Zeburun kadına bakış açısı

S

SEREN

Kayıtsız
Misafir
Merhabalar..
Ben dört kutsal kitap kadına nasıl bakıyor ödevini araştırıyorum ben inclin-kuran-ın -tevratın kadına bakışını buldum fakat zebur'un kadına bakısını bulamadım lütfen bulan bırı yada bılen bırı varsa yayınlarsa sevınırım acıllll şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba selamun aleykum Hos geldiniz kardesim..
Bu konuya deginmeden bir on bilginiz olmasi gerekli..
Kendim Bati da Amerikanin kuzeyinde yasamaktayim o yuzden bu sordugunuzu hem deliler ile hemde canli sahit olarak aktarabilirim insallahuRahman..
Hangi dilde Yazmami istersiniz ? Isterseniz turkce yazayim da Forumda ilgilenen kardeslerim de varsa anlasinlar.. okusunlar..

zebur hazreti davud'a indirilen kutsal kitaptır.
ilahi kitapların ikincisidir. kur'ân-i kerim'in üç ayrı ayetinde zebur kelimesi geçmektedir.
Zebur'da genellikle hz. davud'un Allah'a yakarışları ve ilahiler yer almaktadır.
ibranice indirilmiştir ve asıl metni manzum yani şiirsel şekildedir. Zebur günümüzde bütün dillere çevrilmiş ve içeriğindeki konular itibariyle batılı ressamlara esin kaynağı olmuştur.
Orjinal metni ibrani-aramicedir. Bugün doğrudan zebura tabi olan bir topluluk yoktur...
yeryüzüne gönderilmiş kitaptı. peygamberleri hazreti davud
(David) olan yahudilere gönderilmiştir...lakin bugun asli bozulmus oldugu bilinmektedir..

YAHUDİLERİN KADINA BAKIŞ AÇISI

Devamlı günah işleme eyilimi olan bir yaratık olarak görülür, kadın aldatıcı bir put olarak adlandırılır.
Yahudiler Hz.Adem veHavva'nın hikayesini anlatırlar.
Onlara göre Hz.Adem Allah'a itaat ettiği için cennette mesut bir şekilde yaşıyordu.
Fakat karısı Havva yasak meyveye yemesi için Onu tahrik etti, onu kandırdı ve cennetten çıkardı. Sonra Alllah Havva'ya şöyle dedi: "Sana hamilelik acısı vereceğim.
Sancılanarak bebek doğuracaksın.
Sen daima kocana karşı eğilimli olacaksın. O sana hükmedecek. Yahudiler, bu efsaneden dolayı kadını lanetlemiş bir yaratık olarak kabul ediyorlar..

Eski Yahudi toplumları kızı hizmetçi sayarlardı. Babasının onun utancından dolayı satma hakkına sahip olduğunu kabul ederlerdi. Kız miras alamazdı.
Ancak babasının hiçbir erkek çocuğu yoksa o zaman alırdı...
Her yahudi sabah duasında şöyle der:
"EZELİ İLAHIMIZ, KAİNATIN KRALI BENİ KADIN YARATMADIĞIN İÇİN SANA HAMDOLSUN."

Kurban oldugum islam dini..ne yüce bir din değilmi ?
kadınlara ne kadar değer veriyor onlar yüce Allahın bir emaneti diyerek kadinlara adalet, merhamet, sevgi ile yaklasilmasini emr ediyor..
"İçinizdeki en hayırlı kimseler hanımlarına karşı en iyi davrananlardır." Hadis-i Şerifi..
Cenneti annelerin ayakları altına seren inancımız var.
Fakat gunumuzde malesef..Bayanlar her yerde reklam aracı yada eglence aracı.
Bu yüzden annelere cok iş düşüyor, erkek evlatlarını bu bilgi ve bilincle yetiştirmeleri konusunda...
Insallah faydali olabilmisimdir..
Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun..."

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm;Bende 18 yy başlarına kadar hıristiyanların kadınlara incile el sürdürmediklerini ve onları dinden uzak tuttuklarını bir tarihçiden dinlediğimde çok şaşırmıştım.Günümüzde bize kadın hakları vs diye ortalık bulandırıp hakikatte elimize verilen hakları hallac pamuğu gibi attıran avrupalıların iç yüzü ortaya çıktı.Onların 18 yy gibi yakın tarihte bu bağnazlıkla yaşarken 1400 sene öncesinden gelen islam tarihinde kadına verilen değere dil uzatıp hakir görmeleri ''acınacak hallerine gülmek''olarak değerlendiriyorum.Halada kadın hakkı diye direttiklerinin temelinde kadının tüm saygınlığını aşağılayıp değersiz meta haline getirmek olduğunu göremeyenleri İslam dini kadını öcü gibi yapıyor yaftasıyla karalama propagandalarıyla gerçeğin aslını gizleme yöntemi olduğunu anlamayanları misafir kardeşim gibi, benzemeye örnek almaya çalıştığınız insanların kadın hakkı için neler uydurduklarını Allah cc gönderdiği hak kitaplardaki hakikatleri nasıl değiştirdiğini okuyup araştırarak görün ondan sonra tefekkür edin karar verin derim.Selametle kalın.

Üst Alt