1. Sınıf öğrencisı olan ogluma nasıl yardım edebılırım

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
ilkokul.jpg

1. sınıfa başlıyan aileler çıldırmak üzere herkezde aynı sorun..
6 yasindaki Okula yeni başlayan çocuğuma okuma yazmayi ogretmekte zorlaniyorum.. eveet okulla gidiyor ama ev odevleri, okumayı sökmesine nasil yardimci olabilirim bilmiyorum?
6 yasindaki Okula yeni başlayan çocuğum ile her gun okul cikisinda zaten okul Sabah 9 ile 4 arasi..her aksam ama her aksam hic aksatmadan 2 saat onun ile birlikte basbasa ders calismaktayim.. spelling, yani yazdigi her kelimenin tek tek harflerini soyliyerek bilip okumasi gerekli...
ingilizce ve arapca egitimini bir anda aldigini unutmiyalim..
Bazen yetersiz bir anne oldugumu dusunmekteyim..
Benim gibi cocugu ilk okul 1`e basliyan anne, babalar acaba her gun kac saat cocuklari ile okul hakkinda ilgileniyorlar merak ettim?
ama anladigim kadar SABIR, gayret, azim ve devamli ders calistirmak gerekli...

Çocuğunuzu sevdiği kitap ve şiirleri tekrar tekrar okumaya teşvik edin. Aynı şeyleri tekrar okumak çocuğun daha hızlı ve daha doğru bir şekilde okumasına yardımcı olur.
Çocuğunuz bir hata yaptığında atladığı ya da yanlış okuduğu harfleri nazikçe gösterin.
Okumaya başlayan çocukların çoğu tanıdıkları kelimelere göre tahminde bulunarak okumaya çalışırlar.sırıtık.:,

Çocuklarimiz bize Allah-in en güzeli ve de en değerli hediyesidir..
Onun için işlenmesi güç,olduğu kadarda zevkli vede ulvidir...
Mutlaka okul ile beraber cocuklarimizin egitim durumunu takip edeceğiz, okumayı,yazmayı öğreteceğiz.
Bunda da aceleye gerek yok, falanca cocuk okumayi ,sökmus de okuyormus da falan da fişmanca şunda, acaba benim cocugum neden halen okuyamiyor?
Yoksa Benim cocugum yeterli zeki mi degil ? ben mi başarısızım yoksa?
onun için her cevher, kendi kimyasında değerlidir,inancıyla hareket edip,o öğrenciyi,her cocugu kendi potansiyeli içinde görmemeliyiz.
Her cocugun anlama, idrak, ezber ve hafiza gucu FARKLIDIR....
Ben Kendi KIZIM ile boyle ugrastigimi hic hatirlamiyorum!!
ama oglusum ile her gun en az 2 saat ders calismaliyiz yoksa anliyamiyor...
Her meyvenin olgunlaşıp, düşme anı farklıdır, öğrencide aynen buna benzer.öyle bir zaman gelirki ümidini kestiğin öğrenci birden almış başını gidiyor, okumayi da yazmayi bir anda cozmus kitaplar okuyabiliyor....:tamam:.
Son sürat gitmektense, bilerek, sağlam ve de emin adımlarla yavaş ancak,köklü gitmek her zaman en iyisidir..
Hız daha sonra, salim ve hasarsız ana yola çıkınca düşünülmeli.. Bir de en önemlisi eğitim verirken bir yandan da akli selim, vicdan sahibi
durust,erdemli cocuklar, insanlar yetistirmeyi ihmal etmiyelim..
Her cevherin yapısı farklıdır, onun için Ali veli'den farklı FITRAT ve yetenekte yaratılmıştır, tabiki bulunduğu ortam vede sahip olduğu nimetlerde farklıdır..
Mesela cocugun, evinde okula giden baska abla ve abileri olan ile evin tek cocugu olan arasinda buyuk egittim farki vardir..
Unutmayin ki cocuklar her seyi kopya, taklid ederek de ogrenirler.. bu vesileyle farklı zamanda okuma yazmaya geçecektir.
Sabır ve de başarılı yıllar temennisiyle saygı selam ve dualarim ile..

ALLAH cc.CUMLEMIZIN YAR VE YARDIMCISI OLSUN amin..
duaa..kgüll..,
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
muslumanokullari.jpg

Evvett her aksam Ya SABIR cekerek oglusum ile 1 saat ders calismaktayim..
evet internette Foruma Dikkat ederseniz o okulda iken giriyorum.. veya is yerimde iken.. durumum musait.. nobetci oldugumda Can SIKINTISIN dan da girdigimi soyliyebilirim.
ama Aksamlari her aksam ama her aksam ilk once 15 dakika odev yapariz.. sonra 10 dak oyun molasi sonra tekrar 15 dak.kitap okuruz sonra yine bir seyler yeme mollasi.. sonra tekrar 15 dak yazi yazariz tekrar 10 dak. konusma, muziplik mollasi tekrar 15 dak matematik ve arapca dersleri ve YA SABIR ile yarinki okul ders ce cantasini hazirliyarak bitiririz..sırıtık.:,

evet Hamd olsun okumayı sökmeye basladi..her gun gelisiyor.. yeni bir kelime ogreniyor ama istedigim gibi dersleri Pekiyi 5 degil hep iyi ve orta...Yani Tam bir erkege yarasir sekilde biraz okul biraz pokemoon , ipod, pc oyunlari, araba, yuzme, Cocuklar ile itisme, kakisma..islikcalan
ablalarini sinir etme...yeni oyunlar ogrenme.. ve elektrikli Tobaclar ve yeni cikan oyuncaklar disinda her gun de ders calisiyor..
Dun Ingilizce ogretmenine sordum ki..

