Lahana Bohçalı Pilav

hüzün

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
27 Şubat 2011
Mesajlar
413
Tepkime puanı
6
lahana-bohcali-pilav-diet-1.jpg



içindekiler


  • 8 adet lahana yaprağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1,5 çay bardağı sarı üzüm
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz


hazırlanışı


  • Üzümleri ılık suda bekletin.
  • Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin.
  • Lahana yapraklarını kaynayan tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
  • Tereyağını eritip, pirinç ve rendelenmiş havucu 10 dakika karıştırarak kavurun.
  • Üzüm, dereotu, karabiber, tuz ve 3 bardak su koyun.
  • Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin, sonra pilavı 15 dakika dinlendirin.
  • Fırına dayanıklı cam kaseyi yağlayın.
  • Lahana yapraklarını üst üste, açık yer kalmayacak şekilde kaseye yerleştirin.
  • Hazırladığınız pilavı dökün, kalan lahana yapraklarıyla pilavın üstünü kapatın.
  • 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
  • Ters çevirdikten sonra servis yapın.
  • Afiyet olsun.
 
Üst Alt