Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Namaz
Yüz Yıllık Kaza Namazınız Olsa Bile Çaresi Var
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Hüzünlü Kul" data-source="post: 70756" data-attributes="member: 5364"><p>Merhaba kardeşlerim.</p><p>Sabah yazmıştım ama kaydedememişim mesajımı.</p><p>konuyla alakalı olduğu için ve belki benim durumumda olanlara bir faydam dokunur diye kendi deneyimimi aktarmak istiyorum.</p><p>yaklaşık 2-3 hafta kadar öncesine kadar hiç namaz kılmamıştım ve kılmayı bilmiyordum. Bununla birlikte öğrenebileceğimi de düşünmüyordum ama vicdan azabı çekiyordum. Beni neyin tetiklediğini de bilmiyorum Allah'a şükürler olsun O'nun lütfu bana. ramazan programlarını izlemenin yararını görmüşümdür muhakkak. 3 hafta kadar önce telefonuma namaz ile ilgili bir uygulama indirdim. Önceden çok zor geliyordu bu sefer baktığımda yapabileceğimi düşündüm. Hemen kağıt kalem çıkarıp notlar aldım. Öğrenme aşamasında olduğum için hatalar yapmaktan korkmamamı söyledim kendimi. Takıldığım yerde notlarıma baktım hala bakıyorum yatsı namazında. Ardından internetten geçmiş 19 senenin takvimlerinden 5'er adet çıktı aldım. 5 vakti ayrı ayrı not alıp zımbaladım. Sabah namazı kılınması en kolay namaz olduğu için kazaları kılmaya da sabah namazından başladım. Tabii her vakit kılınabilir ama bana şuan bu şekilde kolay geliyor. Her namazımı çıkardığım takvimlere hangi vakitse ona işaretliyorum. Allah'ın hesabı benimkinden daha doğru olacaktır mutlaka ama hiçbir şey yapmamaktansa böyle bir çözüm buldum kendime. Sonradan öğrendim ki önerilen de bu şekilde hasaplamakmış.</p><p>Hatalar yapıyorum, zorlanıyorum, namaz sırasında odaklanamayabiliyorum ama Allah kuvvet versin huşu içinde namazlarımı tamamlamayı nasip etsin.</p><p>Bir konuda sorum olacaktı. Namaz sırasında şeytanın vesvese vermesi durumu ben de de oluyor. Aklıma alakasız şeyler gelebiliyor, esneme gelebiliyor rahatsız oluyorum. Bir de şeytan o an yanımdaymış gibi hissediyorum ve korkuyorum. Bu şekilde korkuları olan çok kişi olabilir. Ne yapmak gerekir bilgi verirseniz sevinirim.</p><p>Allah razı olsun şimdiden.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hüzünlü Kul, post: 70756, member: 5364"] Merhaba kardeşlerim. Sabah yazmıştım ama kaydedememişim mesajımı. konuyla alakalı olduğu için ve belki benim durumumda olanlara bir faydam dokunur diye kendi deneyimimi aktarmak istiyorum. yaklaşık 2-3 hafta kadar öncesine kadar hiç namaz kılmamıştım ve kılmayı bilmiyordum. Bununla birlikte öğrenebileceğimi de düşünmüyordum ama vicdan azabı çekiyordum. Beni neyin tetiklediğini de bilmiyorum Allah'a şükürler olsun O'nun lütfu bana. ramazan programlarını izlemenin yararını görmüşümdür muhakkak. 3 hafta kadar önce telefonuma namaz ile ilgili bir uygulama indirdim. Önceden çok zor geliyordu bu sefer baktığımda yapabileceğimi düşündüm. Hemen kağıt kalem çıkarıp notlar aldım. Öğrenme aşamasında olduğum için hatalar yapmaktan korkmamamı söyledim kendimi. Takıldığım yerde notlarıma baktım hala bakıyorum yatsı namazında. Ardından internetten geçmiş 19 senenin takvimlerinden 5'er adet çıktı aldım. 5 vakti ayrı ayrı not alıp zımbaladım. Sabah namazı kılınması en kolay namaz olduğu için kazaları kılmaya da sabah namazından başladım. Tabii her vakit kılınabilir ama bana şuan bu şekilde kolay geliyor. Her namazımı çıkardığım takvimlere hangi vakitse ona işaretliyorum. Allah'ın hesabı benimkinden daha doğru olacaktır mutlaka ama hiçbir şey yapmamaktansa böyle bir çözüm buldum kendime. Sonradan öğrendim ki önerilen de bu şekilde hasaplamakmış. Hatalar yapıyorum, zorlanıyorum, namaz sırasında odaklanamayabiliyorum ama Allah kuvvet versin huşu içinde namazlarımı tamamlamayı nasip etsin. Bir konuda sorum olacaktı. Namaz sırasında şeytanın vesvese vermesi durumu ben de de oluyor. Aklıma alakasız şeyler gelebiliyor, esneme gelebiliyor rahatsız oluyorum. Bir de şeytan o an yanımdaymış gibi hissediyorum ve korkuyorum. Bu şekilde korkuları olan çok kişi olabilir. Ne yapmak gerekir bilgi verirseniz sevinirim. Allah razı olsun şimdiden. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günde beş vakit kıldığımız nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Namaz
Yüz Yıllık Kaza Namazınız Olsa Bile Çaresi Var
Alt