Burada her Kutuphanede Bedava, Gonullu ogrencilerin vermis oldugu Odev programlari var.. yeni haftada bir gun cocuguna bedava gonullu okuma, yazma, matematik ogretiyorlar..
her sey Bedava Devlet onlara okul icin kredit veriyor..

Yani Topluma Yardim amacli calisan ogrenciler ileride is imkani sagliyorlar...
Mesela kendi KIZIM da Sokak cocuklari, multeci cocuklar ve Cocuk koruma servisindeki Cocuklara Gonullu Spor ve saglik derslerinde koc yani ogretmenlik yapar.. onlarin saglik, obiz sismanlik, diyetleri hakkinda yardimci olur..
iste oyle Ogretmene dedim ki acaba Oglumu bu programlara koysam okulda daha basarili mi olur diye?

Verdigi Cevap..O zaten okulda gerektigi kadar yardim aliyor!!
Her cocugun kapasitesi farkli.. ve anlayis, idrak vakti farkli..
Sen Ona iyilik degil kotuluk yaparsin..
Senin cocugun daha 6 yasinda her gun buyuk insan gibi sabah 9 aksam4 e kadar okulda.. ici, disi okul oluyor.. Ona daha fazla okul, program vererek Okuldan sogutabilirsin..
Onun yerine Egitici oyun programlari bul ve oraya verin.. oynarken, eglenirken ders, harf, kelime, matematik te ogrenir..
Cocuga yuklendikce ezilecek, Yorulup BIKKINLIK gosterirse daha Sonra ne Yaparsiniz..

O bir cocuk.. Yaris ATI degil diye tebessum ederek konusmasini bitirdi...
Hakli idi ama ben bir Anneyim hem de Analigim hep ogluma en iyisini vermek onu en basarli gormek isterken mutlu olmasini da istemeli idim..
sabır ve de başarılı yıllar temennisiyle saygı selam ve dualarim ile..

ALLAH cc.CUMLEMIZIN YAR VE YARDIMCISI OLSUN amin
duaa..
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Thomas Edison bir gün eve geldiğinde annesine bir kağıt vermiş ve “Bu kağıdı öğretmenim verdi. Sadece sana vermemi tembihledi.” demiş.

Annesi kağıdı gözyaşları içinde oğluna sesli olarak okumuş; “Oğlunuz bir dahi. Bu okul onun için çok küçük ve onu eğitecek yeterlilikte öğretmenimiz yok.. Lütfen onu kendiniz eğitin.”

Aradan uzun yıllar geçtikten sonra Edison annesi vefat ettiğinde, o artık yüzyılın en büyük bilim adamlarından biriymiş. Bir gün eski aile eşyalarını karıştırırken birden çekmecenin köşesinde katlı halde bir kağıt bulmuş ve alıp açmış.

Kağıtta “Oğlunuz şaşkın (akıl hastası) bir çocuktur. Artık kendisinin okulumuza gelmesine izin vermiyoruz…” yazılıymış. Edison saatlerce ağladıktan sonra günlüğüne şu satırları yazmış: “Thomas Alva Edison, kahraman bir anne tarafından yüzyılın dahisi haline getirilmiş şaşkın bir çocuktu.”

Oğlum ilkokula başladığında öğretmeni oğlunuz idrak ve zekada biraz geri olabilir dediklerinde canım yanmıştı ama biliyordum ki;her çocuğun öğrenme ,zekâ duygusal, davranışsal ve zihinsel ,algısal olarak farklı ,Dikkat sistemi,dil ,ezberleme, sosyal sistemi farklı,Her çocuğun öğrenme zamanı ve hızı farklıdır..diyerek Oğlumu daha ilkokul birinci sınıftan dershaneye verdik matematik ,okuma, yazma, Reading comprehension okuduklarını kavrayış, anlayış, kapsam dersleri ve onunla her akşam dikkati dağılmasın diye sessiz, sakin bir odada beraber ders çalışıyoruz..
Elhamdullilah şu an dördüncü sınıfta ve sınıfın en başarılı öğrencisi ve bilim adamı olmak ,istiyor...demek ki öğretmeni yanıldı......

çocuklar banka gibidir onlara ne kadar yatrım yapar onlara ne kadar verirseniz aynen o kadar da geri alırsınız..
 

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Katılım
3 Haziran 2014
Mesajlar
1,608
Tepkime puanı
47
Çocukların eğitimi ilk olarak evde başladığından dolayı...
Bana göre,
İlk öğretmeni ..ANNESİ dir...

Onu öğretmeninden ziyade, annesi en iyi bilen en iyi anlayandır.

Dolayısıyla; çocuğuyla çocuk olabilen, onun dilinden anlayan, o çocuğun ne tür bir kavrayışı ve hangi yöntemle daha iyi öğrenebilen bir çocuk olduğunu yine en iyi annesi bilir...
 
Üst Alt