- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,320
- Tepkime puanı
- 117
Malzemeler:
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1-2 damla limon
- Şeker ve yumurtayı 5 dk. kadar mikserle çırpın.
- İrmik, tahin, süt, sıvıyağ ve kabartma tozunu ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın.
- Karışımı yuvarlak bir borcama döküp, önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verin.
- 2,5 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu bir tencerede karıştırın.
- İçine 1-2 damla limon sıkın.
- Kaynayınca, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Fırından sıcak olarak çıkardığınız tepsinin üzerine gezdirin ve dinlenmeye bırakın.