- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,320
- Tepkime puanı
- 117
Malzemeler:
-1 litre süt
-2 bardak + 3 yemek kaşığı un
-2 bardak şeker
-1 paket margarin,ya da tereyağ(250gr)
-1 paket vanilya
-Hindistan cevizi
-Kavrulmuş fındık
-Tarçın
Yapılışı:
Un ve yağı bir süre kavuralım. Ta ki etrafa mis gibi bir un helvası kokusu yayılana dek. Sonra şekeri ilave edelim ve karıştıralım. Sütü azar azar,karışıma yedirerek ilave edelim. Karışımımız çok koyu bir muhallebi halini alacaktır. Ocaktan alalım ve vanilyamızı ilave ederek bir müddet mikserle çırpalım. 6-7 saat buzdolabında bekletelim. Kavrulmuş fındıkları tarçına bulayalım. Muhallebimizden ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak,içine fındık koyalım ve yuvarlayalım. (Bu işlemi yaparken muhallebinin elimize yapışmaması için, yanımıza su dolu bir kase alalım ve elimizi arada bir ıslatalım. Toplarımızı hindistan cevizine bulayalım. İsteğe göre her birine kürdan batırarak servis kolaylığı sağlanabilir. Servis edene kadar buzdolabında bekletelim.
Alıntı...