Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çorbalar
Yüksük çorbası.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 24494" data-attributes="member: 1043"><p><strong>Malzemeler</strong></p><p>2 su bardağı un</p><p>½ su bardağı haşlanmış nohut</p><p>2 su bardağı et suyu</p><p>150 gr yağsız kıyma</p><p>1 tatlı kaşığı biber salçası</p><p>1 tatlı kaşığı margarin</p><p>sıvıyağ</p><p>1 adet limon</p><p>1 çay kaşığı pul biber</p><p>karabiber</p><p>tuz</p><p>alabildiğine su</p><p></p><p><strong>Tarif</strong></p><p>İlk olarak hamur hazırlamak için derin bir kap içine unu boşaltın.</p><p>Üzerine az tu serpip yavaşça su ilave ederek yoğurun.</p><p>Ele yapışmayan sert bir hamur kıvamını alınca dinlenmeye bırakın.</p><p>Dinlenen hamurdan eşit büyüklükte 2 adet beze çıkarın bunları oklava yardımıyla yufka kadar açın.</p><p>Bu yufkaları düz zemine serin; bir dikiş yüksüğü kullanarak bunlardan minik parçalar çıkartın ve düz bir tepsiye biriktirin.</p><p>Derin bir kap içine kıymayı koyun; üzerine pul biber, karabiber, tuz ve ½ limon suyu katıp yoğurun bu harçtan da nohut büyüklüğünde köfteler çıkartın.</p><p>Köftelerinizi tava içinde az sıvıyağ kullanarak kızartın.</p><p>Orta boy bir tencere içinde margarini eritin; buraya salçayı, et suyunu, kalan limon suyunu, az baharat ve tuz ilave edin.</p><p>Su kaynamaya başlayınca içine haşlanmış nohut ve kızarmış olan köfteleri ekleyin orta ateşte 15-20dk kaynatın.(kıvamına göre daha su ilave edebilirsiniz)</p><p>Zamanı dolunca en sona hazırlamış olduğunuz yüksük hamurları ekleyin ve 10dk daha kaynatın.</p><p>Sıcak olarak servis edilir.</p><p></p><p>Afiyet Olsun...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 24494, member: 1043"] [B]Malzemeler[/B] 2 su bardağı un ½ su bardağı haşlanmış nohut 2 su bardağı et suyu 150 gr yağsız kıyma 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı margarin sıvıyağ 1 adet limon 1 çay kaşığı pul biber karabiber tuz alabildiğine su [B]Tarif[/B] İlk olarak hamur hazırlamak için derin bir kap içine unu boşaltın. Üzerine az tu serpip yavaşça su ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan sert bir hamur kıvamını alınca dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan eşit büyüklükte 2 adet beze çıkarın bunları oklava yardımıyla yufka kadar açın. Bu yufkaları düz zemine serin; bir dikiş yüksüğü kullanarak bunlardan minik parçalar çıkartın ve düz bir tepsiye biriktirin. Derin bir kap içine kıymayı koyun; üzerine pul biber, karabiber, tuz ve ½ limon suyu katıp yoğurun bu harçtan da nohut büyüklüğünde köfteler çıkartın. Köftelerinizi tava içinde az sıvıyağ kullanarak kızartın. Orta boy bir tencere içinde margarini eritin; buraya salçayı, et suyunu, kalan limon suyunu, az baharat ve tuz ilave edin. Su kaynamaya başlayınca içine haşlanmış nohut ve kızarmış olan köfteleri ekleyin orta ateşte 15-20dk kaynatın.(kıvamına göre daha su ilave edebilirsiniz) Zamanı dolunca en sona hazırlamış olduğunuz yüksük hamurları ekleyin ve 10dk daha kaynatın. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet Olsun... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çorbalar
Yüksük çorbası.
Üst
Alt