bursa escort bursa escort beylikdüzü escort bursa escort escort bayan istanbul escort mersin escort bayan escort kayseri bursa escort bayan escort kayseri bursa escort Et nasl lezzetli olur? - islamiforumlar.net - islami forum






Burada her ey "NET"
islamiforumlar.net



Go Back   islamiforumlar.net - islami forum > KLTR,EDEBYAT MZAH > Trk Mutfa > Pf noktas
www.islamiforumlar.net
Kayt ol Yardm Ajanda Arama Son Mesajlar Forumlar Okundu Kabul Et
Anasayfa Soru cevap Dua kesi slami rya tabirleri Resimli Cuma Mesajlar Dk iini rahatla letiim

Et nasl lezzetli olur?

Pf noktas


Yeni Konu a CEVAPLA

 

Seenekler Deerlendirme
Alt   #1 (permalink)
Hasret
alkan Kardeimiz

Et nasl lezzetli olur?



biftek nasl yaplr tarifleri et Nasl piirilir Et Piirme Yntemleri Lezzetli Et Nasl Piirilir Et nasl lezzetli piirilir Biftek nasl yaplr et piirme teknikleri


yi bir et yemek istiyorsanz, eti bir parmak kalnlnda kestirin kasabnza. Etinizi dvdrmeyin. Brakn yle kalsn.

imdi geldik piirme faslna.. ncelikle etin mutlaka oda scaklnda olmas gerekiyor. Bu inann ok ey farkettiriyor. Eti kasaptan aldnzda dolapta kaslm olan et oda scaklnda esas yumuaklna dner. Oda scaklna getirme esnasnda etin her tarafn ok az riviera zeytinyayla yalayp yine ok az ekilmi karabiber srn . zellikle riviera dedim nk szma zeytinyayla yalarsanz daha dk yanma derecesi olduundan et piene kadar zeytinya yanp yarardan ok zarar getirebilir.

Etlerimiz oda ssna geldikten sonra – takribi 30-45 dk sonra -artk piirebiliriz. Piirmeyi zellikle son dnemde kan zgara formatl tavalarda yaparsanz olduka gzel sonular alabilirsiniz.

ncelikle tavay ok hafif yalayn. Yksek atete ya kzdktan sonra etleri tavaya atn ama sakn etleri tk tk yapmayn brakn biraz serbest olsunlar nk tavaya ok et koyarsanz tavann ssn derebilirsiniz,sonra etleriniz su brakr ve halama et yiyebilirsiniz.

Piirmede en nemli ey, etin iindeki suyu karmadan piirmektir. Ne kadar dikkat ederseniz edin et pime esnasnda doal olarak su kaybediyor ama bir takm hareketlerle bunu engelleyeceiz. Yksek s bu konuda bize yardmc olacak.

Yksek sda olan tavaya etlerimizi atyoruz. Bir tarafn 1 dk. kzartyoruz ve sonra hemen dier tarafn evirip oray da 1 dk kzartyoruz. Bu ekilde her iki taraf da mhrlyoruz ki iinde ki su kmasn. Sonra her taraf ayr ayr 4-5 dk. kzartyoruz. Tabiki bu sizin eti nasl sevdiinize bal olarak deiir. Eer etin ii biraz pembe olsun diyorsanz sreyi biraz daha ksaltabilirsiniz. Eer krmz olsun diyorsanz sanrm 1-2 dk yeterli olacaktr. Et ne kadar kzartlrsa iindeki su o kadar kaybolacaktr. O yzden ok abartmamakta fayda var.



Eti kzartrken ok evirmeyin. 4-5 dk bekleyin sonra eti evirip dier taraf iin 4-5 dk bekleyin istediiniz gibiyse eti tavadan alabilirsiniz. ok nemli bir nokta var eti evirirken Asla ama Asla atal ete atal batrarak evirmeyin yoksa ataln at deliklerden etin iindeki suyu ok hzl kaybedersiniz. Eti ok narin hareketlerle evirmelisiniz. Ete atal batrmadan mutlaka bir maa yardmyla evirin ki stnde delik olmasn.

Eti tavadan aldktan sonra oca kapatmadan hemen halka dilimli olarak doradnz soanlar tavaya atn – inann hazrlarndan ok daha lezzetli oluyor – altlar stleri kzarana kadar tavada kzartn ve aln. Yine oca kapatmadan halka halka doradnz domatesleri de kzartyorsunuz domatesleri de aldktan sonra sivri biberleri atn tavaya kzartn ve afiyet olsun.

PAYLA
Facebook Twitter Google



Hasret isimli ye imdilik offline konumundadr  
Alnt ile Cevapla
Yeni Konu a CEVAPLA

Bookmarks

Seenekler
Konuyu deerlendir
Konuyu deerlendir:



Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
| islamiforumlar.net | Sitemap | Gizlilik Politikas | Kullanm artlar

Tm Haklar Sakldr.
Bu websitesinde Bulunan Yazlar
AKTF KAYNAK LNK belirtilmeden kullanlamaz.