Meyveli Kalpler

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Meyveli Kalpler

441530195479_1.jpg


Malzemeler
1 litre süt
4 adet yumurtanın sarısı
Bir buçuk su bardağı
tozşeker
3 adet yaprak jelatin
2 parça damla sakızı
Sosu için:
2 çay bardağı su
1 çay bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı nişasta
Servis için:
Böğürtlen, çilek, kivi
Yapılışı:
Sütü derin bir kaba alıp, kaynamaya bırakın Ayrı bir yerde yumurta sarısı ve tozşekeri, tozşeker eriyene kadar karıştırarak pişirin Yaprak jelatini sıcak suda eritip, süte ekleyin Daha sonra yumurtalı tozşeker karışımını ve damla sakızını süte ilave edin Bir iki taşım kaynatın Süzgeçten geçirip, streç filmle kaplanmış kalp şeklindeki kalıplara boşaltın ve tatlının her tarafını streç filmle kaplayın Bir gece buzdolabında dinlendirin Sosu hazırlamak için tüm sos malzemesini, çok koyu kıvamlı olmayacak şekilde pişirin ve soğumaya bırakın Buzdolabından aldığınız tatlıyı servis tabağına yerleştirin Üzerine sosu gezdirin Meyvelerle birlikte servis yapın
 
Üst Alt