Perde pilavı.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Mesajlar
7,426






Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı tavuk suyu ve su karışımı
1 adet tavuk göğüs (haşlanmış, didiklenmiş)
1 su bardağı badem (Sıcak suda haşlayıp dış kabuğu soyulmuş)
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
150 gr. tereyağ
ıstediğiniz miktarda Dolma baharı, Tarçın, Karabiber

Hamur için;
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı kadar margarin
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kahve fincanı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
1.Hamur için margarini eritip tüm malzemeleri karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında olana dek un ekleyip yoğurun ve folyoya sarıp bir köşede dinlendirin.
2.Bademleri ikiye ayırın. 2 yemek kaşığı yağda bademlerin yarısını ve dolma fıstığını kavurun. Önceden ıslatılmış, yıkanıp süzülmüş pirinçleri ilave edin. 2,5 su bardağı kadar tavuk suyu&su karışımı ilave ederek pilavı pişirip dinlendirin.
3.Bir karıştırma kabına didiklenmiş tavukları koyun. Üzerine pilavı ve baharatları ilave edip ılınmaya bırakın.
4.Fırın kabını margarinle bolca katman olacak şekilde yağlayın. Bademleri kabın içine istediğiniz şekilde yapıştırın. Hamuru bıçak sırtı kalınlığında merdane ile açıp badem yerleştirdiğiniz kabın içine yayın.
5.Hamurun içine pilavı döküp, kenarlarında hamurları üzerine kapatın. Üst kısıma hamurlar çok fazla geldiyse biraz kenarlarından keserek ince bir katman saracak şekilde üzerini sarın.
6.180 derecede kızarana kadar pişirin. Üzeri pişip alt kısmı pişmediyse üst kısmına tepsi koyarak altı pişene kadar fırında tutun.sıcak servis yapın.
 
Üst Alt