Gelin Hanım Tatlısı

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Gelin Hanım Tatlısı

DSCN1911.JPG


Malzemeler :
500 gr Kuru kayısı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı haşlanmış pirinç
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
6 adet karanfil
1 adet havuç rendesi
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı hindistancevizi

Yapılışı :
Kayısılar akşamdan suya konulur Ertesi gün iyice yıkanıp 5 dakika haşlanır, suyu süzülerek soğutulur
Haşlanmış pirincin içine 1 yemek kaşığı şeker, ince rendelenmiş havuç, ceviz, robottan geçirilmiş üzüm ve tarçın eklenip karıştırılır Bu karışımdan misket büyüklüğünde alınıp kayısıların arasına doldurulur ve kayısılar cam bir fırın kabına dizilir Üzerine toz şeker serpilir, karanfiller eklenir ve 1 bardak su ile 2 yemek kaşığı margarin konulur Üzeri folyo ile kapatılıp fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir Tatlı soğuyunca Hindistan cevizine bulanıp tabağa dizilir Soğuk olarak servis yapılır
 

hazra

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
24 Ekim 2011
Mesajlar
101
Tepkime puanı
1
Değişik bir tarif emegine sağlık kardeşim denemek lazım bence:)
 
Üst Alt