Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Zeytinyağlı lahana dolması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 41951" data-attributes="member: 1043"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Red">Zeytinyağlı lahana dolmasının Tarifi </span></span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">MALZEMELER :</span></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">1 adet küçük lahana prinç </span></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">1 su bardağı zeytinyağı</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">1 büyük soğan</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">½ demet maydanoz</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">1 çorba kaşığı dolusu kimyon</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">tuz</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">karabiber</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">kuş üzümü</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">çam fıstığı</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">3-4 adet biber</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">1 adet domates </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">2 su bardağı su</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">HAZIRLANIşI</span></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Lahanaları yapraklarını ayırıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytinyağı koyun soğanları rondo da çekilip pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra doğranmış biberi ilave edin.Yıkanmış prinçleri de biraz kavrulduktan sonra domates, maydanoz ve baharatları ilave ederek 2 su bardağı su ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar biraz pişirin. Soğumaya bırakın. Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin. Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak düdüklüye dizip 1 su bardağı su koyup pişirin. </span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 41951, member: 1043"] [CENTER][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=Red]Zeytinyağlı lahana dolmasının Tarifi [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3] MALZEMELER :[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3] 1 adet küçük lahana prinç [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3] 1 su bardağı zeytinyağı 1 büyük soğan ½ demet maydanoz 1 çorba kaşığı dolusu kimyon tuz karabiber kuş üzümü çam fıstığı 3-4 adet biber 1 adet domates 2 su bardağı su HAZIRLANIşI[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3] Lahanaları yapraklarını ayırıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın. Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytinyağı koyun soğanları rondo da çekilip pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra doğranmış biberi ilave edin.Yıkanmış prinçleri de biraz kavrulduktan sonra domates, maydanoz ve baharatları ilave ederek 2 su bardağı su ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar biraz pişirin. Soğumaya bırakın. Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin. Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak düdüklüye dizip 1 su bardağı su koyup pişirin. [/SIZE][/FONT][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Zeytinyağlı lahana dolması
Üst
Alt