Portakal reçeli.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117

MALZEMELER:
1 kilo kalın kabuklu portakal,
1,5 su bardağı toz şeker,
3 bardak su,
2 çorba kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Portakalların kabukları hafifçe kazınır. Kaynar suya ko*nulup yumuşayıncaya kadar haşlanır.
• Haşlanan portakallar kevgire alınıp, süzülür.
• Portakallar soğuyunca, küçük parçalar halinde doğranır.
• Başka bir kapta, şeker ile su kaynatılarak “şurup” yapılır.
• “Şurup” içine doğranmış portakallar konulur.
• Şurup koyulaştığı zaman limon suyu konur.
• Birkaç taşım kaynatılarak ateşten alınır.
• Soğuduktan sonra kavanoza doldurulur. Ağzı sıkıca kapatılır.
 
Üst Alt