Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
Zilhicce ayına girmiş bulunuyoruz...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="tozduman" data-source="post: 96090" data-attributes="member: 8162"><p>1 - Andolsun fecre.</p><p></p><p>2 - On geceye (Zilhicce ayının ilk on gecesine)</p><p></p><p>3 - Çifte ve teke.</p><p></p><p>4 - Gitmekte olan geceye.</p><p></p><p>5 - Nasıl, bunlarda bir akıl sahibi için yemin var değil mi?</p><p></p><p>6 - Görmedin mi Rabbin ne yaptı Âd kavmine?</p><p></p><p>7 - Sütunlar sahibi İrem'e?</p><p></p><p>8 - Ki ülkeler içinde onun benzeri yaratılmamıştı.</p><p></p><p>9 - Vâdide kayaları yontan Semud kavmine?</p><p></p><p>10 - Kazıklar sahibi (güçlü, kuvvetli) Firavun'a?</p><p></p><p>11 - Bunlar ülkelerde azmışlardı.</p><p></p><p>12 - Oralarda çok bozgunculuk yapmışlardı.</p><p></p><p>13 - Bu yüzden Rabbin onların üstüne azap kamçısı yağdırdı.</p><p></p><p>14 - Kuşkusuz Rabbin her an gözetlemededir.</p><p></p><p>15 - Ama insan, her ne zaman Rabbi onu sınayıp da ikramda bulunur, nimet verirse, "Rabbim bana ikram etti." der.</p><p></p><p>16 - Ama her ne zaman da sınayıp rızkını daraltırsa, o vakit de, "Rabbim beni zillete düşürdü." der.</p><p></p><p>17 - Hayır hayır, doğrusu siz yetime ikram etmiyorsunuz.</p><p></p><p>18 - Birbirinizi yoksulu yedirmeye teşvik etmiyorsunuz.</p><p></p><p>19 - Oysa mirası öyle bir yiyorsunuz ki, haram-helal gözetmeden.</p><p></p><p>20 - Malı öyle bir seviyorsunuz ki, yığmacasına.</p><p></p><p>21 - Hayır hayır, yer birbiri ardınca sarsılıp dümdüz olduğu zaman,</p><p></p><p>22 - Rabbinin emri gelip melekler sıra sıra dizildiği zaman,</p><p></p><p>23 - Ki cehennem de o gün getirilmiştir. İşte o gün insan anlar. Fakat bu anlamanın ona ne yararı var?</p><p></p><p>24 - "Keşke hayatım için bir şeyler yapıp gönderseydim." der.</p><p></p><p>25 - Artık o gün Allah'ın edeceği azabı kimse edemez.</p><p></p><p>26 - Onun vuracağı bağı kimse vuramaz.</p><p></p><p>27 - Ey, Rabbine, itaat edip huzura eren nefis!</p><p></p><p>28 - Hem hoşnut edici, hem de hoşnut edilmiş olarak Rabbine dön.</p><p></p><p>29 - Kullarımın arasına gir.</p><p></p><p>30 - Cennetime gir.</p><p></p><p>Zihhılce günlerımız mubarek olsun. Rabbim bugunlerın hürmetine gunahlarımızı affetsın rızasını kazanmayı nasip eylesin .. Bugunler temızlenme arınma günleridir. Allah hakkıyla ıbadet etmeyi nasip eylesin . Allahın rızasını kazanan kul kendısı ile barışır . Allaha yaklaşan kul dünya hayatındaki sıkıntıları unutur hiç bir ımtıhan ona agır gelmez. </p><p>Allaha yaklaşan kul un kımseyle derdi olmaz. Derdımız Allah olması dılegıyle tüm ıslamı forum aılemın mubarek günlerde dualarını Rabbim kabul buyursun.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tozduman, post: 96090, member: 8162"] 1 - Andolsun fecre. 2 - On geceye (Zilhicce ayının ilk on gecesine) 3 - Çifte ve teke. 4 - Gitmekte olan geceye. 5 - Nasıl, bunlarda bir akıl sahibi için yemin var değil mi? 6 - Görmedin mi Rabbin ne yaptı Âd kavmine? 7 - Sütunlar sahibi İrem'e? 8 - Ki ülkeler içinde onun benzeri yaratılmamıştı. 9 - Vâdide kayaları yontan Semud kavmine? 10 - Kazıklar sahibi (güçlü, kuvvetli) Firavun'a? 11 - Bunlar ülkelerde azmışlardı. 12 - Oralarda çok bozgunculuk yapmışlardı. 13 - Bu yüzden Rabbin onların üstüne azap kamçısı yağdırdı. 14 - Kuşkusuz Rabbin her an gözetlemededir. 15 - Ama insan, her ne zaman Rabbi onu sınayıp da ikramda bulunur, nimet verirse, "Rabbim bana ikram etti." der. 16 - Ama her ne zaman da sınayıp rızkını daraltırsa, o vakit de, "Rabbim beni zillete düşürdü." der. 17 - Hayır hayır, doğrusu siz yetime ikram etmiyorsunuz. 18 - Birbirinizi yoksulu yedirmeye teşvik etmiyorsunuz. 19 - Oysa mirası öyle bir yiyorsunuz ki, haram-helal gözetmeden. 20 - Malı öyle bir seviyorsunuz ki, yığmacasına. 21 - Hayır hayır, yer birbiri ardınca sarsılıp dümdüz olduğu zaman, 22 - Rabbinin emri gelip melekler sıra sıra dizildiği zaman, 23 - Ki cehennem de o gün getirilmiştir. İşte o gün insan anlar. Fakat bu anlamanın ona ne yararı var? 24 - "Keşke hayatım için bir şeyler yapıp gönderseydim." der. 25 - Artık o gün Allah'ın edeceği azabı kimse edemez. 26 - Onun vuracağı bağı kimse vuramaz. 27 - Ey, Rabbine, itaat edip huzura eren nefis! 28 - Hem hoşnut edici, hem de hoşnut edilmiş olarak Rabbine dön. 29 - Kullarımın arasına gir. 30 - Cennetime gir. Zihhılce günlerımız mubarek olsun. Rabbim bugunlerın hürmetine gunahlarımızı affetsın rızasını kazanmayı nasip eylesin .. Bugunler temızlenme arınma günleridir. Allah hakkıyla ıbadet etmeyi nasip eylesin . Allahın rızasını kazanan kul kendısı ile barışır . Allaha yaklaşan kul dünya hayatındaki sıkıntıları unutur hiç bir ımtıhan ona agır gelmez. Allaha yaklaşan kul un kımseyle derdi olmaz. Derdımız Allah olması dılegıyle tüm ıslamı forum aılemın mubarek günlerde dualarını Rabbim kabul buyursun. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
Zilhicce ayına girmiş bulunuyoruz...
Alt