Yusuf olmak zor çok zor!!!...

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz

Yusuf’san önce sevmekle başlayacaksın çileye…
Öyle bir seveceksin ki; şüphe olmayacak içinde. Öyle saf, öyle temiz olacak işte.

En yakınların kesecek başını… En yakınların itecek seni karanlıklara… En yakınların yakacak her zerreni.
Ve sen güzel görecek, güzel bakacaksın her şeye;
Dedim ya; Yusuf olmak zor çok zor!!!
Bu dünya perdesinde Yusuf olmayı seçtiysen, önce dar kapılardan geçeceksin…

Dört duvara dokunacaksın, her köşe başında bir kuyu olacak sen girecek sen çıkacaksın.

Her çıkış bir başlangıç, her düşüş bir devrin bitişi olacak.

Ve O’ndan başka kimseyi imdada çağırmayacaksın.Zindanların yakın edecek bütün yaratılmışı...

Dağlar yoldaşın, taşlar arkadaşın, kuyular sırdaşın olacak. Önce sıla yakacak içini…

Sonra adı hasret olan tüm özlemler gelecek peşinden…

Sabırla başlayacak dünya sürgünün.Yusuf olmak zor çok zor…

“Nurunda hoş, narında” diyeceksin.Tüm ateşleri gül diye tutacaksın.

Kor önce avucunu, sonra yüreğini yakacak, susacak susacaksın“ Ah” demeyi bile çok göreceksin diline.

Şikâyet kapılara gelip gelip gidecek eski yerine..Sevmenin ne zor olduğunu elbet anlayacaksın.
Yusuf olmak zor çok zor
Köle olup önce pazarlarda satılacaksın…
Saraylara ayağında kelepçeyle gireceksin.
Toprak değecek tenine, rüzgâr savuracak tanelerini gözlerine; Kimse inanmazken sana, yitirmeyeceksin hiç ümidi.

Hamken yanacak, yandıkça pişeceksin, “Elhamdülillah” kemerini kuşanacaksın,

Çileden geçmeden gidilmez hiçbir yere..

Çekecek çekecek hep pişeceksin…

İmtihanı öyle kolay olmayacak aşk yolunun Her adımda bir kez daha bileneceksin.
Yusuf olmak zor çok zor…
Her yanışında anlayacak;

Yusuf olmak zor diyeceksin.

Sonra aşkın ne zehir olduğunu tadacaksın,Kılıçtan keskinliğini,nankörlüğünü,

acizliğini Yolun zindanlara düşecek, edep perdesinin ardında bekleyeceksin.
Beyaza değen siyah temizlenene kadar sürecek bekleyişin. Öyle kolay olmayacak siyahtan arınmak,
Yani seneler sürecek bekleyişin.

Kapılara asılacak Yusuf gömleğin, Bakıp bakıp, eğeceksin başını
Ama mahcubiyetten değil, yine edepten olacak sakınışın.

Ne zamanki sebepler kapısını kapatıp tümden,
Dönünce yüzünü Rahmana bir haber gelecek gaybtan:

“Yusuf tertemizdir günahtan” Sultanlığın yolu zindandan geçecek bileceksin…

Dedim ya; Yusuf olmak zor çok zor!!!
Yusufken sultan olmakta zor.

Hele Yusuf’un Yakup’u olmak, işte o hepsinden zor...

(alıntı)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah RAZI olsun..cok sevdigim bir YAZI..
Yusuf olmak mi ZOR yoksa Yakup mu ama Yusuf`un annesi de olmak cook zor..
Rabbim bir kimseyi evladi ile imtihan ettiginde ins. SABRI ni da vermekte..
ehh simdi bunu nerden. de cikardim.. dersen.... bu sozun hikmetinin gerceginin bir bolumunu asagiya yazarsam anlarsiniz belki...
bu yasanmis..sahit oldugum bir ACI gercek... Yusuf ve Annesinin hayat hikayesidir..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
buraya yazacagim sadece hadisenin bir kismi.. BATI da yasanmis.. bir afrikali kenyadan bir musliman anneden bebegi YUSUF un alinisidir..
hic unutamadim ki bu olayi hep yazar yurek yanginim ile hatirlarim..

Hastahaneye gittik..Ayse bacim bebegine sarilmis sevgi ile seyrediyordu..adini sordum.. bebege ne isim koydun?/diye
--YUSUF dedi..ahh ne guzel isim dedim..nasil buldun bu ismi dedigimde ruyamda gordum..deyince irkildim..
Ayse bacim dediki suttum cok gelmis YUSUF u emzireyim..deyince yanimdaki cocuk kurumundan gorevli Jennifer zorla bebegi aldi hayir emzirmiyeceksin!dedi..
SEN HAK ETMIYORSUN!SEN HAK ETMIYORSUN diye bagiriyordu..
hastahanedeki guvenligi cagirdi..
ya jennifer ver emzirsin sutu gelmis dediysem de doktorlar igne ile sutu yakacaklarini ve kurutabileceklerini soyluyorlardi..
Bebegi ver dedim.. lutfen emzirsin sende bir kadinsin lutfen biraz vicdanli ol dediysemde fayda etmedi.. evladina daha doyasiya koklamadan koynundan bebegi alinan Anne cildirdi sanki..

YUSUF...........YUSUFUM.......hastahane cinliyordu..
hemen akil hastahanesinden gorevliler cagrildi.. kadin delirdi tehlikeli diye..
tabiki delirdi cunku SIZ delirtiniz..
ortalik kiyamet yerine donmustu.. polisler de geldi..nasil oldu bilmiyorum Ayse polisin cebinden tabancayi aldi ve avazi ciktigi kadar bagiriyordu bebegimi verin yoksa ateslemeye baslarim hepinizi...
ben ise donup kalmistim..baktim arkadan Ayse bacima vuracaklar.. tmm dedim Ayse bacim sakin ol!Sana soz veriyorum Allah a yemin ediyorum oglunu alacagim..sen sadece sakin ol!!butun bu yasananlar onun o lohusa bedenini de yormus olacakki gozlerime bakti tmm dedi.. sana guveniyorum kizim ve oglum sana emanettir.. ve yere yigildi..
ayse bacimi tutuklari gibi Akil ve ruh hastahanesine ellerini,kollarini bagliyarak daha kanlar icinde lohusa seklinde hirpaliyarak goturduler..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
O gunku Bebek YUSUF nerde simdi.. ahh bir bilseniz.. Rabbimin her bir isinde binlerce hikmet vardir.. YUsuf Dunyanin en guzel yerindedir simdi.. ya annesi halen.. BATI da bir akil hastahanesindedir...
aradan 6 yil gecti ne yusufu unutabildim.. ne de aisa(Ayse) bacimi ne de O gun yasanan vicdansizligi.. BATI nin.. Vahsettini..Uzgunnn

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
simdi anladiniz mi neden YAZILARIM hep ACII huzun kokar benim.. cunku............bosverin yurek yanginlarim dille gelirse ortaligi yakip kavurur.. simdilik oldugu yerde kalsin.. her seyin bir zamani.. vakti.. ve hukmu vardir..

Üst Alt