- Katılım
- 26 Şubat 2011
- Mesajlar
- 503
- Tepkime puanı
- 10
kısır tarifi
Malzemeler
1/2 kg. İnce bulgur
1/2 demet Nane
4 adet Domates
3-4 adet Yeşil biber
1 demet Yeşil soğan
1 çorba kaşığı Biber salçası
1 demet Maydanoz
2 adet Limon suyu
Yeterince Tuz
Yeterince Karabiber
Yeterince Kırmızı biber
Hazırlanışı
Derince bir kaba konulan bulgur sıcak su ile ıslatılarak şişmeye bırakılır. Diğer tarafta yeşil soğan, maydanoz, nane, domates ve yeşil biber küçük küçük doğranır. Islanmış bulgurumuza önce salça, yağ, tuz, limon suyu baharatlar konularak karıştırılır. Daha sonra yeşillik, biber ve domates konularak karıştırılır. Mevsimine göre marul, haşlanmış lahana veya asma yaprağıyla servis yapılır.
Malzemeler
1/2 kg. İnce bulgur
1/2 demet Nane
4 adet Domates
3-4 adet Yeşil biber
1 demet Yeşil soğan
1 çorba kaşığı Biber salçası
1 demet Maydanoz
2 adet Limon suyu
Yeterince Tuz
Yeterince Karabiber
Yeterince Kırmızı biber
Hazırlanışı
Derince bir kaba konulan bulgur sıcak su ile ıslatılarak şişmeye bırakılır. Diğer tarafta yeşil soğan, maydanoz, nane, domates ve yeşil biber küçük küçük doğranır. Islanmış bulgurumuza önce salça, yağ, tuz, limon suyu baharatlar konularak karıştırılır. Daha sonra yeşillik, biber ve domates konularak karıştırılır. Mevsimine göre marul, haşlanmış lahana veya asma yaprağıyla servis yapılır.