- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,320
- Tepkime puanı
- 117
Malzemeler
1 paket margarin
2 çay bardağı un
1 su bardağı şeker
Yarım damla sakızı
1 litre süt
Üzeri İçin
Hindistan cevizi
Tarçın
Fındık
Yapılışı
Margarin tencereye alınır eritilir.Un ve şeker ilâve edir 5 dk kısık ateşte kavrulur.Süt ve damla sakızını ilâve edir koyulaşıp kaynayana kadar karıştırlır.Kaynadıktan sonra ocaktan alır hiç karıştırmadan soğumaya bırakılır.Karışıtırıldığı takdirde muhallebi sulanır toparlanmaz.İyice soğuyan muhallebiyi elinizi ıslatarak 1 parça alınıp yuvarlanır hindistan cevizine bulanır.Servis tabağına alınır üzerine biraz tarçın serpir fındık konur. 3-4 saat dolapta dinlendirilir.
1 paket margarin
2 çay bardağı un
1 su bardağı şeker
Yarım damla sakızı
1 litre süt
Üzeri İçin
Hindistan cevizi
Tarçın
Fındık
Yapılışı
Margarin tencereye alınır eritilir.Un ve şeker ilâve edir 5 dk kısık ateşte kavrulur.Süt ve damla sakızını ilâve edir koyulaşıp kaynayana kadar karıştırlır.Kaynadıktan sonra ocaktan alır hiç karıştırmadan soğumaya bırakılır.Karışıtırıldığı takdirde muhallebi sulanır toparlanmaz.İyice soğuyan muhallebiyi elinizi ıslatarak 1 parça alınıp yuvarlanır hindistan cevizine bulanır.Servis tabağına alınır üzerine biraz tarçın serpir fındık konur. 3-4 saat dolapta dinlendirilir.