeşim, allah gitmek isteyipte gidemiyenlerede nasip etsin inşallah.

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Evlilikte "3 S" hakim olmalıdır...

1-) Sevgi

2-) Saygı

3-) Sadakat

"Günler geçer devran döner kaçış yoktur gelir ölüm,
Toprak alır beni koynuna, inşallah mesrur olur özüm..."

meftun

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Hoşgeldiniz hocam, şükür kavuşturana hayırlısıyla gittiniz döndünüz biryaramazlık yoktur inşallah

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Hoşgeldiniz hocam, şükür kavuşturana hayırlısıyla gittiniz döndünüz biryaramazlık yoktur inşallah

Sağolasınız gittik geldik her şey güzeldi... Dönüşte biraz rahatsızlandık bir hafta falan doktor istirahati aldım şu an iyiyim teşekkürler...
Allahü Teala gerek Hac İbadeti'ni ve gerekse de Umre İbadeti'ni her bir müslüman kardeşimiz'e nail eylesin...
Yaramaz bir durum yoktur sağolasınız...

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Sadece hata arayan bir özelliğe sahip olma... Sen de her daim aynaya bakan ol... Unutma, insanın kendi hatalarıyla yüzleşmesi daha yeğdir...

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Usu'l ve Füru'm bir öğrenci istediği okula yerleşemedi ama istediği bölüme girmiş oldu... Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi... (İstanbul, tam burslu) Garibim ne sevinebildi ne de üzülebildi... Normaldir, daha düne kadar Türkçe konuşamıyordu... Aradaki boşluğu doldurup burayı kazanması da bence başarı idi...
Ben gayet rahatlamış oldum...
Benim istediğim okulun kendisi için manen hayırlı olması... İnşallah...

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Günüm gecsin riza-i ilahi dogrultusunda baska bir sey istemem,
Ölümle beni terkedecek dünyaliklar gitmis benden, ne gam ne keder...

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Sağolasınız gittik geldik her şey güzeldi... Dönüşte biraz rahatsızlandık bir hafta falan doktor istirahati aldım şu an iyiyim teşekkürler...
Allahü Teala gerek Hac İbadeti'ni ve gerekse de Umre İbadeti'ni her bir müslüman kardeşimiz'e nail eylesin...
Yaramaz bir durum yoktur sağolasınız...
Sizlerde sağolun kardeşim, güzel bakan güzel görür, evet burada,da(alaplıda) birkaç dostumuz aynı şekilde rahatsızlanmış hava değişiminden olduğunu söylediler,
Allah tekrar gitmeyi, gitmek isteyipte gidemeyenlerede nasip etsin inşallah.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt