Ankara tavası.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
ankara_tavas.jpg

Malzemeler
700 gram kuşbaşı et,
4 adet orta boy domates,
4 adet yeşil sivribiber,
2 adet kuru soğan,
2 kâse arpa şehriye,
2 çorba kaşığı domates salçası,
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı.
Tencereye eti ve yağı koyup etler pembeleşinceye kadar bekleyin.
ınce doğradınız soğanları ve salçayı ekleyin
Et yumuş aşıncaya kadar haşlayın
Etin suyunu süzüp bir kenara koyun
Önceden ıslattığınız pirinci derin bir fırın kabına koyun
Et suyu, eritilmiş yağ, tuz, karabiberi ekleyip kaynatın
Et suyunu pirincin üstüne dökün
Haşlanmış etleri pirincin üstüne koyun
160 derece fırında pirincin suyu bitinceye kadar yaklaşık 40-50 dakika kaynatın
Sıcak olarak servis yapın
 
Üst Alt