Tahinli Tatlı

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
tahinli-tatli.jpg



Malzemeler:


  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1-2 damla limon
Yapılışı:
  • Şeker ve yumurtayı 5 dk. kadar mikserle çırpın.
  • İrmik, tahin, süt, sıvıyağ ve kabartma tozunu ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın.
  • Karışımı yuvarlak bir borcama döküp, önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verin.
  • 2,5 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu bir tencerede karıştırın.
  • İçine 1-2 damla limon sıkın.
  • Kaynayınca, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Fırından sıcak olarak çıkardığınız tepsinin üzerine gezdirin ve dinlenmeye bırakın.
 
Üst Alt