bursa escort bursa escort beylikdüzü escort bursa escort escort bayan istanbul escort mersin escort bayan escort kayseri bursa escort bayan escort kayseri bursa escort Et nasl piirilir? - islamiforumlar.net - islami forum






Burada her ey "NET"
islamiforumlar.net



Go Back   islamiforumlar.net - islami forum > KLTR,EDEBYAT MZAH > Trk Mutfa > Pf noktas
www.islamiforumlar.net
Kayt ol Yardm Ajanda Arama Son Mesajlar Forumlar Okundu Kabul Et
Anasayfa Soru cevap Dua kesi slami rya tabirleri Resimli Cuma Mesajlar Dk iini rahatla letiim

Et nasl piirilir?

Pf noktas


Yeni Konu a CEVAPLA

 

Seenekler Deerlendirme
Alt   #1 (permalink)
Hasret
alkan Kardeimiz

Et nasl piirilir?



dana kuba et nasl piirilir, et nasl yumuak olur,yumuak et nasl piirilir,kuba krmz et nasl piirilir,kuba et nasl piirilir,bonfile nasl yaplr,krmz et nasl piirilir,tavada krmz et nasl piirilir


Et piirmek her ne kadar kolay bir ilem olarak grnse de aslnda piirilmesi en zor eitlerden biridir. nk etin lezzeti ve salayaca vitaminler tamamen piirmeyle ilgilidir.

Eti yava yava piirmek en salkl yntemdir. Et piirirken ii ile dnn ayn oranda piirilmesi nemlidir. Bu konuda en ok ikayet edilen konu; ya et ok fazla pimekte veya piti sanlp et kesildiinde srprizle karlalmaktadr.

Et piirmede benmari yntemi eilmektedir. Bu yntemde yemein bulunduu tencere ile atein temas nlenmi olur. Yemek tenceresi iinde su bulunan baka bir tencerenin iine konularak uygulanan bu yntemde, iinde su bulunan tenceredeki su seviyesi yemek tenceresinin en az yarsna kadar gelmelidir.

Frnda tavuk piirirken ise iinin pimesi, dnn yanmamas iin; gs altta, srt stte olmaldr ve tepsi 160 C'lik nceden stlm frna srlmelidir.
Frnda piirdiiniz tavuu hemen yemeyi dnmyorsanz kuruyacaktr. Bunu nlemek iin frndan ktnda zerine Margarin veya Tereya ile limon suyu srn. Ayrca alminyum folyoya sararsanz tavuunuz yumuack kalacaktr.

Et, tavua gre daha uzun srede pier. Eti frnda yapacanz zaman, frnnz 180 C'ye ayarlarsanz, daha iyi sonu alrsnz.

Yemek yaparken et suyu kullanmay seviyorsanz, et sularn gnlk tketin. Et suyunun defalarca kaynatlmas lezzetinin bozulmasna neden olur.
Izgara etlerini servis yaparken zerlerine bir para Margarin veya Tereya koyun. Bakalm sonutan memnun kalacak msnz?

Kk sebze, balk ve et paralar sote ederken kabnn kapan kapatmayn. Byk paralar halinde piirilecekse de renk aldktan sonra kapak rtlerek piirmeye devam edin.

Et kavururken tencerenin etrafnda biriken yapkan yalara dikkat! ou kimse bunlar atar. Oysa bu maddeler bol miktarda aroma iermektedir. Bu nedenle bunlar bir tencerede toplayn.

PAYLA
Facebook Twitter Google



Hasret isimli ye imdilik offline konumundadr  
Alnt ile Cevapla
Alt   #2 (permalink)
LiM DiLeNcs
Ryalar aleminden




Eti dkm tavada nce mhrleyip daha sonra piirmenizi tavsiye ederim. Mhrlenince suyu iinde kalr ve tadndan yenmez he




LiM DiLeNcs isimli ye imdilik offline konumundadr  
Alnt ile Cevapla
Alt   #3 (permalink)
Turab
Teknik Ekip




Mangalda et nasl piirilir, piirirken dikkat edin!

Eer mangalda kfte piiriyorsanz kesinlikle eti ok sk olarak evirmelisiniz. O kadar ki, kfteyi ne kadar evirirseniz lezzeti de o kadar artar. Ayrca kfteleri hafif sulu brakmak da yine kftenin lezzetini artracaktr.

Krmz eti kesinlikle atalla evirmemelisiniz. Krmz etin suyunu muhafaza etmesine ok byk zen gsterin. Bunun dln mangaldan sonra keyif ierisinde kartacaksnz.

Mangala gitmeden nce eti kesinlikle terbiye ettirmelisiniz. Mmknse yourt, zeytinya ve pul biberi bir kapta kartrn ve isteinize gre sala, sarmsak ekleyin. Bu ekilde terbiye ederseniz et ok gzel bir lezzete kavuur. Ete kesinlikle terbiye srasnda tuz eklemeyin bu etin ok sert bir biim almasna neden olur. Etleri piirmeden 10-15 dakika nce terbiyesine tuz atn. Bu sayede etin kalitesini bozmadan tuz eklemi olursunuz.




Turab isimli ye uanda  online konumundadr  
Alnt ile Cevapla
Yeni Konu a CEVAPLA

Bookmarks

Seenekler
Konuyu deerlendir
Konuyu deerlendir:



Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
| islamiforumlar.net | Sitemap | Gizlilik Politikas | Kullanm artlar

Tm Haklar Sakldr.
Bu websitesinde Bulunan Yazlar
AKTF KAYNAK LNK belirtilmeden kullanlamaz.