Zeytinyağlı Mezgit Sarması

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Zeytinyağlı Mezgit Sarmasının Tarifi Yapımı

MALZEMELER

2 adet mezgit balığı filetosu
1 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kıyılmış nan
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Karabiber, tuz
150 gr. yaprak


HAZIRLANIşI

Balığı kaynar suda biraz haşlayın. Küçük parçalara ayırın.
Soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin. Pirinci ekleyip hafifçe kavurun. Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Dereotu, nane, maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin.
Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın.
Hazırladığınız balıklı harçtan 1 miktarı yaprağın ortasına koyun. Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın.
Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin. 1/2 su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin
 
Üst Alt