Tırtıl Kurabiye tarifi

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Tırtıl kurabiye,tırtıl kurabiye tarifi,büzgülü kurabiye,beyaz kurabiye.çok güzel kurabiye tarifi..
t%C4%B1rt%C4%B1l.jpg

Malzemeler:

130 gram, tereyağı
yarım su bardağı, sıvıyağ
2 tane yumurta
1 su bardağı, pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un
arası için:
reçel
süslemek için:
antep fıstığı
hindistan cevizi
çikolata
Tırtıl Kurabiye yapılışı..


Karıştırma kabına, sıvıyağını alalım üzerine, eritilmiş soğumuş tereyağını, yumurtaları ve pudra şekerini alalım ve iyice karıştıralım. Daha sonra, unu, vanilya ve kabartma tozunda ekleyelim, yoğuralım, yumuşak bir habur elde etmelisiniz. Hazırladığımız, hamuru tırtıl kurabiye kalıbına alalım, tepsiye tırtıl şeklinde hamurlar sıkalım. 170 derecede fazla kızartmadan pişirelim.

Pişen tırtıl kurabiyelerin ilk sıcaklığı cıktıktan sonra, bir kurabiyenin arasına, reçel sürelim diger kurabiyeyi üzerine kapatalım. Soğuduktan sonra, uçlarını ben mari üsülü ile erittiğimiz çikolataya batırıp, arzunuza bağlı olarak fıstık veya hindistancevizine batıralım ve servis tabağına dizelim. Afiyet olsun.

 
Üst Alt