Kuruvasan..

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
kruvasan, kuruvasan tarifi, kruvasan yaoılışı, kruvasan hamuru

Resim+144.jpg
Resim+147.jpg
Resim+142.jpg
Resim+141.jpg
Resim+140.jpg




MALZEMELER:
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
½ fincan şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket maya
İÇİNE SÜRMEK İÇİN
1 paket yağ( istenirse tahinde konulabilir)( eritilecek)


YAPILIŞI:

Malzemeler karıştırılıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir 12 bezi alınır .Beziler 6- 6 ayrılır .Her kat mısır nişsatasıyla açılıp üzerine 1.5 yemek kaşığı eritilen yağ sürülürek üstüste konulur.Sonra hepsi birliklte açılıp 16 parçaya bölünüp kestiğimiz parçalar biraz merdaneyle inceltip arasına istediğimiz içi( peynir ,kıyma,patates) koyup sigara böreği gibi geniş bir şekilde sarılır fırında 50 derecede mayalanması sağlanır .Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısınmşı fırına verilir!!!
AFİYET OLSUN!!
 
Üst Alt