Tiramusu..

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
2916.jpeg



Bismillahirrahmanirrahim

Tiramisu

Malzemeler

1 Paket kakaolu kek
2 Su bardağı süt
1 paket labne peyniri
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı nesgafe
1 su bardağı su

Yapılışı:

* Süt, un, nişasta, şeker, vanilyayı bir tencerede karıştırıp muhallebi yapıyoruz.

* Muhallebimiz piştikten sonra altını kapatıp sıcaklığının gitmesi için bekletiyoruz.

* Muhallebimiz hafif soğuduktan sonra labne peyniri ilave edip mikserle çırpıyoruz.

* Diğer taraftan nesgafeyi(ben 3'ü birarada olandan bir paket kullanıyorum) bir bardak su ile hazırlıyor ve kekimizin her iki parçasını da hazırlamış olduğumuz nesgafe ile ıslatıyoruz.

* Kekimizin arasına yine hazırlamış olduğumuz muhallebinin yarısını sürüyoruz, diğer yarısı ile de kekimizin üzerini kapatıyoruz.

* Soğuduktan sonra da üzerine iki kaşık kakaoyu eliyoruz.

Afiyet olsun!..
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Tamda ramazan akşamı Emeğine sağlık kardeşim..
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Tiramusuyu gördüm ve karşılık olarak bir Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası gönderiyorum :D Afiyet olsun


b%C3%BClb%C3%BCl.jpg


Malzemeler:
2 Su B. Un
1 Çay B. Süt
Yarım Çay B. Sıvıyağ
1 Yumurta
2 Çorba K. Sirke
1 Fiske Tuz
smiley.gif

Açmak İçin:
Nişasta

Üzeri İçin:

Antep Fıstığı
100 Gr. Tereyağı
Yarım Çay B. Sıvıyağ

Şerbeti İçin:
3 Su B. Toz Şeker
2,5 Su B Su
1 Dilim Limon

Hazırlanışı :


Bir kabın içinde un, süt, yağ, yumurta, sirke ve tuz karıştırılır. iyice yoğrulur. hamur 8 beze halinde bölünür. Bezenin üzerine nişasta dökerek hamur merdaneyle olabildiğince ince açılır.

Açılan hamur oklavaya sarılır ve büzerek oklavadan sıyrılır. Ardından ikiye bölünür. (Eğer hamurunuz büyükse 3'e ya da 4'e ayırabilirsiniz.) Hamurun uçları birleştirilerek yuvarlak olarak tepsiye dizilir ve ortasına antep fıstıkları konur.
smiley.gif

Üzeri için tereyağı ve sıvıyağ eritilir. Tepsiye dizilmiş bülbül yuvalarının üstüne dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.

Şerbeti için ise; tencereye su ve şeker alınarak bir dilim limon ile beraber kaynatılır. Kaynayan şerbet tatlı ılıklaşana kadar soğutulur. Soğuk şerbet ılık tatlının üzerine dökülüp şerbeti iyice çekene kadar bekletilir.
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
oh oh oh maşallah ramazan bereketi bunlarharikaa
smiley.gif
 

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
b%C3%BClb%C3%BCl.jpg

Tatlıyı çok beğendim teşekkür ederim elinize sağlık.:)
 
Üst Alt