• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Psikokojik hastalığı olan namaz kılar mı?

Kayıtlıüye

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2019
Mesajlar
179
Tepkime puanı
71
Konum
Hatay
Psikolojik hastalığı olan namaz kılar mı? Psikolojik hastalıkları olan yani şizofren, bi polar bozukluk,paranoyak şizofren,aleksitimi,depresyon,obsesif bozukluk,epilepsi,vb. hastalıkları olan namaza başlamadan önce havas ilmi,sakkaleyn ilmi,rukyecilere giderek cin musallatından ilk olarak kurtarılması gerekli. Eğer belirli hadislerde yer alan dualar işe yarıyorsa denenebilir. Karin denen cin piskolojik hastalıkta sola geçebilir ve ameller yazılmayabilir bir ihtimal olarak. Eğer psikolojik hastalıkta bitkisel ilaç dışında,kimyasal ilaç kullanırsanız,kullandığınız ilacın bırakıldığı zamanki yan etkileri ortaya çıkar. Yani ilaç tedavi etmez bu ilaçları kullananları. Özellikle depresyona girip uyku uyuyamayabilirsiniz bu durumda.
 

Kayıtlıüye

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2019
Mesajlar
179
Tepkime puanı
71
Konum
Hatay
Bazı yardımcı bitkisel ilaçlar bu tür sorunları çözüyor. Mesala psikotik ilacın yanı sıra, sarı kantoron,melisa bitkisi bitkisi gibi ilaçların içinde bulunduğu bitkisel tablet şeklindeki ilaçlar sorunu çözebilir. Sabah namazından önce Ayet-el kürsi namazdan önce okunur. Bu şekilde ilaç etkileşimi önlenmiş olduğu gibi tedavide de daha net iyi olma sağlanır. Ilaç etkileşimi gibi tür durumlarda tedaviye yardımcı ilaçlar ve ilaç kullanmadan tedavi edecek rukyeler işe yarayabilir. Psikotik ilaç en yüksek dozu + anti depresan en yüksek dozu + psikolojik bozukluk için rukye bazı vakalarda işe yarayabilir mesala. Bazı ilaçların yanı sıra peygamber efendimizin yaptığı rukye işe yarayabilir. Bu rukye şöyledir. İhlâs,felak ve nas sureleri eller açılıp avuç içine okunur ve üflenir ve vücut eller ile mesh edilir. Bu işlem üç defa tekrarlanır. Yatmadan önce yapılır. Eğer ilaç etkileşimi oluyorsa ve önleyecek bir şey bulamıyorsanız, sekiz saat namaz kıldıktan sonra namaz kılmamak doğru olur. Kaza ederek namaz kılın.Allah es - Selam ismi ile selamete çıkarsın.
 

Kayıtlıüye

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2019
Mesajlar
179
Tepkime puanı
71
Konum
Hatay
Bu etkileşim yani namaz ile ilaç arasındaki olumsuz etkileşim,sadece bilgisayar ve cep telefonunda dini içerikli veriler olduğunda görülüyor. Dijital oyun ve şarkı gibi daha farklı bilgisayar ve cep telefonu verileri bilgisayar yada cep telefonuna yüklediğinde ilaç ve namaz arasındaki etkileşim yok oluyor.
 
Üst Alt