1. sınıfa başlıyan aileler çıldırmak üzere herkezde aynı sorun..
6 yasindaki Okula yeni başlayan çocuğuma okuma yazmayi ogretmekte zorlaniyorum.. eveet okulla gidiyor ama ev odevleri, okumayı sökmesine nasil yardimci olabilirim bilmiyorum?
6 yasindaki Okula yeni başlayan çocuğum ile her gun okul cikisinda zaten okul Sabah 9 ile 4 arasi..her aksam ama her aksam hic aksatmadan 2 saat onun ile birlikte basbasa ders calismaktayim.. spelling, yani yazdigi her kelimenin tek tek harflerini soyliyerek bilip okumasi gerekli...
ingilizce ve arapca egitimini bir anda aldigini unutmiyalim..
Bazen yetersiz bir anne oldugumu dusunmekteyim..
Benim gibi cocugu ilk okul 1`e basliyan anne, babalar acaba her gun kac saat cocuklari ile okul hakkinda ilgileniyorlar merak ettim?
ama anladigim kadar SABIR, gayret, azim ve devamli ders calistirmak gerekli...
Çocuğunuzu sevdiği kitap ve şiirleri tekrar tekrar okumaya teşvik edin. Aynı şeyleri tekrar okumak çocuğun daha hızlı ve daha doğru bir şekilde okumasına yardımcı olur.
Çocuğunuz bir hata yaptığında atladığı ya da yanlış okuduğu harfleri nazikçe gösterin.
Okumaya başlayan çocukların çoğu tanıdıkları kelimelere göre tahminde bulunarak okumaya çalışırlar.

Çocuklarimiz bize Allah-in en güzeli ve de en değerli hediyesidir..
Onun için işlenmesi güç,olduğu kadarda zevkli vede ulvidir...
Mutlaka okul ile beraber cocuklarimizin egitim durumunu takip edeceğiz, okumayı,yazmayı öğreteceğiz.
Bunda da aceleye gerek yok, falanca cocuk okumayi ,sökmus de okuyormus da falan da fişmanca şunda, acaba benim cocugum neden halen okuyamiyor?
Yoksa Benim cocugum yeterli zeki mi degil ? ben mi başarısızım yoksa?
onun için her cevher, kendi kimyasında değerlidir,inancıyla hareket edip,o öğrenciyi,her cocugu kendi potansiyeli içinde görmemeliyiz.
Her cocugun anlama, idrak, ezber ve hafiza gucu FARKLIDIR....
Ben Kendi KIZIM ile boyle ugrastigimi hic hatirlamiyorum!!
ama oglusum ile her gun en az 2 saat ders calismaliyiz yoksa anliyamiyor...
Her meyvenin olgunlaşıp, düşme anı farklıdır, öğrencide aynen buna benzer.öyle bir zaman gelirki ümidini kestiğin öğrenci birden almış başını gidiyor, okumayi da yazmayi bir anda cozmus kitaplar okuyabiliyor....

Son sürat gitmektense, bilerek, sağlam ve de emin adımlarla yavaş ancak,köklü gitmek her zaman en iyisidir..
Hız daha sonra, salim ve hasarsız ana yola çıkınca düşünülmeli.. Bir de en önemlisi eğitim verirken bir yandan da akli selim, vicdan sahibi
durust,erdemli cocuklar, insanlar yetistirmeyi ihmal etmiyelim..
Her cevherin yapısı farklıdır, onun için Ali veli'den farklı FITRAT ve yetenekte yaratılmıştır, tabiki bulunduğu ortam vede sahip olduğu nimetlerde farklıdır..
Mesela cocugun, evinde okula giden baska abla ve abileri olan ile evin tek cocugu olan arasinda buyuk egittim farki vardir..
Unutmayin ki cocuklar her seyi kopya, taklid ederek de ogrenirler.. bu vesileyle farklı zamanda okuma yazmaya geçecektir.
Sabır ve de başarılı yıllar temennisiyle saygı selam ve dualarim ile..
ALLAH cc.CUMLEMIZIN YAR VE YARDIMCISI OLSUN amin..
duaa..