Kıbrıs tatlısı tarifi

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
kıbrıs tatlısı tarifi, cevizli tatlı,kremalı tatlı.
189799_158387117549809_100001355647306_291245_6079949_n.jpg


Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1.5 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

1.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1 dilim limon

Muhallebisi İçin

3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
3.5 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket toz krem şanti

Yapılışı

Bir tencereye toz krem şanti hariç tüm mazlemeler konur sürekli karıştırılarak pişirilir.
Soğuduğu zaman toz krem şanti eklenir çırpıcak yardımıyla karıştırılır.


Yumurta ve şeker çırpılır.
Ardından diğer malzemeler ilave edilir karıştırılr.
En son galeta unu ve kabartma tozu eklenirçırpılır.
180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Diğer tarafta şerbet kaynatılır ve soğutulur.
Tatlı fırından çıktımı soğuk şerbet üzerine gezdirilir.
Üzerine muhallebisi dökülür.
Soğuduktan sonra servis edilir.

Afiyet Olsun...

 
Üst Alt