Burada her şey "NET"
islamiforumlar.net



Go Back   islamiforumlar.net - islami forum > KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH > Türk Mutfağı > Püf noktası
www.islamiforumlar.net
Kayıt ol Yardım Ajanda Arama Son Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Anasayfa Soru cevap Dua köşesi İslami rüya tabirleri Resimli Cuma Mesajları Dök içini rahatla İletişim

Marulların Uzun Süre Taze Kalması

Püf noktası


Yeni Konu aç CEVAPLA

 

Seçenekler Değerlendirme: Konunun ortalama Değerlendirmesi 5,00/4,00 puandır.
Alt   #1 (permalink)
Elifgül
Uzman Kardeşimiz

Marulların Uzun Süre Taze Kalması



Marulların Uzun Süre Taze Kalması İçin
Bir saat su dolu bir kapta tutun. Sonra buzdolabına açık kısmı aşağı gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde on gün saklayabilirsiniz.

Marul dahil bütün yeşillikleri hatta aldığınız her yiyeceği yıkamadan buzdolabına koymayın! Önce yıkıyın suyu süzülene kadar süzgeçte bir müddet bekletim. Kuruduktan sonra istediğiniz gibi tüketin, böylece uzun bir zaman bozulmadan dayanır.
Maydanozu aynen bir çiçek gibi bardağın içindeki suya demet halinde koyun, uzun süre dayanır.

Marulların sağlıklı ve uzun süreli saklanabilmesi için öncelikle kuru olmaları gerekir. Tüm yaprakları kuru olan marullar ağzı kapatılmadan temiz bir poşet içinde buzdolabında saklanabilir. İki günde bir yarım saat kadar dolaptan ve poşetten çıkarılıp havalandırılırsa marulların daha uzun süre taze kalması sağlanabilir. Bu şekilde 5-6 gün solmadan yumuşamadan saklanabilir.

Marulların bir hafta ve ya daha uzun süre saklanması gerekiyorsa; marullar yapraklara ayrılır ve derin bir kapta su içinde 10 dakika bekletilir. Suyun içinden çıkarılan marullar yıkanır ve bir kâğıt havlu yardımıyla suyu alınır. Tamamen kuruyan marullar iri iri doğranır, bir saklama kabının zeminine kâğıt havlu yerleştirilir ve marullar içine doldurulur. Marullar bittikten sonra üzerine de bir kâğıt havlu serilir ve kapak kapatılır. Bu şekilde 8-10 gün boyunca marullar taptaze kalır.

Marulları uzun süre koruyabilmenin bir diğer yolu da buzdolabı poşetinde saklamaktır. Öncelikle marul yaprakları yıkanır, önce sade suda sonra sirkeli su içinde bekletilir. Sirkeli sudan çıkarılan marullar kâğıt havlu ile kurulanır. Bir buzdolabı poşetinin içine kâğıt havlu serilir ve marul yaprakları üzerine düzgün bir şekilde yerleştirilir. Tüm marullar bittikten sonra üzerine de kâğıt havlu serilir ve poşetin içine üflenerek, tamamen hava ile dolması sağlanır. Son olarak içi hava dolu poşetin ağzı sıkıca kapatılır ve yaklaşık bir ay boyunca marulların taptaze kalması sağlanır.

PAYLAŞ
Facebook Twitter Google



Elifgül isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt   #2 (permalink)
Turab
Teknik Ekip




Marulları iyice yıkayın. Daha sonra her birini tek tek kağıt havlu ile kurulayın. Marulların asla ıslak kalmaması gerekir. Kurulanan marulları cam bir kabın içine alın. Üstüne kağıt havluları hiç bir yer açık kalmayacak şekilde koyun. Kağıt havluların üstünü de streç filmle iyice sarın.

Eğer yeşillikleriniz buzdolabında tazeliğini yitirmeye başladıysa hızlıca onları yenileme imkanınız var. Basit bir şekilde marulların yapraklarını ya da bitkilerinizi içi buzla dolu koca bir kasenin içerisine koyun ve bir süre karıştırın. 1-2 dakika içerisinde canlanmaya başladıklarını göreceksiniz.




Turab isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç CEVAPLA

Bookmarks

Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:



Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
| islamiforumlar.net | Sitemap | Gizlilik Politikası | Kullanım Şartları

© Tüm Hakları Saklıdır.
Bu websitesinde Bulunan Yazılar
AKTİF KAYNAK LİNK belirtilmeden kullanılamaz.