Ayva reçeli.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117




MALZEMELER:
4 tane ayva,
1,5 kilo toz şeker,
5 bardak su,
2 çorba kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:
Ayvaların kabukları soyulduktan sonra, rendenin kalın ta­rafından geçirilir.
• Bir tencerede kaynamakta olan suya ilave edilip, 5 dakika kay­natılır.
• Toz şeker ilave edilip, kaynatmaya devam edilir.
• Koyulaşan şuruba 2 kaşık limon suyu ilave edilir. Bir taşım daha kaynatılır.
• Kaynama esnasında meydana gelen “köpükler” kepçe ile alınır.
• Soğuduktan sonra kavanoza doldurulur.
• Kapağı kapatılır, serin bir yerde saklanır.
 
Üst Alt