Aşure tarifi...

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
asurem.jpg

Malzemeler

1/2 kg aşurelik buğday
2 su bardağı kuru fasülye
2 su bardağı nohut
2 kilo tozşeker (Miktarı damak zevkinize göre ayarlayın)
150 g kuru kayısı
150 gram kuru incir
100 g çekirdeksiz kuru üzüm
50 g kuş üzümü
50 g dolmalık fıstık
1 adet portakalın doğranmış kabuğu
15 adet karanfil
2-3 çorba kaşığı gülsuyu
Su
Üzeri ıçin
Ceviz içi
Fındık içi
Nar
Tarçın
Doğranmış kuru incir
Yapılışı

1. Bir gece önceden aşurelik buğday, kuru fasülye ve nohutu iyice yıkayın ve ayrı kaplarda oda sıcaklığındaki suyla ıslatın.
2. Bu üç malzemeyi ayrı tencerelerde, ıslattığınız suyu boşaltmadan ve üzerine su ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin.
3. Aşureyi pişireceğiniz tencereye pişmiş buğday, kuru fasulye ve nohutu aktarın. Üzerine doğranmış kuru kayısı, kuru incir (inciri biraz geç atarsanız kararmasını engellersiniz) kuru üzüm, kuş üzümü, dolmalık fıstık, doğranmış portakal kabuğu ve karanfilleri ekleyin. Karanfili cezve içerisinde kaynatıp sadece suyunu da ekleyebilirsiniz. Eğer ki gülsuyu olmadan aşure olmaz derseniz 2-3 çorba kaşığı da gül suyu ekleyin. Suyu azaldıysa sıcak su ilave edin. Arada karıştırarak pişirin. Kuru kayısı ve incirler yumuşamaya başladığında toz şekeri ekleyin ve karıştırın. Yaklaşık 30 dakika koyulaşıp kıvama gelinceye kadar kaynatın. Ocağı kapatın.
4. Kâselere boşaltıp üzerini istediğiniz malzemeyle süsleyin.
 
Üst Alt