Suya esma okuyup içmek

Peri20

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
10 Ekim 2023
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Ailecek içeceğimiz suya bazı esmaları bazı ayetleri belirli sayılarda okuyup Allah a dua edip o suyu içsek büyü yerinemi geçiyor acaba. Yada böyle bir şeyin yeri varmı dinimizde
 

Rhodium

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
6 Eylül 2023
Mesajlar
30
Tepkime puanı
10
Ben moleküllerin bir şekilde etkilendiğini düşünüyorum. Mesela dua etmek gibi değilde, su yanında klasik müzik dinlediğimiz de o suyun daha tatlı olduğunu düşünebilirsin. Yada sürekli insanların tartıştığı bir yerde ekmek vb ekşi tatsız olabilir. Mesela dometes tohumu sevgi dolu bir ailenin yanında beklerse bir sonraki seneye güzel bir domates hasadı yapılabilir. Bunun gibi şeyler olduğuna düşünüyorum. Tabi bu bir "tez" bilimsel gerçekliği yok.

Büyü yapmak, bir insana özgür iradesi dışında gizlice bir şey yaptırmak demektir.

Bir başkasına içirmek:

Suya dua okursan ve bunun gerçekten bir başkasına içirirdiğinde onda etkisi oluyor ise: Bu tabi ki bence bir büyüdür. Doğrusunu Allah bilir. Niyetin İyi yönde olsa dahi. Çünkü bir şeyin iyi olması ile hayırlı olması farklıdır. Neyin hayırlı olduğunu yalnız Allah bilir. Büyü yü günah kılan temel mesele özgür iradeye olan müdahale girişimindir.

Kendin içmen:

Bu bence günahtanda büyüdende vahim olabilir. Çünkü İslamiyetin esasında Allah ile kul arasında herhangi bir araç olamaz. Eğer suya Arapça dualar, Türkçe dualar, sureler vs okuyup o suyun özel, kutsal, diğer sulardan farklı, şifalı vb. Olduğunu düşünüp içerseniz: ciddi anlamda İslamı hem anlamamışsınızdır. Hemde dinden çıkma durumu olabilir.

Örneğin mekkeli müşrikler de bizim inancımız gibi Allaha inanmaktadırlar. Onlar mesela helva pişirip elleriyle ona bir şekil verirlerdi. Sonra ona tapınır lardı sonra da onu "yerlerdi". Müşrikler onlar helvanın İlah olmayacağını bilmeyecek kadar aptal değildir. Helvaya dualar okuyup secde ederek Allaha ulaşmaya çalışmaktadırlar. Helva burada sizin suyunuz gibi aracıdır.

Tabi siz bunu birine söylediğiniz de bir tepki oluşur. Siz bizim annelerimizeden geleneklerimizden daha iyi mi bileceksiniz derler. Tıpkı mekkeli müşrikler gibi. Ancak bu tip şeytanın hilelerine kanmayın:

İslam derki: suya okuma direkt Allaha dua et. Bu kadar basit ve yalın ve kolay.
 

Intruder

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Haziran 2023
Mesajlar
87
Tepkime puanı
16
Ahir zamandayız ve ahir zamanda her müslümanın mutlaka bilmesi gereken iki hadis vardır..

Sonra gelenler, önceki âlimleri cahillikle suçlayacak. [Asakir]

Bu zamanda yaşayan insanlar, tüm zamanda yaşayan insanların en cahilidir. Şu an ikinci cahiliyye dönemidir ve bu dönemdeki insanlar birinci cahiliyye döneminden çok daha fazla cahildir.

Ayakların baş, başların ayak olduğu, alimlerin cahil, cahillerin alim görüldüğü, doğru söyleyenin yalanlandığı, yalan söyleyenlerin doğrulandığı, işlerin ehil olandan alınıp ehil olmayana verildiği bir dönemdir bu ahir zaman..

Bu dönem insanlarının tüm zamanlardaki insanlardan daha cahil olması, her bilgiye erişimin eskisinden çok daha kolay olması, yani bu kadar bilginin içerisinde yine de cahil kalabilmelerinden dolayıdır.

Yukarıdaki hadis bize bildiriyor ki, bu zamanda insanlar eski alimlerin bildirdiği şeyleri, hurafe, bidat, şirk vb. şeylerle isimlendirecek ve onları cahillikle suçlayacaktır. Aslında onlar dini doğru anlayamamış, biz bu zamanda o şeyi çok daha doğru anlıyoruz demek istiyorlar.

Eğer bir şeyi eski bir (Ehli Sünnet) alimin kitabında görmüşseniz, bu zamandaki herkes o şeye karşı çıksa bile o şeyi yapmakta en ufak bir tereddüdünüz olmasın.

İkinci hadis ise şudur..

Ahir zamanda, kocakarı gibi inanın! [Deylemî]

Yani binlerce kişi sizi inancınızdan döndermek için çalışsa, siz kocakarının inancı gibi inandığınız şeyden asla vazgeçmeyin.. Hadis burada bir şeyi doğru olarak inandıktan sonra o inancınızda tereddüte düşmeyin demektedir.

Ehli sünnet dışı düşüncelere kapılanlara bakın.. Bir zamanlar onlar da sizin gibi inanmaktaydılar. Ama bu hadise göre hareket etmediklerinden dolayı, doğru şıkkı işaretleyip sonra onda şüpheye düşerek yanlış şıkkı işaretleyen kimsenin durumuna döndüler..

Şimdi gelelim sorunuzun cevabına..

Bir soruya cevap vermeden önce ilk o şeyin Kuran'da yasaklanıp yasaklanmadığına bakırız.. Kuran'da açık bir şey bulamazsanız o zaman hadisi şeriflere ve Peygamberimizin s.a.v sünnetine bakarız.. Orada da bir şey bulamazsak, Müctehid Alimlerin sözlerine bakarız. Eğer orada da bir şey bulamazsak o zaman alimlerin kıyasına bakarız. (Kuran, Sünnet, İcma', Kıyas)

Alimler mühtelif eserlerinde duaları veya ayetleri suya okunmasını tavsiye etmişlerdir. Eğer ki suya okumanın yasak olduğunu size kimse açık delillerle ispatlayamıyorsa, o şeyi yapmada hiç bir sakınca yoktur velev ki hiç bir alimin kitabını okumamış olun..

Su, tüm canlıların hayat kaynağıdır.. Vücudumuzun %70'ı sudur.. Dünyamızın da aynı şekilde %70'i sudur.. Bir duayı veya ayeti suya okuyup içtiğinizde onun bize etkisi çok daha fazla olur.. Bunu örneklendirmek gerekirse;

Siz hastasınız ve bir ilaç almak istiyorsunuz.. Bu ilacı ağız yoluyla alırsanız, bu ilaç midenizde sindirilip sonra gerekli yerlere ulaşır ve sizdeki hastalığı iyileştirir.. Peki ilacı ağızdan almayıp damardan alırsanız ne olur ? O etkiyi anında görürsünüz. Çünkü ağızdan aldığınız ilacın kana karışması için belli bir süre geçmesi gerekiyor. Ama damardan aldığınızda ise anında kana karışır.. İşte normal okumakla, suya okumakla arasındaki fark da böyledir.. Suya okuyan kişi, ilacı damardan alan kişi gibi olur.

Normal okumakla, suya okuyup içmek arasında çok büyük bir fark vardır.. Normal okuyan kişi onu okuduğu müddetçe ondan faydalanırken, suya okuyan kişi ise o su vücudunda bulunduğu sürece o şeyden faydalanmaya devam eder.
 
Üst Alt