Türkmen Mantısı

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
YAPILIŞI:

Hamur için yumurta ve tuz çok iyi karıştırılır. Kalan malzemelerde ilave edilir ve yoğrulur.

Hamur kulak memesinden daha sert bir kıvamda olacak. Sert olması haşlanırken dağılmamasına yardımcı oluyor.

Hamur iki eşit parçaya bölünür ve üzerine un serpilerek buzdolabı poşetine konur. Bu şekilde buzdolabında en az 5 dk dinlendirilir.

Ayrı bir tarafta harç malzemesi hazırlanır. Soğanlar bıçak ile çok ince kıyılır. Çerliston biber çok ufak doğranır. Kıyma soğan çerliston biber tuz karabiber ve su karıştırılır ve harç hazırlanmış olur.

Hamur çok ince olmıyacak şekilde açılır.Yaklaşık 6 cm eninde kesilir .Bu kesilen parçalar açılarak uzunlamasına üst üste serilir ve tekrar 6 cm eninde kesilir . Elde edilen karelerin ortasına harç malzemesi konur ve kenarları su yardımı ile kapatılarak dikdörtgen şekli verilir. Elde edilen dikdörtgenin iki ucu ortaya parmak koyularak yuvarlanır ve birleştirilir.

Kaynayan tuzlu suyun içerisinde haşlanır .

Üzerine eritilmiş tereyağ dökülerek servisi yapılır. Arzuya göre yoğurt ile de servis edilir.

Afiyet olsun...
 
Üst Alt