Parmağa dolama tatlısı

Hasret

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
29 Mart 2011
Mesajlar
337
Tepkime puanı
16
Malzemeler:
hamuru için:
3 adet yumurta
200 gr süttozu
1/2 yemek kaşığı soda
1 damla sirke
aldığı kadar un
şurubu için:
1 litre soğuk su
750 gr tozşeker


Yapılışı:
Bir kaba sırayla yumurta,soda,sirke,süttozu ve unu koyun.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Daha sonraceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yılan gibi 1 cm çapında uzatın.Ve kendi etrafında dolayın.Yağlanmış fırn tepsisine koyun.Aynı işlemi hamur bitene dek tekrarlayın.Hamur bittikten sonra tepsiyi 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına verin.Tatlı piştikten sonra fırından çıkarın.

Ayrı bir kapta soğuk suyu ve şekeri, şeker eriyene dek karıştırın.Ve tatlının üstüne şurubunu döküp servis yapın.

AFİYET OLSUN...

üstüne pudra şekeri veya hindistan cevizi ekleyip tatlıyı daha da tadlandırabilirsiniz...
 
Üst Alt