Burada her şey "NET"
islamiforumlar.net



Go Back   islamiforumlar.net - islami forum > KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH > Türk Mutfağı > Püf noktası
www.islamiforumlar.net
Kayıt ol Yardım Ajanda Arama Son Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Anasayfa Soru cevap Dua köşesi İslami rüya tabirleri Resimli Cuma Mesajları Dök içini rahatla İletişim

Yemek Süsleme Tüyoları..

Püf noktası


Yeni Konu aç CEVAPLA

 

Seçenekler Değerlendirme: Konunun ortalama Değerlendirmesi 5,00/4,50 puandır.
Alt   #1 (permalink)
Elifgül
Uzman Kardeşimiz

Yemek Süsleme Tüyoları..



* Süsleme yemeğin içerisinde kullanılan ürünlerle yapılmalı.

* Ayrıca süsleme için kullanılan bütün ürünlerin yenilebilir olması gerekiyor.

* Yemek süslemesinde renk uyumu önemlidir.

* Yemeğin tabağa konuluşu da mühimdir. Tabağa güzelce konulmuş bir yemeği süslerle tamamlayabiliriz.

* Yemek sofraları için salata önemlidir. Salata daha sonra gelecek yemeklerin ne kadar güzel ve lezzetli olduğunun habercisidir.

* Çoban salatalar yeşil veya kuru soğanla süslenebilir. ıçine doğradığımız domatesin kabuğundan gül yapabilir, havuç lalelerle süsleyebilirsiniz. Yapılan süsün tabağın neresine konulduğu da önemlidir. Havuç soyma bıçağıyla havuç ince spagetti boyunda dilimlenir ve bu dilimler salatanın üzerinde süsleme için kullanılabilir.

* Çorbalarda süsleme, tabağa konulduktan sonra yapılır. Örneğin yayla çorbası üzerine kızarmış; ama yanmamış tereyağı ile son anda konulmuş nane şık bir süslemedir. Yağ ve nane desenli bir şekilde çorba üzerine dökülmeli.

* şehriye çorbası gibi çorbaların da üzerine doğranmış maydanoz şık bir görüntü oluşturur.

* Kurutulmuş veya kızartılmış ekmek kırıntıları da çorba süslemesinde kullanılabilir.

* Makarnayı da tabağın ortasına koyup sosunu üzerine döktükten sonra aynı sostan tabağın boş kenarlarına ince hale şeklinde dökebilirsiniz.

* Pilav için, bir kâsenin içine önce ince dilimlenmiş domates konulup üstüne pilav konulur. Pilav kâse içinde iyice sıkıştırılıp bir tabağa ters çevrilirse görsel olarak şık bir kombinasyon hazırlanmış olur. Pilavın üzerine koyacağınız çeşitleri artırabilirsiniz; haşlanmış bezelye, mısır, kızartılmış et parçaları.

Pilavın yanına sarma, börek konulabilir. Tabağın boşta kalan kısımlarına da karabiber, maydanoz, nane veya kırmızı biberle hale yapabilirsiniz. Bu, tabağı daha şık gösterir.

* Haşlanmış sebzeler renk çeşitleri ve kolay şekil almaları sebebiyle tabak süslemesinde sıkça kullanılır.

Alıntı...

PAYLAŞ
Facebook Twitter Google



Elifgül isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç CEVAPLA

Bookmarks


[View All Members who have rated this thread : 2


Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:



Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
| islamiforumlar.net | Sitemap | Gizlilik Politikası | Kullanım Şartları

© Tüm Hakları Saklıdır.
Bu websitesinde Bulunan Yazılar
AKTİF KAYNAK LİNK belirtilmeden kullanılamaz.