bursa escort bursa escort beylikdüzü escort bursa escort escort bayan istanbul escort mersin escort bayan escort kayseri bursa escort bayan escort kayseri bursa escort islamiforumlar.net - islami forum - Cevapla






Burada her ey "NET"
islamiforumlar.net



Go Back   islamiforumlar.net - islami forum > KLTR,EDEBYAT MZAH > Trk Mutfa > Pf noktas > Hangi yemek hangi etle piirilir?
www.islamiforumlar.net
Kayt ol Yardm Ajanda Arama Son Mesajlar Forumlar Okundu Kabul Et
Anasayfa Soru cevap Dua kesi slami rya tabirleri Resimli Cuma Mesajlar Dk iini rahatla letiim

Konu: Hangi yemek hangi etle piirilir? Konu Cevaplama Paneli

Bir kullanc ad giriniz
Kullanc isminiz:
Ltfen soruyu cevaplaynz.!
Balk:
  
Mesajnz:
Balk Sembolleri
Konunun banda Sembol kullanmak iin aadaki Listeden bir Sembol seiniz:
 
 
 
 
   

Dier Seenekler

Dier Ayarlar
  • Deerlendirme
    sterseniz bu Konuyu buradan deerlendirebilirsiniz.

    Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)

    15:27
    Turab Genel olarak etin pimesi iin seilen yntem, kullanacanz etin ba dokusu miktarna baldr. Nihayetinde et bir kas dokusu. Ba dokusu fazla olan etler genellikle bol su ile uzun sre kaynatlarak ya da kyma yaplarak piirilir. Ba dokusu az olan, sinirsiz ve yumuak yapda olan etler ise ksa srede, fazla su konmadan daha ok kendi suyuyla ya da iine ilave edilen sebzelerin suyuyla piirilir.

    Antrikot: Hayvann kol ksmndan elde edilir. Biftek ve rozbif (zgara, mangal, barbek) sevenlerin ilk tercihidir.

    Bavet: Fransz ve Avrupa mutfaklarnda ounlukla aranan bir biftek eididir.

    Bonfile: Birinci kalite bifteklik ettir. Alternatif kullanm biimleri fond ve bfstrogonof eklindedir. Bonfileden biftek, turnado, atobiryan, sulu ve sote yemekler, roti, i (zgara, tava, sote usul, frnda) yaplr.

    Dana Kaburga: Izgara kaburga olarak tketilir.
    Anadolu'da yaygn olarak yaplan oban kavurma ve kuba bu blmden piirilir. Yemeklik kymann hazrlanmas iin ideal rn grubudur.

    D: Gs etidir. ok yumuaktr. ounlukla kyma, halama ve yal kuba olarak tketilir.

    Fileto: Biftein eitli aamalardan geirilerek
    dilimlenmesidir.

    Gerdan: Genellikle kyma eitleri, dana sote, tas kebab bu blmlerden hazrlanr.

    ncik: Hayvann diz ekleminin alt ksmdr. ncik etinden osobuko, salal ve sulu yemekler, kyma (halama, breze usul, frnda) yaplr.

    Kontrfile: Danann srt ksmndaki en deerli zgaralk biftek yaplan ksmdr. p i yapm iin tercih edilir. Kuba olarak da tketime uygundur.

    Kontrnuar: Nuarla komudur. Sulu piirilmelidir. Soslu biftek yemekleri iin uygundur. Kontrnua blmnden rosto, kebap, tencere yemekleri (halama, breze usul, frnda) yaplr.

    Nuar: Bacaktan karna doru olan Sinir ve ya iermeyen blmdr. Halk arasnda rosto olarak da bilinir. Nuar genellikle yasz et sevenler tketir.

    Penata: Karn boluuna denir. Kyma yaplr.

    Pirzola: Antrikot ve bonfile blmlerinden yaplr.

    Pk: Halk arasnda kuyruk da denir. ounlukla halama olarak tketilir.

    Puli: Halamalk bir paradr. Sulu ve tirit ekliyle tketilir.

    Sokum: Izgara biftek kartlan blmdr. Roti, rozbif, tencere yemekleri, kebap ve biftek (zgara, breze, halama, tava) yemekleri iin uygundur.

    i: Buttan hazrlanr.

    Tran: Kala kemiinin st ksmndan elde edilir. Tas kebap yapmak iin kullanlr.

    Yumurta: Salal biftek olarak tketilir. Soslu ve salal hazrlanan dana sote ve tas kebab iin uygundur.
    18:43
    Hasret
    Hangi yemek hangi etle piirilir?

    Yemek piirmede etin nemli bir yeri var. Krmz etler Trkiye'de koyun ve sr eti olarak iki ana snfa ayrlr. Bu eitlere kuzu ve dana da katlabilir.

    Daha krpe olan hayvanlar daha abuk pier. Buna gre farkl etlerde farkl piirme teknikleri uygulamak gerekir.

    Etler sadece cinsine gre deil, etin hayvann hangi ksmndan elde edildiine gre de eitlilik gsterir.

    Bykba hayvanlarda her para farkl bir et yemei iin kullanlr. Danalarda gs ve br blgelerinden hem kzartmalk hem halamalk et karken, koyunlarda br ve boyun blgesi kzartma ve halama iin uygundur.

    Dana eti
    Kzartmalk: Ense, omuz-krek, bacak
    Hafif kzartmalk: Srt ve but
    Halamalk: Ba, n ve arka ayaklar
    Kzartmalk ve halamalk: Gs ve br

    Koyun eti
    Kzartmalk: Omuz, but
    Hafif kzartmalk: Srt
    Halamalk: Gs
    Kzartmalk ve halamalk: Boyun, br

    Sr
    Kzartmalk: Krek, but
    Hafif kzartmalk: Rozbif, file
    Halamalk: Yass kaburga, srt kaburga, gs, br, ayak
    Kzartmalk ve halamalk: Ense, omuz, srt kaburga


    Powered by vBulletin® Version 3.8.9
    Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
    Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
    | islamiforumlar.net | Sitemap | Gizlilik Politikas | Kullanm artlar

    Tm Haklar Sakldr.
    Bu websitesinde Bulunan Yazlar
    AKTF KAYNAK LNK belirtilmeden kullanlamaz.