Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Zeytinyağlı Bol Baharatlı Biber Dolması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 10385" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">4 kişilik</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Gerekli malzeme:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 kg dolmalık sarı biber</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 çay bardağı sızma zeytinyağı</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 çay kaşığı tozşeker</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 su bardağı domates püresi</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Dolma içi:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 su bardağı pirinç</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Yarım demet taze nane</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Yarım demet dereotu</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 çorba kaşığı dolmalık fıstık</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 tatlı kaşığı kuşüzümü</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 çay kaşığı yenibahar</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 çay kaşığı karabiber</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 çay kaşığı tarçın</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">2 soğan</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 kahve fincanı zeytinyağı</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 çay bardağı sıcak su</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Tuz</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">İç malzeme için, kuşüzümlerini ılık suda bekletin. Nane ve dereotunu temizleyip kıyın.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Baharatları bir kapta harmanlayın. Pirinçleri ayıklayıp bir kaba alın. Üzerini örtecek kadar ılık su ekleyip 15-20 dakika beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün. Soğanların kabuklarını soyup doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp sırasıyla soğan, dolmalık fıstık ve tuzu ilave edip kavurun. Pirinci ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Baharatları, kuşüzümü, sıcak su, tuz ve şekeri ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. Tencereyi ocaktan alın. Kıyılmış yeşillikleri ilave edip harmanlayın. Tencerenin kapağını kapatıp ılınmaya bırakın.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Biberleri temizleyip içini doldurun ve yüksek kenarlı bir fırın tepsisine dizin. Sos için, domates püresi, tuz, zeytinyağı ve şekeri bir kapta iyice çırpıp dolmaların üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 10385, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]4 kişilik Gerekli malzeme: 1 kg dolmalık sarı biber 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı tozşeker 1 su bardağı domates püresi Dolma içi: 1 su bardağı pirinç Yarım demet taze nane Yarım demet dereotu 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı kuşüzümü 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tarçın 2 soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay bardağı sıcak su Tuz İç malzeme için, kuşüzümlerini ılık suda bekletin. Nane ve dereotunu temizleyip kıyın. Baharatları bir kapta harmanlayın. Pirinçleri ayıklayıp bir kaba alın. Üzerini örtecek kadar ılık su ekleyip 15-20 dakika beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün. Soğanların kabuklarını soyup doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp sırasıyla soğan, dolmalık fıstık ve tuzu ilave edip kavurun. Pirinci ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Baharatları, kuşüzümü, sıcak su, tuz ve şekeri ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. Tencereyi ocaktan alın. Kıyılmış yeşillikleri ilave edip harmanlayın. Tencerenin kapağını kapatıp ılınmaya bırakın. Biberleri temizleyip içini doldurun ve yüksek kenarlı bir fırın tepsisine dizin. Sos için, domates püresi, tuz, zeytinyağı ve şekeri bir kapta iyice çırpıp dolmaların üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Zeytinyağlı Bol Baharatlı Biber Dolması
Üst
Alt