Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Zeytinyağlı Vişneli Yalancı Sarma
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 10286" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Malzemeler (6 kişilik):</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">5-6 kaşık zeytinyağı</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">4 adet orta boy doğranmış kuru soğan</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 kahve fincanı pirinç</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">40 adet taze vişne veya mevsimi değilse donmuş vişne</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">40 adet dolmalık asma yaprağı (salamura da olabilir)</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">10 adet ekşi can eriği veya mevsimi değilse, yarım limonun suyu</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 çay kaşığı toz tarçın</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Yeteri kadar tuz</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">2 su bardağı kaynar su</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Hazırlanışı:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Yapraklarınız salamura ise tuzun azalması için onları birkaç kez iyice yıkayın. Zeytinyağını tencereye koyup kızdırın. Doğranmış soğanları ekleyin ve kısık ateşte soğanlar açık kahverengi renk alıncaya kadar kavurup pirinçleri ekleyin. Beş dakika beraber kavurun; tuzunu, vişneleri ve bir bardak kaynar suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika kaynatın. Ardından kapağını açmadan soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra tarçını ekleyip karıştırın. Islanmış asma yapraklarına bu karışımdan ve birer vişne gelecek şekilde sarıp tencereye dizin. En üstüne erik varsa erikleri, yoksa limon suyunu ve kaynar suyu ekleyip tencereyi ocağa koyun. Sarmaların üzerine tencerenin içine girecek şekilde düz bir tabak yerleştirin. Tencerenin kapağını da kapatıp ilk önce bir-iki dakika hızlı ateşte, sonraysa kısık ateşte yapraklar yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra tencerenin kapağını açmadan serin bir yerde soğutun</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 10286, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]Malzemeler (6 kişilik): 5-6 kaşık zeytinyağı 4 adet orta boy doğranmış kuru soğan 1 kahve fincanı pirinç 40 adet taze vişne veya mevsimi değilse donmuş vişne 40 adet dolmalık asma yaprağı (salamura da olabilir) 10 adet ekşi can eriği veya mevsimi değilse, yarım limonun suyu 1 çay kaşığı toz tarçın Yeteri kadar tuz 2 su bardağı kaynar su Hazırlanışı: Yapraklarınız salamura ise tuzun azalması için onları birkaç kez iyice yıkayın. Zeytinyağını tencereye koyup kızdırın. Doğranmış soğanları ekleyin ve kısık ateşte soğanlar açık kahverengi renk alıncaya kadar kavurup pirinçleri ekleyin. Beş dakika beraber kavurun; tuzunu, vişneleri ve bir bardak kaynar suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika kaynatın. Ardından kapağını açmadan soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra tarçını ekleyip karıştırın. Islanmış asma yapraklarına bu karışımdan ve birer vişne gelecek şekilde sarıp tencereye dizin. En üstüne erik varsa erikleri, yoksa limon suyunu ve kaynar suyu ekleyip tencereyi ocağa koyun. Sarmaların üzerine tencerenin içine girecek şekilde düz bir tabak yerleştirin. Tencerenin kapağını da kapatıp ilk önce bir-iki dakika hızlı ateşte, sonraysa kısık ateşte yapraklar yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra tencerenin kapağını açmadan serin bir yerde soğutun[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Zeytinyağlı Vişneli Yalancı Sarma
Üst
Alt