Gül reçeli.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117

MALZEMELER
150 gram kokulu gül yaprağı
1,5 kg şeker
2 su bardağı su
1 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
1. Gül yaprakları iyice yıkanıp, suyu süzülür.
2. Yaprakların dibindeki beyaz kısımlar ayıklanır.
3. Şekerin yarısı ile gül yaprakları iyice ovulur.
4. Üzerine limon suyu dökülüp karıştırıldıktan sonra ağzı kapatılıp buzdolabında iki gün bekletilir.
5. Kalan şeker ve su ile şurup kaynatılır.
6. Kaynayan şurubun içine şekerli gül yaprakları eklenir.
7. Reçel kıvam alınca altı kapatılıp kavanozlara doldurulur.
 
Üst Alt