Yumuşak Kek

Hasret

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
29 Mart 2011
Mesajlar
337
Tepkime puanı
16
Malzemeler:
3 Yumurta
1 Su Bardağı şeker
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket vanilya
İstenildiği kadar kakao,ceviz veya fındık,damla çikolata ve tarçın (iç malzeme isteğe bağlı )
1 tutam karbonat

Yapılışı:
3 yumurta ve şekeri iyice çırpıyorsunuz. Unu göz kararı koyup (2 su bardağı olabilir)
yoğurdu sıvıyağı koyup biraz çırpıyorsunuz. vanilyayı, kabartma tozunu ve varsa karbonatı ekleyip iyice çırpıyorsunuz. Teflon kek kalıbını yağlayıp birkısmını döküyorsunuz. Diğer Kalan kısma kakao, ceviz, çikolata,tarçın gibi iç malzemeye ekleyip karıştırın. ve kalıba ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında 180 C 25 dakika kadar pişirin. Görecekseniz kekiniz süper olacak.

Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): Unu çok koyarsanız beklediğiniz yumuşaklığı alamazsınız. Ayrıca pişirme süresi bazı fırınlara göre değişir. Daha önceki pişirmelerinize göre ayarlarsınız. Tarçını seviyorsunuz mutlaka keke koyun.
 

Zeynep

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
8 Temmuz 2011
Mesajlar
138
Tepkime puanı
3
Teşekkürler kardeşim..
 

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Kekleri çok severim teşekkür ederim paylaşım için eline emeğine sağlık hasret.
 
Üst Alt