Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Zeytinyağlı Mezgit Sarması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 41950" data-attributes="member: 1043"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Red">Zeytinyağlı Mezgit Sarmasının Tarifi Yapımı</span></span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">MALZEMELER</span></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">2 adet mezgit balığı filetosu</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">1 su bardağı pirinç</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">2 adet soğan</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">1 çorba kaşığı dolmalık üzüm</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">1 çay bardağı sıvı yağ</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">1 çorba kaşığı kıyılmış nan</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Karabiber, tuz</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">150 gr. yaprak</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">HAZIRLANIşI </span></span><span style="font-family: 'Verdana'"> </span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Balığı kaynar suda biraz haşlayın. Küçük parçalara ayırın.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin. Pirinci ekleyip hafifçe kavurun. Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Dereotu, nane, maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Hazırladığınız balıklı harçtan 1 miktarı yaprağın ortasına koyun. Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin. 1/2 su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin </span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 41950, member: 1043"] [CENTER][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=Red]Zeytinyağlı Mezgit Sarmasının Tarifi Yapımı[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3] MALZEMELER[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3] 2 adet mezgit balığı filetosu 1 su bardağı pirinç 2 adet soğan 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı dolmalık üzüm 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı kıyılmış nan 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu Karabiber, tuz 150 gr. yaprak HAZIRLANIşI [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3] Balığı kaynar suda biraz haşlayın. Küçük parçalara ayırın. Soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin. Pirinci ekleyip hafifçe kavurun. Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Dereotu, nane, maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin. Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın. Hazırladığınız balıklı harçtan 1 miktarı yaprağın ortasına koyun. Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın. Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin. 1/2 su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin [/SIZE][/FONT][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Zeytinyağlı Mezgit Sarması
Üst
Alt