Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Yumurtalı Enginar Dolması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 10284" data-attributes="member: 376"><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>Malzemeler:</strong></span></p><p> <span style="color: RoyalBlue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>4 orta boy enginar (pişirilmiş ve soğutulmuş)</strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>4 yumurta (katı pişmiş)</strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>1 çay kaşığı tuz</strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>1 kahve kaşığı karabiber</strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>kahve kaşığının ucuyla pul kırmızı biber</strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>2 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış)</strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>2 çorba kaşığı krema</strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>2 çorba kaşığı tereyağ (eritilmiş)</strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>90 gr (3/4 su bardağı) kaşar peyniri</strong></span></p><p> <span style="color: RoyalBlue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>Yapılışı:</strong></span></p><p> <span style="color: RoyalBlue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız.</strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>Enginarların yapraklarını ayırdıktan sonra sarı renkli iç kısımlarını çıkarınız. Bir çatal yada bıçakla ortalarını atınız. Enginarların diplerini dik durabilmeleri için düzelterek bir fırın tepsisine yerleştirip bir kenara bırakınız.</strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>Katı haşlanmış yumurtaları ikiye bölerek sarılarını çıkarınız. Yumurta sarılarını ince bir süzgeç yardımıyla orta boy bir kase içine rendeleyiniz. Beyazları da ince ince dildikten sonra kaseye koyunuz. Tuzu, karabiberi, pul kırmızı biberi, taze soğan ve kremayı da karışıma ekleyiniz.</strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>Enginarların içini hazırladığınız karışımla doldurunuz. Küçük bir fırça ile enginarların yapraklarına eritilmiş tereyağ sürüp, doldurulan harcın üstüne bol kaşar peyniri serpiniz.</strong></span></p><p><span style="color: RoyalBlue"><strong>Enginarları koyduğunuz tepsiye biraz su ekleyerek fırının orta katına sürünüz. 10 dakika, harcın üstündeki kaşar peyniri eriyip kahverengileşene kadar pişiriniz. Tepsiyi fırından alıp, yumurtalı enginarlarmızı hemen servis ediniz</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 10284, member: 376"] [COLOR=RoyalBlue][B]Malzemeler: 4 orta boy enginar (pişirilmiş ve soğutulmuş) 4 yumurta (katı pişmiş) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber kahve kaşığının ucuyla pul kırmızı biber 2 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış) 2 çorba kaşığı krema 2 çorba kaşığı tereyağ (eritilmiş) 90 gr (3/4 su bardağı) kaşar peyniri Yapılışı: Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız. Enginarların yapraklarını ayırdıktan sonra sarı renkli iç kısımlarını çıkarınız. Bir çatal yada bıçakla ortalarını atınız. Enginarların diplerini dik durabilmeleri için düzelterek bir fırın tepsisine yerleştirip bir kenara bırakınız. Katı haşlanmış yumurtaları ikiye bölerek sarılarını çıkarınız. Yumurta sarılarını ince bir süzgeç yardımıyla orta boy bir kase içine rendeleyiniz. Beyazları da ince ince dildikten sonra kaseye koyunuz. Tuzu, karabiberi, pul kırmızı biberi, taze soğan ve kremayı da karışıma ekleyiniz. Enginarların içini hazırladığınız karışımla doldurunuz. Küçük bir fırça ile enginarların yapraklarına eritilmiş tereyağ sürüp, doldurulan harcın üstüne bol kaşar peyniri serpiniz. Enginarları koyduğunuz tepsiye biraz su ekleyerek fırının orta katına sürünüz. 10 dakika, harcın üstündeki kaşar peyniri eriyip kahverengileşene kadar pişiriniz. Tepsiyi fırından alıp, yumurtalı enginarlarmızı hemen servis ediniz[/B][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Yumurtalı Enginar Dolması
Üst
Alt